Friday, January 22, 2021
Home Bedrijf Noorse assen langeafstandsvluchten en schrappen 1.100 Gatwick-banen

Noorse assen langeafstandsvluchten en schrappen 1.100 Gatwick-banen


Norwegian heeft aangekondigd dat het niet langer langeafstandsroutes zal vliegen, zelfs niet na de pandemie, waarmee een einde komt aan zijn goedkope langeafstandsvisie en het verlies van ongeveer 1.100 banen op de luchthaven Gatwick betekent.

De luchtvaartmaatschappij zei dat het voorgoed zou bezwijken voor een Europees korteafstandsnetwerk en binnenlandse Noorse routes, terwijl het haar bedrijfsplan om te overleven schetste.

Ongeveer 2.150 banen in het VK, Spanje, Frankrijk en de VS zullen worden geschrapt, met een waarschuwing van een vakbond dat de luchtvaartsector in een “doodsspiraal” voor werkgelegenheid verkeert.

De 1.100 Britse bemanningsleden en piloten van de luchtvaartmaatschappij waren verlof sinds het begin van de Covid-19-crisis. Ongeveer 400 andere Britse bemanningsleden die op korte termijn werkten, werden vorig jaar ontslagen.

De luchtvaartmaatschappij doorloopt in Ierland een faillissementsbeschermingsprocedure die haar in staat zal stellen te herstructureren en haar activiteiten voort te zetten, door de rechters daar een levensvatbaar businessplan voor te leggen.

Norwegian zal niet langer een van zijn vloot van Boeing 787 Dreamliners behouden die het gebruikte om langeafstandsvluchten te vliegen, en zijn totale vloot terugbrengen tot 50 narrowbody-vliegtuigen.

Het was ooit de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij op Londen Gatwick en was een pionier op het gebied van goedkope transatlantische vluchten, maar door de ambitieuze uitbreiding was het al in financieel gevaar gekomen voordat Covid-19 toesloeg.

Het plan van de luchtvaartmaatschappij is gericht op het redden van Noorse banen en er wordt aangenomen dat het een hernieuwde dialoog is met de regering van Oslo over mogelijke staatssteun, twee maanden nadat de ministers zeiden dat ze niet meer belastinggeld konden investeren om het te ondersteunen.

Jacob Schram, de CEO van Norwegian, zei: “Ons korte-afstandsnetwerk is altijd de ruggengraat van Norwegian geweest en zal de basis vormen van een toekomstig veerkrachtig bedrijfsmodel. Door onze activiteiten te richten op een korteafstandsnetwerk, willen we bestaande en nieuwe investeerders aantrekken, onze klanten van dienst zijn en de bredere infrastructuur- en reisindustrie in Noorwegen en in Scandinavië en Europa ondersteunen. “

De pilotenvakbond Balpa zei dat het verder verwoestend nieuws was voor het personeel van de Britse luchtvaartmaatschappij, met ongeveer 300 piloten onder de 1.100 banen die in Gatwick verloren gingen.

Brian Strutton, algemeen secretaris van Balpa, zei: “De luchtvaartmaatschappij is om verschillende redenen mislukt, maar er kan geen schuld worden toegekend aan de piloot, de bemanning of andere personeelsgroepen.”

Hij zei dat het een verder bewijs was van de “banen dood spiraal”, eraan toevoegend dat “de luchtvaart nog steeds in een ernstige crisis verkeert”.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Lenen in het VK bereikt het hoogste niveau in december ooit

De overheidskrediet bedroeg vorige maand £ 34,1 miljard, omdat de kosten van pandemieondersteunende maatregelen op de economie wogen. Source link

Huizen die geschikt zijn voor een gezonde levensstijl – op foto’s

Van een torengebouw in een jungle van glas en staal tot een huisje met rieten dak in een lommerrijk dorp, ze zijn allemaal...

Chris Packham vecht mee om een ​​einde te maken aan de ‘beschamende’ export van plastic afval in het VK

Chris Packham, de natuuronderzoeker en tv-presentator, heeft de regering ervan beschuldigd de Britse milieuactivisten "rillingen van angst" te bezorgen door sinds de Brexit...

Mijn reis door een wereld van taal in één woord: sneeuw

EEN een paar jaar geleden bracht ik een winter door op Upernavik, een rotsachtig eiland met 1.000 inwoners voor de noordwestkust van...

Recent Comments