Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie SODA uit Tokio, dat het grootste doorverkoopplatform voor sneakers van Japan beheert,...

SODA uit Tokio, dat het grootste doorverkoopplatform voor sneakers van Japan beheert, krijgt $ 22 miljoen onder leiding van SoftBank Ventures Asia – TechCrunch


Tokio gevestigd FRISDRANK, dat het platform voor het doorverkopen van sneaker beheert SNKRDUNK, heeft een serie B van $ 22 miljoen opgehaald onder leiding van SoftBank Ventures Asia. Investeerders waren ook basepartners, Colopl Next, THE GUILD en andere strategische partners. Een deel van de financiering zal worden gebruikt om uit te breiden naar andere Aziatische landen. De meeste transacties van SNKRDUNK vinden nu plaats in Japan, maar het is van plan een grensoverschrijdende marktplaats te worden.

Samen met SODA’s Series A van $ 3 miljoen vorig jaar, brengt dit de totale financiering van de startup op $ 25 miljoen.

Terwijl aanvankelijk verwacht werd dat de COVID-19-pandemie een domper zou gaan zetten op de doorverkoopmarkt voor sneakers, hebben C2C-markten hun bedrijf echt zien toenemen. Bijvoorbeeld StockX, een van de grootste doorverkoopplatforms voor sneaker ter wereld (met een waardering van $ 2,8 miljard na de recente Series E), zei mei en juni 2020 waren de grootste verkoopmaanden ooit.

De verkoop van SNKRDUNK groeide vorig jaar ook, en in december 2020 registreerde het een jaarlijkse stijging van 3.000% van de maandelijkse bruto handelswaarde. Chief executive officer Yuta Uchiyama vertelde TechCrunch dat dit kwam doordat de vraag naar sneakers hoog bleef, terwijl meer mensen ook dingen online begonnen te kopen.

SNKRDUNK werd gelanceerd in 2018 en heeft nu 2,5 miljoen maandelijkse gebruikers, wat het naar eigen zeggen de grootste C2C-sneakermarkt in Japan maakt. Met de Series B kan het zijn internationale expansie versnellen, meer categorieën toevoegen en zijn authenticatiefaciliteiten uitbreiden.

Net als StockX en GOAT dekken de gebruikersvergoedingen van SNKRDUNK authenticatie-inhoud voordat sneakers naar kopers worden verzonden. Het bedrijf werkt samen met FAKE BUSTERS, een authenticatiedienst in Japan, om sneakers te controleren voordat ze naar kopers worden gestuurd.

Naast de marktplaats beheert SNKRDUNK ook een sneaker-nieuwssite en een online community.

SODA is van plan om samen te werken met andere bedrijven in de portefeuille van SoftBank Venture Asia die op AI gebaseerde technologie ontwikkelen om de activiteiten te automatiseren, waaronder logistiek, betaling, klantenservice en vervalsingsinspectie.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Dutchies halen meer dan € 100.000 op voor winkeleigenaar wiens winkel werd overvallen tijdens rellen – DutchReview

De afgelopen dagen zijn er in meerdere Nederlandse steden rellen uitgebroken uit protest tegen de...

Verkoopstijging voor bankfirma ScS, omdat lockdowns de focus op huizen leggen

De bankretailer ScS kende de afgelopen zes maanden een stijgende verkoop, doordat vastgelopen consumenten ervoor kozen om geld uit te geven aan nieuw...

Recent Comments