Saturday, January 16, 2021
Home Bedrijf Tory-parlementsleden uit visserijgebieden bekritiseren de regering vanwege de bureaucratie van de Brexit

Tory-parlementsleden uit visserijgebieden bekritiseren de regering vanwege de bureaucratie van de Brexit


De regering heeft in het parlement te maken gehad met aanhoudende kritiek van conservatieve parlementsleden die de visserijgebieden vertegenwoordigen, ook in Schotland, over administratieve rompslomp en vertragingen als gevolg van de invoering van het visserijregime na de Brexit.

Met de waarschuwing van enkele Schotse exporteurs van zeevruchten dat ze mogelijk failliet zouden gaan vanwege een opschorting van leveringen aan de weg als gevolg van vertragingen aan de grens, gaf de minister van Milieu, George Eustice, toe dat de sector te maken had met “kinderziektes” en “wat extra administratie”.

Toen parlementsleden echter verschillende keren naar de belofte van Boris Johnson werden gevraagd tijdens een optreden voor de Commons-liaisoncommissie om bedrijven te compenseren die door het nieuwe regime waren getroffen, negeerde Eustice de vragen.

In plaats daarvan gaf Eustice aan dat veel van de vertragingen te wijten waren aan het feit dat visbedrijven die naar de EU exporteren, de papieren niet correct invulden, omdat dit minder een probleem was voor bedrijven die ervaring hebben met het verkopen van goederen buiten het blok.

“Het belangrijkste is om dit proces soepeler te laten verlopen, en daarvoor moeten handelaren zich daar vertrouwd mee maken”, zei hij, eraan toevoegend dat het papierwerk door de EU is ontworpen en kan worden verbeterd.

Echter, Downing Street bevestigde later dat er compensatie zou komen voor de getroffen bedrijven, en zei dat het niet geloofde dat de bedrijven verantwoordelijk waren voor vertragingen of verliezen.

“We hebben gezegd dat we de visserijsector willen compenseren, aangezien ze met tijdelijke problemen te maken hebben, en we accepteren dat dit misschien buiten hun schuld ligt”, zei de woordvoerder van Johnson. “Daarom zei de premier wat hij gisteren zei.”

Tijdens een urgente vraag over de visserij hoorde Eustice aanhoudende kritiek en bezorgdheid over de situatie van een aantal Tories, waaronder Douglas Ross, de leider van de Schotse conservatieven. Ross zei dat hij was benaderd door vissersarbeiders in zijn kiesdistrict Moray en in Schotland, “die hun ernstige zorgen en frustraties over de huidige situatie uitten”.

Meer dan een half dozijn Engelse conservatieve parlementsleden die kustgebieden vertegenwoordigen, uitten ook hun bezorgdheid, waarbij Steve Double, de parlementslid voor St Austell en Newquay in Cornwall, zei dat zijn lokale vloten “weinig profiteren van deze deal”.

Sheryll Murray, het parlementslid van South East Cornwall, citeerde een lokale eigenaar van een visserijbedrijf die zei dat de bureaucratie aan de grens “een reële bedreiging voor zijn bedrijf vormde”.

De ruzie wordt als bijzonder schadelijk beschouwd voor de conservatieven in Schotland, te midden van voorspellingen dat het de steun voor de partij in voorheen pro-Brexit-visserijgebieden bij de verkiezingen in mei in het Schotse parlement zou kunnen uithollen.

Een opiniepeiling door Savanta ComRes voor de Schot op donderdagochtend lieten de Tories een daling zien van vijf punten sinds december, wat suggereert dat ze 14 van hun 31 zetels zouden kunnen verliezen.

De minister van Scotland Office, David Duguid, de MP voor het visgebied van Banff en Buchan, zei donderdag op BBC Radio Scotland: “Ik onderschat de problemen en worstelingen die de industrie momenteel doormaakt niet.” Hij beloofde dringende maatregelen.

Een exporteur van zeevruchten, Jamie McMillan, van Loch Fyne Langoustines, sprak over hetzelfde programma en zei dat zijn bedrijf en vele anderen op de rand van faillissement stonden vanwege de extra kosten en vertragingen, waaronder inspecties door dierenartsen die tot vijf uur duurden, wat betekende zijn levende zeevruchten stierven voordat het de groothandelsmarkt in Boulogne, Frankrijk bereikte.

DFDS, dat de export van Schotse zeevruchten en zalm over de weg beheert, zei woensdag dat het alle leveringen van levende zeevruchten van kleine bedrijven zoals McMillan’s tot maandag 18 januari opschortte om te zien of de problemen konden worden opgelost of verminderd.

McMillan zei dat zijn klanten in Europa overstapten naar andere leveranciers in Denemarken. “Dit is een heel, heel ernstige situatie”, zei hij. “We hebben de afgelopen zes maanden geschreeuwd dat we onze producten binnen 12 tot 24 uur op de markt moeten krijgen. Elke vertraging in dat proces, onze schelpdieren zullen dood in Frankrijk aankomen. Het is nu moeilijker om naar Frankrijk te exporteren dan naar het verre oosten. Dat kan niet kloppen. “

De dringende vraag werd gesteld door de Schotse liberaal-democratische parlementslid Alistair Carmichael, die klaagde over vissersboten “die in de haven waren vastgebonden, hun propellers vervuild met in Whitehall vervaardigde bureaucratie”.

Carmichael veroordeelde Victoria Prentis, de minister van Visserij, ook omdat ze schijnbaar had gezegd dat ze de volledige post-Brexit-handelsovereenkomst niet had gelezen toen deze op kerstavond werd overeengekomen, omdat ze bezig was met het organiseren van een kerststal.

Maar Eustice zei dat Prentis alleen zei “dat haar mond niet openviel” toen ze las wat er in de overeenkomst stond, omdat ze wist wat er in zat.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Extra Crunch-verzameling: antitrustkriebels, SPAC-odyssee, witgloeiende IPO’s, meer – TechCrunch

Enige tijd geleden gaf ik het idee op om een ​​rode draad te vinden die elk verhaal in de wekelijkse Extra Crunch-verzameling verbindt;...

Facebook blokkeert nieuwe evenementen rond DC en hoofdsteden van de staat – TechCrunch

Als voorzorgsmaatregel tegen gecoördineerd geweld nu de VS de inauguratie van de verkozen president Joe Biden nadert, kondigde Facebook een paar nieuwe maatregelen...

GitLab hield toezicht op een secundaire verkoop van $ 195 miljoen die het bedrijf waardeert op $ 6 miljard – TechCrunch

GitLab heeft met TechCrunch bevestigd dat het toezicht hield op een secundaire verkoop van $ 195 miljoen die het bedrijf waardeert op $...

GitLab haalt $ 195 miljoen op aan secundaire financiering op basis van een waardering van $ 6 miljard – TechCrunch

GitLab heeft met TechCrunch bevestigd dat het een secundaire ronde van $ 195 miljoen heeft opgehaald op een waardering van $ 6 miljard....

Recent Comments