Sunday, March 7, 2021
Home Technologie Tech- en gezondheidsbedrijven, waaronder Microsoft en Salesforce, werken samen aan digitale COVID-19-vaccinatierecords...

Tech- en gezondheidsbedrijven, waaronder Microsoft en Salesforce, werken samen aan digitale COVID-19-vaccinatierecords – TechCrunch


Een nieuw sectoroverschrijdend initiatief is op zoek naar een standaard voor digitale vaccinatierecords die universeel kunnen worden gebruikt om de COVID-19-vaccinatiestatus voor individuen te identificeren, op een manier die zowel veilig kan zijn via encryptie als traceerbaar en verifieerbaar voor betrouwbaarheid met betrekking tot hun inhoud. Het zogenaamde ‘Vaccination Credential Initiative’ omvat een reeks grote bedrijven uit zowel de gezondheidszorg als de technische industrie, waaronder Microsoft, Oracle, Salesforce en Epic, evenals de Mayo Clinic, Safe Health, Change Healthcare en de CARIN Alliantie om er maar een paar te noemen.

De inspanning begint met bestaande, erkende normen die al in digitale gezondheidszorgprogramma’s worden gebruikt, zoals de SMART Health Cards-specificatie, die voldoet aan HL7 FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources), een standaard die is ontwikkeld voor gebruik in digitale medische dossiers om ze interoperabel te maken tussen providers. Het eindproduct dat het initiatief beoogt, is een “gecodeerde digitale kopie van hun immunisatiegegevens om op te slaan in een digitale portemonnee van hun keuze”, met een back-up die beschikbaar is als een geprinte QR-code die verifieerbare W3C-inloggegevens bevat voor personen die doneren. heb geen of gebruik liever geen smartphones.

Vaccinatiegegevens zijn niet nieuw – ze bestaan ​​in een of andere vorm sinds de 18e eeuw. Maar het gebruik en de geschiedenis ervan zijn ook verwikkeld in controverses en beschuldigingen van ongelijkheid, aangezien we hier met mensen te maken hebben. En al met COVID-19 zijn er pogingen gaande om toegang tot bepaalde regio’s afhankelijk te maken van negatieve COVID-19-testresultaten (hoewel dergelijke resultaten niet echt garanderen dat een persoon COVID-19 niet heeft of deze niet zal overdragen) aan anderen).

Een recent initiatief van LA County biedt specifiek ook al digitale immunisatierecords aan individuen via een partnerschap met Healthvana, mogelijk gemaakt door de Wallet-technologie van Apple. Maar de CEO en oprichter van Healthvana was expliciet door me te vertellen dat het niet gaat om het leveren van een bewijs van immuniteit om de sociale of geografische toegang van een persoon af te schrikken. In plaats daarvan gaat het om het informeren en ondersteunen van patiënten voor optimale zorgresultaten.

Het klinkt alsof dit initiatief veel meer gaat over het gebruik van een COVID-19-immunisatierecord als een soort letterlijk paspoort. Het klopt voor één keer in de naam van het initiatief (‘Credential’ is vrij expliciet). De betrokken bedrijven lijken op zijn minst ook op de hoogte te zijn van de mogelijke valkuilen van een dergelijk programma, zoals MITRE’s hoofd digitale gezondheidsarts Dr. Brian Anderson zei: “we werken eraan om ervoor te zorgen dat achtergestelde bevolkingsgroepen toegang hebben tot deze verificatie”, en voegde eraan toe dat aangezien COVID-19 niet discrimineert op basis van sociaaleconomische status, moeten we ervoor zorgen dat gemakkelijke toegang tot documenten de digitale kloof overschrijdt. “

Andere citaten van Oracle en Salesforce, en andere ledenleiders bevestigen dat de inspanning is gericht op het bevorderen van een heropening van sociale en ecomicn-activiteiten, waaronder ‘reizen hervatten’.[ting] terug naar het openbare leven, ‘en’ get[ting] concerten en sportevenementen gaan weer door. ” Safe Health zegt ook dat ze zullen helpen bij het opzetten van een ‘privacybehoudende verificatie van de gezondheidsstatus’-oplossing die ten minste gedeeltelijk’ blockchain-enabled ‘is.

Gezien de urgentie van oplossingen die kunnen leiden tot een veilige heropening en een manier om het massale, wereldwijde vaccinatieprogramma dat al aan de gang is in de gaten te houden, is het logisch dat een moderne benadering een digitale versie van historische vaccinatierecordsystemen zou omvatten. Maar een dergelijke benadering maakt weliswaar gebruik van nieuwe gemakken en modi die mogelijk worden gemaakt door smartphones en internet, maar opent zich ook voor nieuwe potentiële valkuilen en risico’s die ongetwijfeld grondig zullen worden onderzocht, met name door publieke belangengroepen die zich richten op privacy en een rechtvaardige behandeling.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments