Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Grab Financial Group haalt $ 300 miljoen Series A op onder leiding...

Grab Financial Group haalt $ 300 miljoen Series A op onder leiding van Hanhwa Asset Management – TechCrunch


Grijp Financial Group zei vandaag Het heeft meer dan $ 300 miljoen opgehaald in Serie A-financiering, geleid door de Zuid-Koreaanse firma Hanhwa Asset Management, met deelname van K3 Ventures, GGV Capital, Arbor Ventures en Flourish Ventures.

De Financial Times-rapporten dat de financiering Grab Financial, een dochteronderneming van de reuzenrad en bezorggigant Grab, waardeert op $ 3 miljard. Zowel K3 Ventures als GGV Capital waren vroege investeerders in Grab, dat werd opgericht in 2012.

In februari 2020 kondigde Grab het aan had $ 856 miljoen aan financiering opgehaald om zijn betalings- en financiële diensten te laten groeien. Dat nieuws kwam tijdens de speculatie dat Grab en Gojek, een van de grootste rivalen, na langdurige discussies eindelijk dichter bij een fusie kwamen.

Maar de Grab-Gojek-gesprekken stopten, en Gojek is nu naar verluidt in gesprek om te fuseren met het Indonesische e-commerceplatform Tokopedia in plaats daarvan. Volgens Bloomberg, zou het gecombineerde bedrijf $ 18 miljard waard zijn, waardoor het een formidabelere rivaal van Grab zou worden.

In zijn financieringsaankondiging zei Grab Financial Group dat de totale inkomsten in 2020 met meer dan 40% zijn gestegen in vergelijking met 2019. Dit wordt aangedreven door een sterke acceptatie door consumenten van diensten zoals AutoInvest, een investeringsplatform waarmee gebruikers kleine bedragen tegelijk kunnen investeren. via de Grab-app en verzekeringsproducten. Grab Financial kondigde in augustus 2020 de lancering aan van verschillende financiële producten voor consumenten en kmo’s.

Het gebruik van digitale financiële diensten door consumenten en het MKB in Zuidoost-Azië nam toe tijdens de COVID-19-pandemie. Volgens een verslag doen van gepubliceerd door Google, Temasek en Bain & Company in november, het gebruik van bank-apps en online betalingen, overmakingen, verzekeringsproducten en robo-adviseursinvesteringsplatforms groeide allemaal in 2020, en de financiële dienstenmarkt in de regio kan tegen 2025 een omzet van $ 60 miljard bereiken .

Een consortium tussen Grab-Singtel was ook een van de verschillende bedrijven die in december 2020 een volledige licentie voor digitaal bankieren kreeg van de Monetary Authority of Singapore.

In een persverklaring zei Yong Hyun Kim, chief executive officer van Hanhwa Asset Management: “We verwachten dat GFG haar expontentiële groei voortzet op basis van een innovatief bedrijfsmodel dat de veranderende bredere levensstijl van consumenten ondersteunt, evenals de zeer synergetische relatie met Grijp, de grootste Zuidoost-Aziatische eenhoorn. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

In de 30 meter hoge tunnel gegraven door HS2-demonstranten onder een park in Londen – video

De HS2-opstand zegt dat het heeft gegraven en klaar is om een ​​30 meter lang tunnelnetwerk onder Euston Square Gardens in Londen te...

Recent Comments