Saturday, January 16, 2021
Home Bedrijf Minister voert druk op Britse bedrijven over thuiswerken

Minister voert druk op Britse bedrijven over thuiswerken


De bedrijfssecretaris, Kwasi Kwarteng, heeft gezegd dat bedrijven hun inspanningen moeten verdubbelen om ervoor te zorgen dat werknemers thuis werken, tenzij hun werk kritiek is en niet op een externe locatie kan worden gedaan, aangezien de TUC er bij de regering op aandrong om de handhaving op te voeren.

Er wordt steeds meer gevraagd van de regering om opnieuw na te denken over het toestaan ​​van bouwplaatsen zoals normaal en om alleen degenen toe te staan ​​wiens activiteiten van vitaal belang zijn, waarbij verschillende werknemers in de industrie de Guardian vertellen dat veilige praktijken op de bouwplaatsen onmogelijk zijn geworden.

De regering bereidt zich voor om werkgevers te waarschuwen dat ze ervoor moeten zorgen dat ze alles in het werk stellen om werknemers thuis te houden. In een gesprek met de Guardian zei Kwarteng dat er “zeer verontrustende” berichten waren over de tactieken van sommige bedrijven om werknemers op kantoor te krijgen.

“De overgrote meerderheid van de bedrijven hebben hemel en aarde verplaatst om de gezondheid en het welzijn van werknemers te beschermen in dit echt moeilijk jaar”, zei hij. “Recente berichten dat een kleine minderheid van de bedrijven werknemers echter met onbetaald verlof heeft bedreigd, tenzij ze op kantoor komen, baren grote problemen.”

Kwarteng, die de opdracht van Alok Sharma op de zakelijke afdeling overnam nadat Sharma fulltime president van Cop26 was geworden, heeft de afgelopen dagen herhaaldelijk de noodzaak van thuiswerken benadrukt in inleidende gesprekken met bedrijfsleiders.

“Het wetenschappelijke bewijs is duidelijk dat de komende weken een kritieke tijd van de pandemie zal zijn, dus we hebben alle werkgevers nodig om verantwoordelijk te handelen en alle mogelijke stappen te ondernemen om hun personeel in staat te stellen en te ondersteunen om vanuit huis te werken”, zei hij.

“De wet is ook duidelijk dat mensen thuis moeten werken, tenzij ze dat redelijkerwijs niet kunnen. Nu de uitrol van vaccins versnelt, is het einde in zicht. Maar ondertussen is het van vitaal belang dat iedereen zijn steentje bijdraagt ​​om onze NHS te beschermen en levens te redden – en ik wil dat Britse bedrijven vooraan leiden. “

In de laatste gegevens vrijgegeven door het Office for National Statistics, werkte 51% van de Britse beroepsbevolking op hun normale werkplek en werkte 32% op afstand. In April vorig jaar tijdens de eerste lockdown zei 46,6% van de mensen dat ze ten minste gedeeltelijk vanuit huis werkten.

Volgens de RVA bedroeg het aandeel van de beroepsbevolking met verlof 14%, ongeveer de helft van het aantal medio mei. De gegevens hebben betrekking op twee weken tot 27 december, en dus niet op de huidige nationale lockdown in Engeland.

Woensdag uitte de transportsecretaris, Grant Shapps, zijn bezorgdheid over het aantal mensen dat op weekdagen reist en onthulde dat Gegevens van het Department for Transport toonden wegverkeer in Groot-Brittannië met 63% van het pre-pandemische niveau en busgebruik buiten Londen met 26%. Het suggereert dat het autogebruik bijna is verdubbeld sinds de eerste lockdown, toen het ongeveer 32% bedroeg, en het busgebruik meer dan verdubbeld is.

Het probleem lijkt vooral uitgesproken in Londen, waar de meest recente gegevens van Transport for London suggereren dat het reizen met de metro meer dan drie keer zo hoog is als in de lente-lockdown. Ondergrondse reizen bedroegen woensdag 17% van de normale vraag, vergeleken met 5% medio april, en busreizen bedroegen 30% van de normale vraag.

De City of London Corporation drong er bij arbeiders in de Square Mile op aan om hun bazen aan te geven als ze gedwongen of onder druk gezet worden om aan het werk te komen. De voorzitter van de commissie voor gezondheid en milieu, Keith Bottomley, zei dat bedrijven “goed moeten nadenken of ze echt op hun werkplek moeten zijn”.

