Saturday, January 16, 2021
Home Bedrijf Operatie 'blame the public' negeert moedwillig Covid-onveilige werkplekken | Owen Jones

Operatie ‘blame the public’ negeert moedwillig Covid-onveilige werkplekken | Owen Jones


ikAls u gelooft dat de Britse gerechtigheid blind is voor rijkdom en macht, overweeg dan deze feiten. Ongeveer 45.000 mensen hebben een boete gekregen wegens overtreding Covid-19 regels, met velen die worden vervolgd voor niet betalen. Alleen al in Londen zijn er vaak honderden door de rechtbank gesleept achter gesloten deuren. Toch is geen enkele Britse werkgever vervolgd voor het overtreden van regels die er zijn om levens te redden en de NHS te beschermen tegen de overweldigende tsunami.

Operatie “blame the public” is in volle gang. Gezondheidssecretaris Matt Hancock vertelt de natie dat mensen “het nemen van de mickey”Door een regel te gebruiken die ons toestaat om samen met iemand anders te sporten. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel vervloekt regelovertreders omdat ze de gezondheid van de natie op het spel zetten, terwijl kranten met hun vingers wijzen naar mensen die buiten coffeeshops een praatje maken: “ZORGELOOS SPREKEN KOST LEVENS”, blaast de voorpagina van de metro. In een echo van de campagne van de Tories om uitkeringsgerechtigden in het David Cameron-tijdperk te demoniseren, worden extreme individuele overtredingen opgejaagd, geëxtrapoleerd en gepresenteerd als slechts een topje van de ijsberg: zoals de moeder die een boete krijgt voor het rijden van 100 mijl naar haal een McDonald’s-burger.

Het bewijs legt dergelijke verhalen bloot voor de niet-representatieve uitschieters die ze zijn. Zoals het British Medical Journal gevonden vorige week: “Tot verbazing van velen is de naleving van strenge gedragsregels extreem hoog gebleven (meer dan 90%), ook al lijden veel mensen er aanzienlijk onder, zowel financieel als psychologisch.”

Aangezien we weten dat de belangrijkste route voor Covid-19-overdracht is via de aanwezigheid van meer dan één mens in een besloten binnenruimte, moet de focus niet liggen op frivole gesprekken tussen vrienden tijdens wandelingen in de open lucht, maar op veel van de werkplekken. die in het hele land open blijven voor zaken. Meer dan zeven op de tien werknemers voel me niet helemaal veilig op het werk: niet verwonderlijk, aangezien onderzoek van het Trades Union Congress dat aantoont veel werkplekken zijn nog steeds niet Covid-beveiligd.

Als je door stadscentra loopt, in plaats van op zoek te gaan naar ongeoorloofde knuffels, kijk dan door het raam van je plaatselijke makelaar. U zult merken dat niet-essentiële detailhandel gesloten is voor zaken, maar de magazijnen van online winkels werken normaal en ze zijn niet door de overheid gedwongen om risicobeoordelingen bij te werken om te zorgen voor goed werkende ventilatiesystemen. Op aandringen van kanselier Rishi Sunak – die zich heeft verzet tegen lockdown-maatregelen, en geprioriteerd economische belangen boven de volksgezondheid – 2,7 miljoen fabrieksarbeiders op het werk blijven, en bouwplaatsen blijven open voor zaken. Hoewel Covid-19 weinig bedreiging vormt voor kleine kinderen zonder onderliggende gezondheidsproblemen, brengen kinderdagverblijven de gezondheid van degenen die er werken en de bredere gemeenschap in gevaar.

De simpele waarheid is dat het gemakkelijker is om het publiek aan te moedigen om door hun blinden te kijken op zoek naar lokale ‘ne’er-do-wells’ dan om een ​​van de laagste niveaus van wettelijke ziektegeld in de geïndustrialiseerde wereld aan te pakken. Vakbonden worden overspoeld met berichten van arbeiders die zeggen dat ze geen andere keus hebben dan te werken – zelfs als ze ziek worden – omdat ze het zich eenvoudigweg niet kunnen veroorloven om dat niet te doen. Een versnipperd socialezekerheidsnet botst met de fetisjisering van werk – in augustus, ministers laat het bekend zijn dat werknemers die niet naar de werkplek terugkeerden, hun baan riskeerden – met voorspelbare gevolgen: de verspreiding van een dodelijk virus en een gruwelijke tweede golf.

