Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Hoe snel kunnen de volgende vaccins tegen het coronavirus worden gemaakt?

Hoe snel kunnen de volgende vaccins tegen het coronavirus worden gemaakt?


“Nu deze mutanten uitkomen, vraag je je gewoon af waar het nu naartoe gaat, het houdt me ‘s nachts wakker”, zei Peter Marks, de functionaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration die het Amerikaanse vaccinprogramma Operatie Warp Speed ​​bedacht. uitgezonden op WebMD.

Moderna zegt dat laboratoriumstudies aangeven dat het huidige vaccin, dat in december voor het eerst werd goedgekeurd in de VS, bescherming zou moeten bieden tegen alle belangrijke varianten die nu worden gevolgd, waaronder een in het VK waarvan wordt aangenomen dat deze beter overdraagbaar is, dus er is geen reden om de inenting te wijzigen. nog.

“Van wat we tot nu toe hebben gezien, veranderen de varianten die worden beschreven … niets aan het vermogen van de neutraliserende antilichamen die door vaccinatie worden opgewekt om het virus te neutraliseren”, zegt Zaks, eraan toevoegend dat hij van mening was dat de bescherming die door vaccinatie wordt geboden, “minstens een jaar zou moeten duren. . “

“Onze technologie is zeer geschikt om daadwerkelijk snel een vaccin op basis van de nieuwe variant in te zetten. Maar op basis van de gegevens die we vandaag hebben gezien, zien we er geen noodzaak voor in ”, zegt hij.

Het nieuwe vaccin van het bedrijf, samen met dat van Pfizer en BioNTech, omvat het verpakken van genetische instructies voor het “spike” -eiwit van het coronavirus in minuscule vette nanodeeltjes. Als ze in iemands arm worden geïnjecteerd, beginnen cellen die informatie te lezen en maken ze het spike-molecuul, dat een immuunrespons veroorzaakt die, zoals uit onderzoeken blijkt, bij de grote meerderheid van de mensen tot bescherming tegen ernstige covid leidt.

De flexibiliteit van de technologie is dat de genetische informatie – boodschapper-RNA – gemakkelijk kan worden herschreven en herzien, ook om de nieuwste mutante vormen van het virus weer te geven. De andere ingrediënten, zouten, suikers en de lipidenanodeeltjes, hoeven niet te worden veranderd.

Afgelopen voorjaar kostte Moderna slechts zes weken om de eerste partijen van zijn vaccin te bedenken en te vervaardigen, die het aan de National Institutes of Health leverde voor de eerste tests op dieren. Er is geen reden waarom het niet nog een keer kan. “Technisch gezien is het mogelijk om binnen een paar weken een nieuw vaccin te maken dat de nieuwe stam nabootst”, zei Uğur Şahin, oprichter en CEO van BioNTech, tijdens een persevenement in december, en wiens bedrijf vergelijkbare technologie gebruikt.

Wat langer duurde, waren tests bij mensen, waaronder een enorme studie door Moderna en de National Institutes of Health waarbij meer dan 30.000 vrijwilligers betrokken waren, die van juli tot november duurden. In die studie kreeg de helft van de deelnemers het vaccin en de andere helft een nepprik, waardoor onderzoekers een onbevooroordeeld beeld kregen van hoe goed het werkte.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

In de 30 meter hoge tunnel gegraven door HS2-demonstranten onder een park in Londen – video

De HS2-opstand zegt dat het heeft gegraven en klaar is om een ​​30 meter lang tunnelnetwerk onder Euston Square Gardens in Londen te...

Recent Comments