De algemeen secretaris van de TUC, Frances O’Grady, zei dat het tijd was voor de regering om de handhaving van thuiswerken en veilige werkplekken op te voeren. Ze zei: “Met minder mensen die vanuit huis werken dan in de lockdown van maart, is het belangrijker dan ooit dat werkplekken veilig zijn en geen broedplaatsen voor Covid-19. Maar veel werknemers worden nog steeds gedwongen binnenshuis te werken zonder voldoende ventilatie of een goede sociale afstand tot collega’s of klanten. De overheid moet de regels dringend aanpassen om gelijke tred te houden met de nieuwste wetenschap over de verspreiding van het virus. “

O’Grady zei dat het verbijsterend was dat geen enkel bedrijf werd vervolgd en beboet wegens het overtreden van officiële veiligheidsrichtlijnen. “In plaats van het publiek de les te lezen over niet-naleving, zouden ministers hard moeten optreden tegen bazen die snel en losjes spelen met de veiligheid van werknemers”, zei ze.

Bouwplaatsen en makelaars zijn enkele van de werkplekken waar parlementsleden en vakbonden hun bezorgdheid over het personeel hebben geuit. In reactie op een oproep van Guardian zei een makelaar die voor een groot bedrijf werkte dat het verschrikkelijk was dat de vastgoedmarkt volledig open was.

“Het standpunt van de regering is om thuis te blijven en niet naar buiten te gaan, tenzij het van levensbelang is. Hoe is het op dit moment belangrijk om door huizen te bladeren? ” zei de makelaar. “Veel agenten en personeel maken zich zorgen over besmetting, maar ze kunnen niet thuis blijven omdat de overheid hen toestaat te werken, dus geen verlof. Ik weet dat dat zou betekenen dat ik geld zou verliezen, maar ik geef om de situatie. “

Een locatiemanager in West Yorkshire voor een van de grootste bouwbedrijven in het VK zei dat senior managers veilig vanuit huis konden werken en de veiligheid van het personeel in gevaar konden brengen. “Ik heb werknemers naar huis moeten sturen die naar mijn werk zijn gekomen om de symptomen te verbergen, omdat ze geen loon willen missen”, zei de locatiemanager op voorwaarde van anonimiteit.

“Er zijn projecten naar voren gebracht om te profiteren van de stillere wegen, omdat we thuis zouden moeten blijven. Vanwege de gemengde berichten die de bouwvakkers hebben ontvangen, is er duidelijke zelfgenoegzaamheid op de bouwplaatsen… bouwvakkers wordt verteld om aan het werk te gaan, uit elkaar te blijven waar je kunt en het grootste deel van de tijd geen gezichtsbedekking te dragen. “

Een andere bouwprojectmanager schreef maandag aan de Guardian dat hun werk werd voortgezet op pre-Covid-niveaus, met 500 mensen ter plaatse, het dragen van een masker werd ontmoedigd en geen adequate ventilatie.

“Velen zijn laagbetaald, hebben geen baanzekerheid en geen reden om zichzelf te isoleren of symptomen te melden uit angst voor inkomensverlies”, zeiden ze. “De taak is voor een grote ontwikkelaar die het zich goed kan veroorloven om de voltooiing van het project uit te stellen.”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Extra Crunch-verzameling: antitrustkriebels, SPAC-odyssee, witgloeiende IPO’s, meer – TechCrunch

Enige tijd geleden gaf ik het idee op om een ​​rode draad te vinden die elk verhaal in de wekelijkse Extra Crunch-verzameling verbindt;...

Facebook blokkeert nieuwe evenementen rond DC en hoofdsteden van de staat – TechCrunch

Als voorzorgsmaatregel tegen gecoördineerd geweld nu de VS de inauguratie van de verkozen president Joe Biden nadert, kondigde Facebook een paar nieuwe maatregelen...

GitLab haalt $ 195 miljoen op aan secundaire financiering op basis van een waardering van $ 6 miljard – TechCrunch

GitLab heeft met TechCrunch bevestigd dat het een secundaire ronde van $ 195 miljoen heeft opgehaald op een waardering van $ 6 miljard....

De pandemie was het belangrijkste in de technologie van CES 2021 – TechCrunch

Natuurlijk was COVID-19 ongetwijfeld een onvermijdelijk onderwerp tijdens de allereerste volledig virtuele CES. Tenslotte staat het onderwerp tegenwoordig altijd voorop, ongeacht het...

Recent Comments