Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Minna Technologies, een tool voor abonnementenbeheer voor bankklanten, haalt $ 18,8 miljoen...

Minna Technologies, een tool voor abonnementenbeheer voor bankklanten, haalt $ 18,8 miljoen op – TechCrunch


Met de toename van het aantal abonnementsdiensten, gecombineerd met het feit dat ons leven bijna 100% digitaal wordt, is er een toenemende behoefte om deze diensten te kunnen beheren. Maar de meeste banken hebben niet echt een antwoord. Stap in Minna Technologies, dat in zijn abonnementsbeheerdiensten verkoopt aan bank-apps.

Het heeft nu $ 18,8 miljoen (€ 15,5 miljoen / £ 14 miljoen) opgehaald in serie B-fondsenwerving van Element Ventures, MiddleGame Ventures, Nineyards Equity en Visa, om zijn open banktechnologie uit te breiden naar banken wereldwijd.

Minna, opgericht in Göteborg, Zweden in 2016, stelt klanten in staat om abonnementsdiensten te beheren via de app van hun bestaande bank. Met Minna kunnen klanten hun abonnementen automatisch opzeggen vanuit hun bank-app, waardoor de gegevens en financiële banden tussen de handelaar en de klant worden verbroken. Het platform kan klanten ook op de hoogte stellen wanneer een gratis proefperiode bijna ten einde loopt en vergemakkelijkt het overschakelen van hulpprogramma’s waardoor ze betere deals kunnen vinden. Tot nu toe heeft Minna samenwerkingsverbanden met Lloyds Banking Group, Swedbank en ING.

Minna’s technologie vermindert de belasting van de callcenters van een bank, en banken kunnen ook financieel profiteren van Minna’s rol bij het faciliteren van overstap naar nutsvoorzieningen, waardoor het vooruitzicht wordt vergroot dat banken marktplaatsen worden.

Het optreden van Minna suggereert dat de eerste golf van neo-banken op het punt staat vergezeld te gaan van een tweede golf van overlay-diensten zoals deze. De gemiddelde Europeaan geeft £ 301 (€ 333) per maand uit aan 11 abonnementen, wat naar verwachting zal stijgen tot £ 459 (€ 508) per maand aan 17 abonnementen in 2025. IDC voorspelt dat tegen 2050 50% van ‘s werelds grootste ondernemingen zullen het merendeel van hun bedrijven richten op digitaal verbeterde producten, diensten en ervaringen. Er komen zelfs abonnementen van autofabrikanten zoals Volvo.

Joakim Sjöblom, CEO en mede-oprichter van Minna Technologies, zei: “In de afgelopen vier jaar is de abonnementseconomie explosief gestegen van Spotify en Netflix tot zelfs iPhones en auto’s. Het wordt steeds moeilijker voor consumenten om de betalingen bij te houden en voor banken om vragen te behandelen om ze te sluiten. Minna’s technologie verbetert de procedure voor banken door het proces te vereenvoudigen en door een veelgevraagd digitaal product te bieden dat consumenten beginnen te verwachten van hun financiële instellingen. “

Sjöblom vertelde me dat Minna, door grotendeels samen te werken met gevestigde banken, hen een manier biedt om terug te vechten tegen uitdagerbanken.

Pascal Bouvier, Managing Partner, MiddleGame Ventures zei: “Wij geloven sterk in een visie waarin banken hun aanbod van betaalrekeningen ontwikkelen tot” verbonden en intelligente “platforms en waar retailklanten op veel meer manieren kunnen communiceren dan in het recente verleden.”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Dutchies halen meer dan € 100.000 op voor winkeleigenaar wiens winkel werd overvallen tijdens rellen – DutchReview

De afgelopen dagen zijn er in meerdere Nederlandse steden rellen uitgebroken uit protest tegen de...

Recent Comments