Friday, January 22, 2021
Home Technologie Google kraakt op persoonlijke lening-apps in India na misbruik en verontwaardiging -...

Google kraakt op persoonlijke lening-apps in India na misbruik en verontwaardiging – TechCrunch


Google zei donderdag dat het een aantal persoonlijke lening-apps uit de Play Store in India heeft gehaald en strengere maatregelen heeft genomen om misbruik te voorkomen na berichten dat verschillende bedrijven zich op kwetsbare leners in het land hadden gericht en zich vervolgens tot het uiterste gingen om hun geld terug te krijgen.

De Android-maker zei dat gebruikers en overheidsinstanties in India onlangs verschillende apps voor persoonlijke leningen hebben gemarkeerd en dat het bedrijf er honderden heeft beoordeeld. Uit de recensie bleek dat een geïdentificeerd aantal apps het veiligheidsbeleid van Play Store schond en onmiddellijk uit de Store werd verwijderd.

Google zei dat het de ontwikkelaars van de overige geïdentificeerde apps heeft gevraagd aan te tonen dat hun apps voldoen aan de toepasselijke lokale wet- en regelgeving. “Apps die dit niet doen, worden zonder nadere kennisgeving verwijderd. Bovendien zullen we de wetshandhavingsinstanties blijven bijstaan ​​bij hun onderzoek naar deze kwestie ”, aldus het bedrijf.

Gebruikers hebben de afgelopen maanden verschillende leen-apps geïdentificeerd, waaronder 10MinuteLoan en Ex-Money in India, die kleine kaartleningen (meestal in het bereik van $ 100 tot $ 200) aan mensen verstrekten voor korte termijn en daarna hoge verwerkingskosten in rekening gebracht.

Toen kredietnemers in korte tijd moeite hadden om hun schuld terug te betalen, dreigden incassobureaus namens sommige kredietapps hen in verlegenheid te brengen in het bijzijn van hun vrienden, collega’s en familie, onder andere tactieken.

Om dergelijk misbruik te voorkomen, zei Google dat de Play Store alleen persoonlijke apps toestaat waarvoor klanten hun terugbetaling binnen 60 dagen of langer moeten doen.

“Om de privacy van gebruikers te beschermen, hoeven ontwikkelaars alleen toestemming te vragen die nodig is om de huidige functies of services te implementeren. Ze mogen geen machtigingen gebruiken die toegang geven tot gebruikers- of apparaatgegevens voor niet openbaar gemaakte, niet-geïmplementeerde of niet-toegestane functies of doeleinden. Ontwikkelaars mogen gegevens ook alleen gebruiken voor doeleinden waarvoor de gebruiker toestemming heeft gegeven, en als ze de gegevens later voor andere doeleinden willen gebruiken, moeten ze toestemming van de gebruiker krijgen voor het aanvullende gebruik ”, schreef Suzanne Frey, Vice President, Product, Android Security en privacy, in een blogpost.

Meer om te volgen…Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Mijn reis door een wereld van taal in één woord: sneeuw

EEN een paar jaar geleden bracht ik een winter door op Upernavik, een rotsachtig eiland met 1.000 inwoners voor de noordwestkust van...

Laagbetaalde werknemers in het VK hebben meer dan twee keer zoveel kans om baan te verliezen bij een pandemie

De laagstbetaalde werknemers in het VK hebben meer dan twee keer zoveel kans om hun baan te hebben verloren tijdens de coronaviruspandemie dan...

China voldoet niet aan de doelstellingen van de Amerikaanse handelsovereenkomst

VS en China ondertekenen overeenkomst om handelsoorlog te vergemakkelijken Source link

Google neemt afscheid van het idee van gigantische internetballonnen

Google dreigt de zoekmachine terug te trekken uit Australië Source link

Recent Comments