Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Trump omzeilt Twitter-verbod om 'ongekende aanval op de vrijheid van meningsuiting' af...

Trump omzeilt Twitter-verbod om ‘ongekende aanval op de vrijheid van meningsuiting’ af te keuren – TechCrunch


Na een uitgebreide ban van Twitter en een aantal andere online diensten na de aanval op het Capitool door zijn volgers vorige week, slaagde president Trump erin een tweet uit te brengen in de vorm van een videotoespraak over de “ramp in het Capitool” … en, natuurlijk, zijn deplatforming.

In de video instrueert Trump zijn volgers om geweld te mijden en noemt het on-Amerikaans. “Geen enkele echte aanhanger van mij zou ooit politiek geweld kunnen onderschrijven”, zei hij dagen nadat hij relschoppers “grote patriotten” noemde en hen vertelde “we houden van je, je bent heel bijzonder” terwijl ze het Huis en de Senaat plunderden.

Na een paar minuten draaide hij zich om naar het onderwerp dat, na zijn historische tweede afzetting, vrijwel zeker het meest in zijn hoofd staat: uitgesloten worden van zijn belangrijkste bestuursinstrument, Twitter.

“Ik wil ook een paar woorden zeggen over de ongekende aanval op de vrijheid van meningsuiting die we de afgelopen dagen hebben gezien”, zei hij, hoewel de verboden en andere acties allemaal te wijten zijn aan gedocumenteerde inbreuken op de regels van de platforms. “De pogingen om onze medeburgers te censureren, te annuleren en op de zwarte lijst te zetten, zijn verkeerd en gevaarlijk. Wat nu nodig is, is dat we naar elkaar luisteren, niet dat we elkaar het zwijgen opleggen. “

Nadat zijn @realdonaldtrump-greep door Twitter was opgeschort, probeerde Trump een paar andere prominente accounts van bondgenoten te socken, maar werd snel gesloten. Wat iedereen aannam dat het plannen moest zijn om lid te worden van Parler, werd samen met het sociale netwerk zelf tot zinken gebracht, dat heeft gewaarschuwd dat het permanent offline kan worden gehaald nadat Amazon en andere internetinfrastructuurbedrijven weigerden het te hosten.

Voor het geval je je afvraagt ​​hoe Trump deze in het begin voorbij het behoorlijk beslissende verbod van Twitter heeft weten te schuiven, waren we ook nieuwsgierig.

Twitter vertelt TechCrunch:

Deze Tweet is niet in strijd met de Twitter-regels. Zoals we eerder duidelijk hebben gemaakt, mogen andere officiële administratie-accounts, waaronder @WhiteHouse, tweeten zolang ze zich niet aantoonbaar bezighouden met ontduiking verbieden of inhoud delen die anderszins in strijd is met de Twitter-regels.

Met andere woorden, terwijl Trump de persoon was verboden, Trump de hoofd van de uitvoerende macht heeft misschien nog het recht om in de resterende week dat hij het kantoor bekleedt Twitter te gebruiken als een manier om belangrijke zaken aan het Amerikaanse volk te communiceren.

Dit geeft een ietwat ongelukkige indruk van een machtsverandering, aangezien Twitter zichzelf in de positie heeft geplaatst om te bepalen wat een waardevolle uitzending is en wat een opruiende aanzet tot geweld is. Ik heb het bedrijf gevraagd te verduidelijken hoe wordt bepaald of wat Trump doet op dit gebied, wordt beschouwd als ontduiking van het verbod.

Ondertussen, bijna gelijktijdig met Trump’s verrassende tweet, Twitter-oprichter Jack Dorsey 13 tweets aan gedachten gelost over de situatie:

Ik denk dat dit de juiste beslissing was voor Twitter. We werden geconfronteerd met een buitengewone en onhoudbare omstandigheid, waardoor we ons al onze acties op de openbare veiligheid moesten concentreren. Offline schade als gevolg van online spraak is aantoonbaar reëel, en wat ons beleid en handhaving vooral drijft.

Dat gezegd hebbende, het moeten verbannen van een account heeft reële en significante gevolgen. Hoewel er duidelijke en voor de hand liggende uitzonderingen zijn, vind ik dat een verbod een mislukking van ons is om uiteindelijk een gezond gesprek te bevorderen. En een tijd voor ons om na te denken over onze activiteiten en de omgeving om ons heen.

Jack komt niet tot echte conclusies en licht geen nieuwe plannen toe, maar het is duidelijk dat hij hier heel hard over nadenkt. Zoals hij echter opmerkt, zal het veel werk vergen om de “ene mensheid die samenwerkt” tot stand te brengen die hij voorstelt als een soort stretchdoel voor Twitter en het internet in het algemeen.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Dutchies halen meer dan € 100.000 op voor winkeleigenaar wiens winkel werd overvallen tijdens rellen – DutchReview

De afgelopen dagen zijn er in meerdere Nederlandse steden rellen uitgebroken uit protest tegen de...

Recent Comments