Het is veel waarschijnlijker dat al deze factoren het R-nummer opdrijven dan afzonderlijke individuele overtredingen van de (te laat geïmplementeerde, voortdurend veranderende) lockdown-regels. Geholpen door een grotendeels achteroverliggende media, lijkt de poging van de regering om de schuld van de bazen naar het publiek te verschuiven, te werken: 58% houdt het publiek verantwoordelijk voor de toename van het aantal coronavirusgevallen, met slechts 28% de overheid de schuld geven.

Hoe is dit mogelijk? De overgrote meerderheid van de Britten zou tenslotte – eerlijk gezegd – kunnen zeggen dat ze zich maandenlang hebben gehouden aan de noodzakelijk autoritaire Covid-regels, met grote persoonlijke offers. Het “publiek” dat verantwoordelijk wordt gehouden is een gedemoniseerd, fantoom “ander”. Op een fundamenteel psychologisch niveau kun je zien hoe dit werkt: elke keer dat je iemand ziet die de regels lijkt te negeren, voel je een golf van irritatie – naar iemand die zijn middelvinger opsteekt naar de samenleving, terwijl je de gevolgen ondervindt van het vasthouden aan je wettelijke en morele verplichtingen. Die momenten van frustratie blijven in onze herinneringen, op een manier die het zien van de overgrote meerderheid van vreemden sociaal afstand neemt en maskers draagt ​​niet. Ze zijn ook minder abstract dan denken dat niet-essentiële werkplekken open worden gehouden, of bazen die er niet voor zorgen dat hun werknemers veilig zijn. En 40 jaar Thatcherite-dogma – dat het kwaad in de samenleving wordt veroorzaakt door individuele tekortkomingen, zoals luiheid – maakt het gemakkelijk om te suggereren dat spiraalsgewijze infecties te wijten zijn aan het falen van persoonlijke verantwoordelijkheid, in plaats van systemische problemen die worden versneld door overheidsfalen.

Met enorme economische, sociale en psychologische kosten, en ondanks talloze mislukkingen van de overheid, heeft het publiek de massale inperking van hun vrijheden overweldigend geaccepteerd. Groot-Brittannië bevindt zich niet in een bijna unieke rampzalige situatie vanwege het gebrekkige karakter van zijn burgers. Om dubieuze economische redenen – hoe vaker u een volksgezondheidscrisis niet aanpakt, hoe meer schade u aan de economie toebrengt – heeft de overheid toegestaan ​​dat vaak onveilige werkplekken open blijven. Dat is een van de vele redenen waarom Groot-Brittannië in een coronavirus is verzonken. En als de regering erin slaagt de bevolking ervan te overtuigen elkaar de schuld te geven, zullen we zeker verder wegzakken.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Extra Crunch-verzameling: antitrustkriebels, SPAC-odyssee, witgloeiende IPO’s, meer – TechCrunch

Enige tijd geleden gaf ik het idee op om een ​​rode draad te vinden die elk verhaal in de wekelijkse Extra Crunch-verzameling verbindt;...

Facebook blokkeert nieuwe evenementen rond DC en hoofdsteden van de staat – TechCrunch

Als voorzorgsmaatregel tegen gecoördineerd geweld nu de VS de inauguratie van de verkozen president Joe Biden nadert, kondigde Facebook een paar nieuwe maatregelen...

GitLab hield toezicht op een secundaire verkoop van $ 195 miljoen die het bedrijf waardeert op $ 6 miljard – TechCrunch

GitLab heeft met TechCrunch bevestigd dat het toezicht hield op een secundaire verkoop van $ 195 miljoen die het bedrijf waardeert op $...

GitLab haalt $ 195 miljoen op aan secundaire financiering op basis van een waardering van $ 6 miljard – TechCrunch

GitLab heeft met TechCrunch bevestigd dat het een secundaire ronde van $ 195 miljoen heeft opgehaald op een waardering van $ 6 miljard....

Recent Comments