Sunday, March 7, 2021
Home Technologie Weet u niet hoe u uw Amazon Prime-sub kunt beëindigen? Deze...

Weet u niet hoe u uw Amazon Prime-sub kunt beëindigen? Deze klachten kunnen helpen … – TechCrunch


Amazons gebruik van donkere patronen die wrijving toevoegen aan het proces van het beëindigen van een Prime-abonnement is het doelwit van 16 consumentenrechtengroepen in Europa en de VS die gecoördineerde actie ondernemen om regelgevende interventie aan te dringen.

Een van hen – de Noorse Consumentenraad (NCC) – heeft ook een verslag doen van roepen wat het beschrijft als de e-commerce gigant “Manipulatief” en “onredelijk omslachtig ”uitschrijfproces voor Prime. Het rapport heeft de scherpe titel ‘U kunt uitloggen, maar u kunt nooit weggaan‘.

“Het beëindigen van een abonnement zou net zo eenvoudig moeten zijn als in de eerste plaats. Amazon zou een goede gebruikerservaring moeten faciliteren in plaats van klanten te hinderen en hen te misleiden tot doorlopende betaalde diensten die ze niet nodig hebben of willen, ”zei Finn Lützow-Holm Myrstad, directeur digitaal beleid van NCC, in een verklaring.

“Naar onze mening verraadt deze praktijk niet alleen de verwachtingen en het vertrouwen van consumenten, maar is het ook in strijd met de Europese wetgeving”, voegde hij eraan toe.

Het Prime-abonnement is een belangrijk hulpmiddel in het arsenaal van Amazon, dat betrouwbaar terugkerende inkomsten genereert en tegelijkertijd gebruikers aanmoedigt om extra aankopen te doen via de wortel van onbeperkte ‘gratis’ snelle verzending (wat van toepassing is op een subset van in aanmerking komende items op de markt) .

Andere voordelen die Amazon aan het Juice Prime-lidmaatschap toevoegt, zijn onder meer het streamen van films, tv-shows, muziek en games, plus exclusieve winkelprogramma’s en kortingen (hoewel de exacte bundel per markt verschilt).

Volgens de klachten is er echter ook een lock-in-vibe van toepassing bij het beëindigen van een Prime-abonnement, omdat Amazon vereist dat gebruikers met succes door meerdere menu’s navigeren, een keuze maken uit verwarrend verwoordde multiple-choice-opties en langs verschillende afleidende en / of irrelevante interstitials scrollen en dood ruimte om de knop te vinden die hun abonnement daadwerkelijk beëindigt.

En vergeet niet dat dit hetzelfde bedrijf is dat een beroemde patent had op een ‘1-klik’-knop waarmee het geld van de consument in zijn schatkist kan worden gegoten …

De NCC heeft de onderstaande video gemaakt die de verschillende donkere patronen illustreert die Amazon gebruikt om te proberen Prime-abonnees ervan te weerhouden zich uit te schrijven – inclusief een cartoon van een blaffende hond omdat we geen idee hebben tbh …

Klachten tegen het klikproces van Amazon voor het uitschrijven van Prime worden ingediend door consumentengroepen in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Zwitserland en Noorwegen en de VS – dus er is een verscheidenheid aan nationale en regionale consumentenbeschermingswetten bij betrokken.

De NCC’s klachtverwijst bijvoorbeeld naar de Noorse wet inzake marketingcontrole – die de richtlijn inzake oneerlijke handelspraktijken van de EU implementeert – die een kader biedt voor “welke marketing, handelspraktijken en servicevoorwaarden de dienstverleners op verschillende markten mogen gebruiken”, zoals hierin wordt uitgelegd in de klacht.

“Artikel 6 van de Marketing Control Act geeft uitvoering aan de algemene clausule in artikel 5 van de richtlijn die stelt dat oneerlijke handelspraktijken verboden zijn. Wat een oneerlijke handelspraktijk vormt, wordt gedefinieerd in de tweede alinea van sectie 6, waarin staat dat een handelspraktijk oneerlijk is als deze inbreuk maakt op ‘goede handelspraktijken’ jegens consumenten en in staat is het financiële gedrag van een consument aanzienlijk te veranderen, zodat de consument neemt een beslissing die ze anders niet zouden hebben genomen ”, stelt de NCC.

Sommige van de gecoördineerde klachten zullen minder formeel zijn, in de vorm van brieven aan consumentenbeschermingsinstanties waarin ze worden aangespoord om onderzoek te doen. In de VS zal de FTC bijvoorbeeld worden aangespoord om “de praktijken van Amazon te onderzoeken en te analyseren of ze artikel 5 van de FTC Act schenden”.

Terwijl in Duitsland het consumentenbeschermingsagentschap VZBV ons vertelde dat het momenteel het annuleringsproces van Amazon voor Prime beoordeelt – waarvan het opmerkte dat het er ‘een beetje anders uitziet’ dan dat in de Noorse klachten – zegt dat het nog niet duidelijk is of het al dan niet een gerechtelijk bevel zal indienen. over de kwestie.

“In tegenstelling tot de andere consumentenorganisaties die aan deze gecoördineerde actie deelnemen, sturen we geen klachten naar de autoriteiten”, voegde de VZBV-woordvoerder toe. “Mijn werkgever, de Federatie van Duitse Consumentenorganisaties (vzbv), kan juridische waarschuwingen sturen en, als niet aan eisen wordt voldaan, bedrijven aanklagen die op eigen kracht wetten inzake consumentenbescherming overtreden. We zullen dit doen als er in deze zaak voldoende juridische waarde is. Maar zoals ik al zei, het is nog niet helemaal beslist. “

We namen contact op met Amazon voor commentaar op de klachten tegen het afmeldproces van Prime en het ontkende dat het onduidelijk en moeilijk was voor leden om hun abonnement op te zeggen, met het argument dat het slechts “een paar klikken” online kost of “een snel telefoontje”.

Hier is de volledige verklaring:

Amazon maakt het voor Prime-leden duidelijk en gemakkelijk om hun abonnement op elk moment op te zeggen, of het nu gaat om een ​​paar klikken online, een snel telefoontje of door automatisch verlengen uit te schakelen in hun lidmaatschapsopties. Het vertrouwen van de klant vormt de kern van al onze producten en diensten en we verwerpen de bewering dat ons annuleringsproces oneerlijk is of onzekerheid creëert. We zijn erg trots op de Prime-service en het aantal manieren waarop het het leven van onze leden gemakkelijker maakt, maar we maken het voor klanten gemakkelijk om te vertrekken wanneer ze maar willen. De informatie die we verstrekken in de online annuleringsstroom geeft een volledig overzicht van de voordelen en services die leden annuleren.

Consumentengroepen die samenwerken om druk uit te oefenen op techreuzen om dubieuze praktijken te veranderen, is geen nieuw fenomeen. Terug in 2018Zo coördineerde een aantal Europese groepen klachten tegen Google’s ‘misleidende’ verzameling van locatiegegevens. Net onder een jaar geleden de Ierse gegevensbeschermingscommissie is een formeel onderzoek begonnen – dat nog loopt.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments