Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf Zijn eigen weg gaan: Mick Fleetwood verkoopt rechten op hits aan BMG

Zijn eigen weg gaan: Mick Fleetwood verkoopt rechten op hits aan BMG


Mick Fleetwood heeft zijn rechten op hitnummers, waaronder Go Your Own Way en Dreams, verkocht aan muziekuitgever BMG, waarmee hij de afgelopen maanden het derde lid van Fleetwood Mac is geworden dat een lucratieve muziekdeal sloot.

Fleetwood, die de band in de jaren zestig mede-oprichtte, heeft de publicatie- en opnamerechten op de royalty’s van meer dan 300 nummers van hitalbums, waaronder Fleetwood Mac, Rumours en Tango in The Night, verkocht voor een niet nader genoemd bedrag.

“Dit is een geweldig inspirerend huwelijk tussen twee creatieve partners die alle aspecten van het bedrijf begrijpen”, aldus Fleetwood.

De deal houdt in dat BMG ook de royalty’s van het succes van Dreams op TikTok zal verzilveren, dat eind vorig jaar een wereldwijde virale hit werd toen een skater van middelbare leeftijd een video plaatste waarin hij aan het cruisen was terwijl hij aan het lip-synchroniseren was met de zang van Stevie Nicks. . De video werd meer dan 3 miljard keer bekeken op TikTok en zorgde voor een stijging van bijna 200 miljoen streams van het nummer en 86.000 verkopen van het album Rumours in de VS, waarmee het 43 jaar na de release opnieuw in de hitlijsten aan beide kanten van de Atlantische Oceaan werd geplaatst. .

Fleetwood is de nieuwste grote naam die zijn royaltyrechten op muziek verkoopt, aangezien artiesten op vraag willen profiteren van investeerders, die willen profiteren van de waarde van hitnummers in het streamingtijdperk. Eigenaars van de rechten ontvangen een korting op de royalty’s uit een reeks scenario’s: wanneer een nummer wordt afgespeeld of gecoverd op de radio; wanneer het wordt gestreamd; wanneer het wordt gespeeld in locaties zoals warenhuizen; inkomsten uit de verkoop van albums, singles; en het gebruik in tv-advertenties, programma’s en films.

“Deze overname benadrukt de waarde van tijdloze opnames in een streamingmarkt die in toenemende mate ten goede komt aan gevestigde in plaats van nieuwere artiesten”, aldus Justus Haerder, een directeur van BMG. “Catalogi zoals Fleetwood Mac’s, die aansluiten bij elke generatie, profiteren onevenredig van die groei.”

Woensdag maakte Shakira bekend dat ze de publicatierechten op haar catalogus met 145 nummers had verkocht, die de wereldwijde hits Hips Don’t Lie en Whenever, Wherever aan het Londense Hipgnosis bevat.

Vorige week kondigde Hipgnosis, dat de rechten op muziekuitgeverij opkoopt, drie deals aan, waaronder een aandeel van 50% in Neil Young’s 1180 liedcatalogus en die van voormalig Fleetwood Mac-gitarist Lindsay Buckingham.

In december verkocht Stevie Nicks, de zangeres en soloartiest van Fleetwood Mac, een meerderheidsbelang in haar catalogus voor tussen $ 80 miljoen (£ 60 miljoen) en $ 100 miljoen aan de muziekuitgeverij Primary Wave.

De grootste deal tot nu toe werd vorige maand aangekondigd toen Bob Dylan de publicatierechten op zijn volledige catalogus met nummers, inclusief Blowin ‘in the Wind en Knockin’ on Heaven’s Door, aan Universal Music verkocht voor naar schatting $ 300 miljoen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Het aantal verlofuren loopt in januari sterk op tot 4,7 miljoen

Het aantal mensen met verlof stijgt met 700.000 tot 4,7 miljoen na opgelegde nieuwe lockdown-maatregelen. Source link

Camp Bestival gaat door zoals gepland, zegt organisator Rob da Bank

Het komt nadat de organisatoren van Reading en Leeds zeiden dat ze "zeer zeker" waren van het houden van hun evenementen. Source link

Asda zegt dat 3000 banen in gevaar zijn in een nieuw businessplan

De supermarkt zegt dat het begonnen is met het raadplegen van werknemers over een ingrijpende herstructurering van zijn bedrijf. Source link

Recent Comments