Saturday, February 27, 2021
Home Bedrijf De stimuluscontroles van $ 2000 alleen zullen niet werken - de VS...

De stimuluscontroles van $ 2000 alleen zullen niet werken – de VS heeft een betere infrastructuur nodig


W.et de verbluffende reeks van de twee verkiezingen voor de Senaat door de Democraten, waardoor ze vanaf 20 januari de controle hebben over beide huizen van het Congres, zal het idee van 2.000 dollar stimuleringscheques voor elk huishouden zeker weer op de agenda staan ​​in de VS. Maar hoewel gerichte hulp aan werklozen ongetwijfeld een prioriteit zou moeten zijn, is het niet duidelijk dat $ 2.000 cheques voor iedereen in feite zouden helpen om het economisch herstel van de VS te ondersteunen.

Een post-pandemisch scenario is een krachtig vraaggestuurd herstel, waarbij mensen zich verdiepen in restaurantmaaltijden en andere geneugten die ze het afgelopen jaar hebben gemist. Veel Amerikanen hebben voldoende geld om een ​​uitspatting te financieren. Persoonlijke besparingen schoot omhoog na de uitbetaling van $ 1.200 cheques afgelopen voorjaar. Veel ontvangers verwachten dat nu sparen hun recente hulpbetalingen van $ 600, ofwel omdat ze het ergste van de recessie zijn bespaard, ofwel omdat de bestedingsmogelijkheden beperkt blijven.

Dus als het weer veilig is om de deur uit te gaan, gaan de sluisdeuren open, wat het herstel een boost geeft. De Fed heeft al beloofd om “door te kijken” – dat wil zeggen, om elke tijdelijke inflatie als gevolg van deze euforie te negeren.

Maar we moeten de mogelijkheid van een alternatief scenario niet uitsluiten waarin consumenten in plaats daarvan aanhoudende terughoudendheid aan de dag leggen, waardoor de hoge spaarquote van vorig jaar aanhoudt. Vóór de Covid-19-crisis ongeveer tweederde van de Amerikaanse huishoudens miste de besparingen ter vervanging van zes weken nettoloon. De pandemie heeft de Amerikanen aan de onzekerheid van hun wereld herinnerd en is precies het soort verschroeiende ervaring dat fundamentele gedragsveranderingen teweegbrengt.

We weten dat het doormaken van een grote economische schok, vooral op jonge leeftijd, een blijvende impact op de opvattingen van mensen, inclusief die over de prevalentie van toekomstige schokken. Dergelijke veranderingen in vooruitzichten zijn consistent met psychologisch onderzoek laten zien dat mensen vertrouwen op “beschikbaarheidsheuristieken” – intellectuele snelkoppelingen op basis van herinnerde ervaring – bij het beoordelen van de waarschijnlijkheid van een gebeurtenis. Voor die ouders die tijdens de pandemie geen eten op tafel kunnen zetten, zal de ervaring een heuristiek opleveren die moeilijk te vergeten zal zijn.

Bovendien neurologisch onderzoek shows die economische stress, ook als gevolg van grote schokken, verhoogt de anabole steroïde hormoonspiegels in het bloed, wat leidt tot individuen meer risico-avers. Neurowetenschappers hebben ook gedocumenteerd die traumatische stress kan permanente synaptische veranderingen in de hersenen veroorzaken die attitudes en gedrag verder vormgeven, in dit geval aannemelijk in de richting van grotere risicoaversie.

Hoewel de pandemie in sommige opzichten meer lijkt op een natuurramp dan op een economische schok, kunnen natuurrampen ook de spaarpatronen beïnvloeden: zijn meestal hoger in landen waar aardbevingen en orkanen vaker voorkomen.

Deze gedragsreactie is het grootst in ontwikkelingslanden, waar zwakke constructienormen de impact van dergelijke rampen versterken. een studie van Indonesiëvonden bijvoorbeeld grote toenames in zowel het gepercipieerde risico van een toekomstige ramp als risicomijdend gedrag bij mensen die onlangs een aardbeving of overstroming hadden meegemaakt. Hoewel de respons op natuurrampen gematigder kan zijn in geavanceerde economieën – waar individuen verwachten dat hun regering hen zal compenseren – zal er vrijwel zeker een blijvende impact blijven.

Het resultaat is dat we niet kunnen rekenen op een uitbarsting van de Amerikaanse consumentenuitgaven om het herstel aan te wakkeren zodra de introductie van Covid-19-vaccins is voltooid. En als de particuliere uitgaven gematigd blijven, zal aanhoudende steun van de overheidsuitgaven nodig zijn om het herstel te ondersteunen.

Maar het plaatsen van cheques van $ 2.000 op de bankrekeningen van mensen lost dit probleem niet op, omdat niet-uitgegeven geld de vraag niet stimuleert. Nu de rentetarieven al bijna nul zijn, zal de beschikbaarheid van aanvullende financiering niet eens investeringen aanmoedigen. Het versturen van $ 2.000 cheques aan iedereen zou dus het fiscale equivalent zijn van het indrukken van een string.

Gelukkig is er een alternatief: de gekozen president Joe Biden’s $ 2tn infrastructuurplan zou extra banen en uitgaven betekenen, en dat is wat de post-pandemische economie echt nodig heeft. Sterker nog, onder de huidige lage rentetarieven zou deze optie het scheppen van banen stimuleren zonder particuliere investeringen te verdringen.

Aanmelden voor zakelijke e-mail van Guardian

Hoewel het plan van Biden meer overheidsleningen vereist, zullen infrastructuuruitgaven met een rendement van 2% zichzelf meer dan terugbetalen wanneer het rendement op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties 1,15% is. Door de output te verhogen, verminderen dergelijke uitgaven de last voor toekomstige generaties in plaats van deze te vergroten. Het Internationaal Monetair Fonds schattingen dat onder de huidige omstandigheden goed gerichte infrastructuurinvesteringen zichzelf in slechts twee jaar terugverdienen.

Het is duidelijk dat het “goed gerichte” deel belangrijk is. President Donald Trump had gelijk dat de Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act vol zat met varkensvlees, niet in de laatste plaats zijn eigen ‘drie-martini-lunch’ belastingaftrek voor bedrijven. Er is alle reden om je af te vragen of het Congres het beter kan doen bij het opstellen van een infrastructuurwet.

Als reactie op dit probleem hebben landen als Nieuw-Zeeland zich gevestigd onafhankelijke commissies initiatieven voor infrastructuuruitgaven ontwerpen en monitoren. Als Covid-19 alles verandert, kan het misschien de manier veranderen waarop de Amerikaanse regering de infrastructuuruitgaven organiseert. Het oprichten van een onafhankelijke infrastructuurcommissie met echte bevoegdheden zou de sceptici in grote mate geruststellen en het herstel verzekeren tegen de risico’s van de aanhoudende gedragseffecten van de pandemie.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments