Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Poshmark dringt de publieke markt binnen met een hoge waardering terwijl de...

Poshmark dringt de publieke markt binnen met een hoge waardering terwijl de wederverkoopmarkt bruist – TechCrunch


Poshmark, de negen jaar oude, in Redwood City Ca. gevestigde online marktplaats voor tweedehands kleding, schoonheids- en woonaccessoires, zal morgen als beursgenoteerd bedrijf op de Nasdaq gaan handelen na 6,6 miljoen aandelen hoger te hebben geprijsd dan oorspronkelijk gepland, volgens Bloomberg.

Volgens zijn rapport zag het bedrijf, dat oorspronkelijk van plan was om aandelen tussen $ 35 en $ 39 miljoen te verkopen, genoeg vraag om een ​​prijs van $ 42 per aandeel te rationaliseren – een prijs die het bedrijf waardeert op $ 3,5 miljard op een volledig verwaterde basis.

Gezien de koortsachtige omhelzing door investeerders van allerlei nieuwe openbare consumentenmerken, waaronder Airbnb, DoorDash en, in meer gematigde mate, Wish (die momenteel wordt verhandeld waar het opende toen het medio december op de markt kwam), verwachten de meesten een vlotte vaart voor de bedrijf terwijl het de overstap maakt van een particulier naar een beursgenoteerd bedrijf.

Wat het ervoor heeft: meer dan 70 miljoen Poshmark-gebruikers die sinds de oprichting meer dan 130 miljoen items via het platform hebben verkocht, aldus het bedrijf.

De cijfers gaan in de goede richting. Poshmark verdient geld aan commissies op peer-to-peer-verkopen en op producten die het verkoopt via de groothandel en het bedrijf werd vorig jaar voor het eerst winstgevend. Specifiek, volgens zijn S-1, genereerde het een nettowinst van $ 21 miljoen aan inkomsten van $ 193 miljoen tijdens de negen maanden eindigend op 30 september 2020, vergeleken met een nettoverlies van $ 34 miljoen op een omzet van $ 150 miljoen in dezelfde periode in 2019.

En in tegenstelling tot veel fysieke detailhandelbedrijven die hard worden getroffen door pandemie-gerelateerde stilleggingen – J.Crew, Neiman Marcus en Brooks Brothers zijn slechts een paar in een rij van bedrijven die failliet zijn verklaard – faciliteert Poshmark alleen transacties tussen kopers en verkopers, zodat het niet de last of kosten heeft van het aanhouden van voorraad.

Meer, wederverkoopplatforms hebben nu de wind in de rug. Shoppers zijn meer dan ooit geïnteresseerd in duurzaamheid en het kopen van nooit of licht gebruikte items van iemand anders is milieuvriendelijker dan het steunen van bijvoorbeeld een fast fashion-merk. (Forever 21, het fast-fashion winkelcentrum, heeft in 2019 faillissement aangevraagd.)

Waar Poshmark tegenaan gaat: investeerders op de openbare markt laten begrijpen hoe het verschilt van reeds beursgenoteerde rivalen De RealReal, die in 2019 openbaar werd en waarvan de huidige marktkapitalisatie ongeveer $ 2,3 miljard is, evenals andere nieuwere nieuwkomers. Een ander bedrijf dat is ingesteld om openbaar te worden (tenzij het SPAC krijgt) is bijvoorbeeld ThredUp, dat afgelopen herfst rond dezelfde tijd dat Poshmark dit deed een vertrouwelijke registratieverklaring bij de SEC heeft ingediend voor een IPO. In tegenstelling tot The RealReal, dat uitsluitend gericht is op hoogwaardige luxegoederen die het authenticeert, maken Poshmark en ThredUp een breder scala aan goedkopere items toegankelijk en concurreren ze directer.

Verder, terwijl beleggers enthousiast zijn over de vele bedrijven die eindelijk openbaar beginnen te handelen, concurreren bedrijven zoals Poshmark om mindshare met andere nieuwere toetreders.

Een daarvan is de kredietverstrekker Affirm. De aandelen werden eerder vandaag verhandeld.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Dutchies halen meer dan € 100.000 op voor winkeleigenaar wiens winkel werd overvallen tijdens rellen – DutchReview

De afgelopen dagen zijn er in meerdere Nederlandse steden rellen uitgebroken uit protest tegen de...

Verkoopstijging voor bankfirma ScS, omdat lockdowns de focus op huizen leggen

De bankretailer ScS kende de afgelopen zes maanden een stijgende verkoop, doordat vastgelopen consumenten ervoor kozen om geld uit te geven aan nieuw...

Recent Comments