Saturday, February 27, 2021
Home Bedrijf Het is nu duidelijk dat deze regering wil dat Britse werknemers zo...

Het is nu duidelijk dat deze regering wil dat Britse werknemers zo min mogelijk macht hebben | Ed Miliband


EENs arbeiders, gezinnen en bedrijven onderhandelen de moeilijkste tijden in deze pandemie – proberen veilig te blijven, voor hun kinderen te zorgen, hun werkverantwoordelijkheden te vervullen en hun bedrijf draaiende te houden – we ontdekken nu dat de gedachten van sommige ministers ergens anders zijn. Nu, in dit post-Brexit-Groot-Brittannië, plannen ze hun visie op de toekomst.

Helaas dreigt het ons diepgaande onrecht veel erger te maken. Die toekomst houdt in dat ministers overwegen om de zwaarbevochten arbeidersrechten te schrappen: van de veiligheidslimiet die mensen beschermt tegen meer dan 48 uur per week werken – wat van vitaal belang is voor sleutelfiguren, zoals die in de NHS, transportbedrijven en luchtvaartmaatschappijen – het ondermijnen van betaalde vakantie, rustpauzes op het werk en andere beschermingen.

Ministers hebben keer op keer beloofd dat ze geen plannen hebben om de rechten van werknemers te verminderen, en ze blijven zich daarna aan de lijn houden. laatste openbaring over hun plannen – maar het valt niet te ontkennen dat deze specifieke voorstellen op tafel liggen en actief worden overwogen. We moeten inderdaad duidelijk zijn dat de belangrijkste vraag niet is of ze willen terugvallen op de rechten van werknemers – natuurlijk wel.

Dit is tenslotte de gedereguleerde race tot op de bodem waarvan ze lang hebben gedroomd. De nieuwe bedrijfssecretaris, Kwasi Kwarteng, schreef zelfs mee een heel pamflet voorstellen om startende bedrijven vrij te stellen van de arbeidswetgeving en af ​​te stappen van een nationaal minimumloon, zodat het in sommige delen van het land lager kan zijn. Elders was hij co-auteur van een boek dat gedenkwaardig beweerde dat de Britten “tot de ergste leeglopers ter wereld” behoren. De regering is er niet in geslaagd de arbeidswet in te dienen waarvan zij beloofde dat deze de rechten van werknemers zou beschermen en versterken, en Boris Johnson zelf legde eind vorig jaar zelf luchthartig uit dat het handhaven van de rechten van werknemers eigenlijk gewoon betekent dat er geen kinderen worden gestuurd. een back-up van de schoorstenen.

Het is de moeite waard om hier een stapje terug te doen en te begrijpen wat dit allemaal betekent. Ons land wordt gekweld door grote ongelijkheid, onrechtvaardigheid en machteloosheid. Vanaf de financiële crisis van 2008 en de nasleep ervan tot de pandemie hebben we dit onrecht grafisch aan het licht zien komen. Maar vandaag hebben we een conservatieve regering die nog steeds denkt dat de manier om deze situatie aan te pakken is door rechten weg te nemen van degenen die er weinig hebben en de onevenwichtigheden in de macht op onze werkplekken nog erger te maken.

Neem de ervaring van de pandemie. We hebben gezien dat sommige werknemers zich niet in staat voelden om voor hun eigen veiligheid te zorgen, bang waren om klachten in te dienen en gedwongen werden naar kantoor te komen ondanks de instructie van de overheid om vanuit huis te werken. De regering zou deze machteloosheid erger maken.

De plaag van lage lonen en onzeker werk is niet ontstaan ​​omdat werknemers inactief zijn, zoals Kwarteng gelooft, of omdat onze arbeidsmarkten te sterk gereguleerd zijn. Nogal Het tegenovergestelde. We behoren tot de meest gedereguleerde arbeidsmarkten van geavanceerde landen, en miljoenen arbeiders in het VK werken al erg lange dagen.

Wat in opkomst is, is helemaal geen nieuwe visie op Groot-Brittannië, maar gewoon meer van wat de conservatieven de afgelopen vier decennia hebben geprobeerd en mislukt. Wat hebben ze een niet-ambitieuze, pessimistische en negatieve kijk op ons land, in de overtuiging dat we kunnen concurreren en slagen met lage lonen en weinig rechten. Dit is de verkeerde prioriteit voor Groot-Brittannië, en ver uit de pas met de prioriteiten van het Britse volk. Net zoals het nog niet eerder heeft gewerkt, zal het deze keer niet werken.

Er is een andere weg voor ons land. De pandemie heeft de arbeiders en gezinnen in het VK enorme problemen bezorgd. Nu we uit deze noodsituatie komen, kunnen we niet terug naar de normale gang van zaken. We zijn het aan hen verplicht om een ​​betere en eerlijkere toekomst voor Groot-Brittannië op te bouwen.

Het zijn niet de arbeiders die in angst leven of gedwongen worden zoveel uren te werken dat ze hun families niet kunnen zien die een succesvol land opleveren; het zijn werknemers die zich veilig voelen. En het zijn bedrijven die hun werknemers waarderen en een positieve werkomgeving creëren, met de beste voorwaarden en condities voor hun werknemers, inclusief de erkenning dat gezinnen een evenwicht moeten kunnen vinden tussen hun zorg- en werkleven.

Van de talloze bedrijven waarmee ik tijdens deze crisis heb gesproken, heeft niemand mij gezegd dat de prioriteit voor herstel is om een ​​voorhamer te nemen op de rechten van werknemers. Velen van hen erkennen de diepe onrechtvaardigheden van ons land, en dat we productiever of eerlijker zullen worden, niet door te concurreren op lage lonen en lage rechten, maar door normen te verhogen en te investeren in de infrastructuur, vaardigheden en industrieën van de toekomst: een race naar de top, geen race naar de bodem.

In de ergste tijden, tijdens de pandemie, hebben we inderdaad een geest gezien waarop we kunnen voortbouwen: bedrijven en vakbonden werken samen ten behoeve van bedrijven en het land, veel bedrijven stappen op om het juiste te doen voor hun werknemers, en een ethos om elkaar te helpen. Deze geest van saamhorigheid en samenwerking is een wereld verwijderd van de harde, gedereguleerde visie die ministers willen dienen.

De echte vraag voor de komende maanden is niet of de regering de bescherming van werknemers wil verzwakken, maar of ze ermee weg kan komen. Vooruitstrevende bedrijven, vakbonden, arbeiders en gezinnen weten dat dit niet de juiste toekomst is voor ons land. Dit is een strijd over wie we zijn als land, wie we willen zijn en of we een Groot-Brittannië bouwen dat werkt voor mensen en gezinnen of niet. Het is een strijd die we niet kunnen en willen verliezen.

• Ed Miliband is de Labour MP voor Doncaster North en schaduwzaken, energie en industrie secretarisSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments