Tuesday, March 2, 2021
Home Technologie Mosaic haalt $ 18,5 miljoen Serie A op van GC om de...

Mosaic haalt $ 18,5 miljoen Serie A op van GC om de CFO-softwarestack opnieuw op te bouwen – TechCrunch


CFO’s zijn de vermeende alwetende eigenaren van een bedrijf. Terwijl de CEO de strategie, boodschappen en cultuur bepaalt, moet de CFO alles weten wat er in een organisatie gebeurt. Waar komen de inkomsten vandaan en wanneer komen ze aan? Hoeveel kost het nieuwe personeelsbestand en wanneer moeten die kosten worden betaald? Hoe kunnen kasstromen worden beheerd en welke schuldproducten kunnen eventuele discontinuïteiten helpen gladstrijken?

Nu bedrijven naar de cloud zijn gemigreerd, zijn deze vragen moeilijker te beantwoorden geworden omdat andere afdelingen de ERP als een gecentraliseerd recordsysteem begonnen te vermijden. Erger nog, van CFO’s wordt verwacht dat ze strategischer dan ooit zijn met betrekking tot financiën, maar het kan moeilijk zijn om belangrijke prognoses en projecties te maken gezien het gebrek aan beschikbaarheid van belangrijke gegevens. CMO’s hebben het afgelopen decennium een ​​hele nieuwe softwarestack gekregen om marketing te runnen, dus waarom geen CFO’s?

Voor drie Palantir-alumni is de hoop dat CFO’s zich zullen wenden tot hun nieuwe startup genaamd Mozaïek. Mosaic is een ‘strategisch financieringsplatform’ dat is ontworpen om gegevens op te nemen van allerlei systemen in de alfabetsoep van bedrijfs-IT – ERP’s, HRIS’s, CRM’s, enz. – en vervolgens CFO’s en hun teams te voorzien van strategische planningstools om te kunnen om nauwkeuriger en sneller te voorspellen en voorspellen.

Het bedrijf werd in april 2019 opgericht door Bijan Moallemi, Brian Campbell en Joe Garafalo, die samen meer dan 15 jaar bij Palantir samenwerkten in het financiële team van het bedrijf. Daar zagen ze het bedrijf uitgroeien van een kleine organisatie met iets meer dan honderd mensen naar een organisatie met duizenden medewerkers, meer dan honderd klanten zoals we vorig jaar zagen met de IPO van Palantir, en inkomende inkomsten uit meer dan een dozijn landen.

Mozaïekoprichters Bijan Moallemi, Brian Campbell en Joseph Garafalo. Foto’s via Mosaic.

Het strategisch afhandelen van financiën was cruciaal voor het succes van Palantir, maar de bestaande tools in de stack konden de behoeften van het bedrijf niet bijhouden. Dus Palantir bouwde uiteindelijk zijn eigen land. We waren niet alleen bezig met Excel, wat echt de standaardtool is in de toolkit voor CFO’s, maar we bouwden eigenlijk een technisch team dat code schreef, [and] het bouwen van tools om echt snelheid, toegang, vertrouwen en zichtbaarheid te geven in de hele organisatie ”, aldus Moallemi, CEO van Mosaic.

De meeste organisaties kunnen hun technisch talent niet missen voor het kantoor van de CFO, en dus vertrokken de drie medeoprichters Palantir naar andere weiden als hoofden van financiën – Moallemi voor edtech-startup Piazza, Campbell voor procesbeheer-startup Everlaw en Garafalo voor blockchain-startup Axoni – ze bleven doordringen over hoe de financiën konden worden verbeterd. Ze kwamen samen om voor alle bedrijven te doen wat ze bij Palantir zagen: een geweldige softwarefundament bouwen voor het kantoor van de CFO. “Waarschijnlijk de grootste vooruitgang in het kantoor van de CFO in de afgelopen 10 jaar is de verschuiving van een soort desktopgebaseerde Excel naar cloudgebaseerde Google Sheets”, zei Moallemi.

Dus wat probeert Mosaic te doen om de CFO-softwarestack opnieuw op te bouwen? Het wil een platform bouwen dat een toegangspoort is tot het verbinden van het hele bedrijf om op een meer samenwerkende manier over financiën te praten. Dus hoewel Mosaic zich richt op rapportage en planning, de pijlers van het financiële kantoor, wil het die dashboards en prognoses breder in het bedrijf openen, zodat meer mensen inzicht kunnen krijgen in wat er gaande is en ook feedback kunnen geven aan de CFO.

Screenshot van de planningsfunctie van Mosaic. Foto via mozaïek.

Er zijn een handvol bedrijven zoals het beursgenoteerde Anaplan die het afgelopen decennium deze ruimte zijn binnengekomen. Moallemi zegt dat gevestigde exploitanten een aantal belangrijke uitdagingen hebben die Mosaic hoopt te overwinnen. De eerste is onboarding, wat voor sommige van deze bedrijven maanden kan duren, aangezien consultants de software integreren in de workflow van een bedrijf. Ten tweede is voor deze tools vaak toegewijd, fulltime personeel nodig om operationeel te blijven. Ten derde zijn deze tools in principe niet zichtbaar voor iemand buiten het CFO-kantoor. Mosaic wil direct kunnen worden geïntegreerd, breed verspreid binnen organisaties en minimaal onderhoud nodig hebben om nuttig te zijn.

“Iedereen wil strategisch zijn, maar het is zo moeilijk om te doen, omdat 80% van uw tijd gegevens uit deze ongelijksoortige systemen halen, opschonen, in kaart brengen, uw Excel-bestanden bijwerken en misschien 20% [your time] is eigenlijk een stap terug doen en begrijpen wat de gegevens je vertellen, ”zei Moallemi.

Dat is misschien de reden waarom de beoogde klanten Series B- en C-gefinancierde bedrijven zijn, die ongetwijfeld veel van hun gegevens al in gemakkelijk toegankelijke databases hebben opgeslagen. Het bedrijf begon met kleinere bedrijven en Moallemi zei: “We hebben ons de afgelopen 12 maanden langzaam een ​​weg naar boven gewerkt om met grotere, complexere klanten te werken.” Het bedrijf is uitgegroeid tot 30 medewerkers en heeft inkomsten in de zeven cijfers (zonder verkooporganisatie volgens Moallemi), al wilde de startup niet specifieker zijn dan dat.

Met al die groei en opwinding trekt het bedrijf de aandacht van investeerders. Vandaag kondigde het bedrijf aan dat het $ 18,5 miljoen aan Serie A-financiering heeft opgehaald onder leiding van Trevor Oelschig van General Catalyst, die andere zakelijke SaaS-deals heeft geleid naar startups zoals Fivetran, Contentful en Loom. Die ronde werd eind vorig jaar afgesloten.

Mosaic haalde eerder een seed-investering van $ 2,5 miljoen op onder leiding van Ross Fubini van XYZ Ventures midden 2019, die voorheen een investeerder was bij Village Global. Fubini zei per e-mail dat hij geïntrigeerd was door het bedrijf omdat de oprichters bij Palantir een “gedeelde pijn” hadden over de staat van software voor CFO’s, en “ze hadden allemaal deze diepe frustratie ervaren over de tools die ze nodig hadden om hun werk te doen.”

Andere investeerders in de Series A waren onder meer Felicis Ventures, plus XYZ en Village Global.

Samen met de financiering kondigde het bedrijf ook de oprichting aan van een adviesraad met de huidige of voormalige CFO’s van negen technologiebedrijven, waaronder Palantir, Dropbox en Shopify.

Veel zakelijke functies hebben een complete transformatie in software ondergaan. Nu, hoopt Mosaic, is het de tijd van de CFO.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Budget 2021: Wat we tot nu toe weten over de bestedingsplannen van Sunak

Van geld voor de kunsten tot hulp voor kleine bedrijven, hier zijn de bestedingsplannen die tot nu toe zijn aangekondigd. Source link

Taylor Wimpey zet £ 125 miljoen opzij voor bekleding en brandveiligheidsreparaties

De CEO van het bedrijf, Peter Redfern, vertelde de BBC: "Wat we proberen te doen, is ervoor te zorgen dat we iedereen oppikken...

Moet ik Nederlands spreken om in Nederland te werken? – DutchReview

Je bent klaar om je koffers te pakken en voor je werk naar Nederland te...

Herstel van de SolarWinds-hack kan 18 maanden duren

SolarWinds Orion, het netwerkbeheerproduct waarop het gericht was, wordt gebruikt door tienduizenden bedrijven en overheidsinstanties. Meer dan 17.000 organisaties hebben de...

Recent Comments