Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Tesco begroet record kerst, aangewakkerd door online supermarktgolf

Tesco begroet record kerst, aangewakkerd door online supermarktgolf


Tesco heeft een “record” -kerstmis uitgeroepen dankzij de sterk gestegen online verkoop en klanten die zichzelf trakteren op zijn luxe kerstvoedselassortimenten.

De grootste supermarkt van het VK zei dat de verkoop in winkels die een jaar open waren 8,1% hoger was dan tijdens de belangrijkste kerstperiode van zes weken. Dat was een stijging van de groei van 6,7% over de drie maanden tot 28 november.

Ken Murphy, de CEO van Tesco, omschreef de prestatie gedurende de zes weken tot 9 januari als “marktleidend” en voegde eraan toe: “We hebben een record kerst geleverd in al onze winkelketens en kanalen.” De “ongekende vraag naar online boodschappen” betekende dat het bedrijf met Kerstmis meer dan 7 miljoen bestellingen met meer dan 400 miljoen artikelen afleverde.

Murphy onthulde ook dat er enkele hiaten waren in de schappen in Noord-Ierland en de Republiek Ierland toen de supermarktketen worstelde met nieuwe grenscontroles na de Brexit. Het probleem was gericht op producten, zoals kant-en-klaarmaaltijden en vleeswaren, die een korte houdbaarheid hebben, evenals citrusvruchten. Tesco heeft een veterinair bureau ingehuurd om producten te certificeren voordat ze de grens oversteken.

“We werken samen met de overheid aan beide zijden van de Ierse Zee om de productstroom soepel te laten verlopen en ik zou zeggen dat onze beschikbaarheid in beide markten sterk blijft”, zei Murphy. “De verstoring is beperkt tot bepaalde categorieën, met een bijzondere nadruk op enkele kort houdbare producten waarbij elk uur, laat staan ​​elke dag telt.”

Het bedrijf had ook “kinderziektes” bij de oversteek van het Kanaal, waar ongeveer een tiende van het voedsel dat in het VK wordt geconsumeerd, wordt vervoerd.

“Er zijn onvermijdelijk de problemen met het beddengoed die je zou verwachten bij elk nieuw proces dat op relatief korte termijn is opgezet”, aldus Murphy. “We werken ons een weg door en we hopen dat we de komende weken en maanden een veel vlottere productstroom zullen krijgen.

“Ik wil het publiek verzekeren dat we hiermee omgaan en dat de beschikbaarheid in Noord-Ierland, de Republiek en het vasteland van het VK erg sterk blijft. We zien dit als een uitdaging die moet worden overwonnen en opgelost … maar we zien het niet als een crisis. “

Vorige week klaagde Marks & Spencer over nieuwe regels van oorsprong, die dicteren of tarieven moeten worden betaald op basis van waar de ingrediënten van een product vandaan komen en waar het is vervaardigd. Tesco zei echter dat het probleem minimaal was voor zijn bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail

Nu meer klanten zich op internet wenden om boodschappen te doen, zei de winkelier dat de online verkoop in de afgelopen 19 weken met meer dan 80% was gestegen. Dat komt neer op bijna £ 1 miljard aan extra verkopen. De retailer benadrukte ook dat de verkoop in zijn grootste winkels ook sterk groeide, aangezien klanten de voorkeur gaven aan grotere, minder frequente winkeluitjes.

De verkoop van het Finest-assortiment steeg met 14% tijdens Kerstmis, terwijl de vraag naar plantaardige producten ook sterk toenam, met een verkoop van het Plant Chef-assortiment met meer dan 90%. De verkoop van algemene handelswaar steeg ook met 4% dankzij sterke prestaties in speelgoed, huishoudelijke artikelen en elektrische artikelen.

Tesco, de grootste werkgever in de particuliere sector in het VK, zei dat ongeveer 10%, of 30.000, van zijn personeel afwezig was of zich afschermde als gevolg van het coronavirus, drie vijfde van het aantal in de eerste maanden van de pandemie. De detailhandelaar introduceert snelle tests in zijn distributiecentra en Murphy drong er bij de regering op aan prioriteit te geven aan het vaccineren van werknemers in de voedselindustrie nadat de kwetsbare groepen waren gedaan.

Het bedrijf zei dat de extra kosten in verband met de pandemie £ 810 miljoen zouden bedragen in het huidige boekjaar, bijna £ 100 miljoen hoger dan een eerdere schatting. De jaarlijkse winstvoorspelling bleef ongewijzigd ondanks de sterke kerstprestaties. De verkoop bij de groothandelsafdeling Booker, die Tesco in 2017 kocht voor £ 3,7 miljard, is gedaald door de sluiting van horecabedrijven.

Clive Black, een analist bij Shore Capital, zei dat Tesco het goed had gedaan, maar niet “de lichten uit had geschoten”. De omzetgroei lag, zei hij, “iets achter bij onze verwachtingen. Terwijl Sainsbury’s een boost kreeg door Argos, heeft Tesco meer tegenwind gekend dan we hadden verwacht van Booker in het VK, waar lockdowns zwaar drukten op de cateringkant van het bedrijf. “

De aandelen van Tesco sloten op 241,4 pence en bleven stabiel in vergelijking met de handel van de vorige dag.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments