Tuesday, March 9, 2021
Home Technologie Een gids om een ​​ethische online onderzoeker te zijn

Een gids om een ​​ethische online onderzoeker te zijn


Maar deze activiteit roept een aantal complexe ethische en praktische problemen op. Hoe kun je als gemiddeld persoon een ethische digitale activist zijn? Wat telt als te ver gaan? Hoe kun je jezelf beschermen? Hoe kun je deelnemen op een manier die niemand in gevaar brengt? Hieronder staan ​​enkele richtlijnen die kunnen helpen.

Onthoud dat u geen hacker bent: Er is een groot verschil tussen toegang tot openbaar beschikbare informatie, zoals een foto van een Facebook-profielpagina die illegale activiteiten documenteert, en het hacken van iemands anderszins privé-account om die foto te vinden. Dat gaat over de grens. In de VS beperkt de Computer Fraud and Abuse Act (CFAA) de hoeveelheid toegang die een persoon heeft tot andermans informatie “zonder toestemming”, wat niet gedefinieerd is; dit gebrek aan duidelijkheid heeft advocaten die activisten vertegenwoordigen gefrustreerd. ‘Degenen die dat wel doen [violate CFAA] overtreden de wet, en het zijn criminelen ”, zegt Max Aliapoulios, een promovendus en cybersecurity-onderzoeker aan de New York University. Het is de moeite waard om ook rekening te houden met regionale wetten. In de Europese Unie betekent “het openbaar identificeren van een persoon noodzakelijkerwijs het verwerken van persoonlijk identificeerbare informatie; Daarom hebben individuen die dergelijke activiteiten uitvoeren een wettelijke basis nodig om dit te doen [under Article 6 of the GDPR]”, Zegt Ulf Buermeyer, de oprichter en juridisch directeur van Freiheitsrechte, een in Duitsland gevestigde burgerrechtenorganisatie.

Ethische kwesties zijn er in overvloed: Het zijn niet alleen juridische kwesties waar potentiële online amateuronderzoekers zich bewust van moeten zijn. Veel van de online activiteiten die in de nasleep van de Capitoolrellen zijn uitgevoerd, roepen ook ethische vragen op. Moet een persoon worden geïdentificeerd die het Capitool niet bestormde maar de bijeenkomsten bijwoonde die tot de rellen leidden, en riskeerde straf op het werk? Verliezen degenen die op 6 januari in en rond het Capitool waren automatisch het recht op privacy, zelfs als ze niet bij rellen betrokken waren? Het is de moeite waard om na te denken over hoe u over sommige van deze vragen denkt, voordat u verder gaat. Weinigen zijn duidelijk.

Dus, waar komt de informatie vandaan? “Ons brood en boter is open source”, zegt Fiorella. “Open-source media” verwijst naar informatie die openbaar beschikbaar is voor gebruik. Gegevensarchivarissen, of degenen die online informatie verzamelen en bewaren voor historische doeleinden, hebben toegang gekregen tot dergelijke open-source gegevens om berichten op te slaan voordat ze verdwenen toen sociale-mediabedrijven president Donald Trump en veel van zijn aanhangers van hun platform verdreven. “Als je bij het Capitool was en video hebt opgenomen en selfies hebt gemaakt waartoe iedereen toegang heeft, en het is openlijk beschikbaar op internet, dan is dat een eerlijk spel”, zegt Fiorella.

Het is uw eerste wijzigingsrecht om toegang te krijgen tot open source-informatie. Hacktivisten en digitale activisten die op sociale media rondsnuffelen, zullen het hierover eens zijn: ze zeggen dat dit het belangrijkste aspect van hun werk is. “Het gebruik van open-source intelligence is geen misdaad”, zegt Daly Barnett, een activist en staftechnoloog bij de Electronic Frontier Foundation, een non-profitorganisatie voor digitale rechten. ‘Archiveren is geen misdaad. Vrijheid van informatie is goed. “

Verkeerde identificatie is een reëel gevaar. “Iedereen met een internetverbinding en vrije tijd en bereidheid om deze dingen te doen, kan deelnemen aan crowdsourcing-inspanningen om duidelijk te maken wat er is gebeurd”, zegt Fiorella. Maar crowdsourced-inspanningen kunnen problematisch zijn, omdat mensen kunnen zich richten op de verkeerde persoon. “Er is hier een fundamentele spanning”, zegt Emmi Bevensee, een onderzoeker en oprichter van de Toolkit voor analyse van sociale media, een open-source tool die trends volgt op reguliere en marginale sociale mediaplatforms. “Hoe meer mensen je aan een probleem werken, hoe groter de kans dat je de naald in de hooiberg vindt. Het risico bestaat echter dat u dit soort dingen doet. Niet iedereen heeft dezelfde onderzoeksvaardigheden of methodologische verantwoordelijkheid ”- en fouten kunnen verwoestend zijn voor de persoon die ten onrechte is geïdentificeerd. Verkeerde identificatie brengt ook mogelijke juridische risico’s met zich mee.

U kunt zich aansluiten bij meer gevestigde onderzoekers in plaats van het alleen te doen. Er is natuurlijk de FBI, die afbeeldingen heeft verzameld en is de hulp van het publiek zoeken bij het identificeren van binnenlandse terroristen. Bellingcat, een van de meest gerespecteerde, grondige onderzoekssites die aan dit doel is gewijd, heeft een Google-spreadsheet voor afbeeldingen van verdachten die moeten worden geïdentificeerd. Organisaties hebben ook vaak ethische normen opgesteld om nieuwe speurneuzen te begeleiden, zoals deze Bellingcat creëerde in het licht van de Black Lives Matters-protesten.

Doxx. Doxxing – of persoonlijke informatie opgraven en openbaar delen – is illegaal. “Het merendeel van de doxxing is afkomstig van open-source intelligence”, zegt Barnett, en datahygiëne is nog steeds iets waar veel mensen online mee worstelen. Als u wachtwoorden, adressen, telefoonnummers of een andere vergelijkbare identificatie tegenkomt, deel deze dan niet – het is een misdaad om dat te doen. r / Datahoarder, een Reddit-archiveringsgroep, merkt op dat zijn leden “GEEN ondersteuning bieden voor heksenjacht. ”

Als u online iets vindt dat belastend kan zijn, vraag dan: “Breng ik deze persoon in gevaar?” Fiorella zegt dat hij zichzelf die vraag consequent stelt, vooral in gevallen waarin een persoon misschien weinig volgers heeft en sociale media gebruikt om afbeeldingen met vrienden te delen.

Laat uw methodologie zien. Toon net als in de wiskundeles op de middelbare school je werk en hoe je je resultaten hebt behaald. Gegevensonderzoekers die dit werk doen, zijn beroemd ijverig en uitputtend in de manier waarop ze hun werk vastleggen en hun informatie driemaal controleren. Dat soort controle is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen correct worden geïdentificeerd en dat anderen kunnen leren van uw stappen en deze kunnen volgen voor vervolging. (Methodologie kan in sommige gevallen enige technische expertise vergen, en data-onderzoekende organisaties organiseren vaak workshops en trainingssessies om mensen te helpen leren hoe ze dit moeten doen.)

Deel geen namen online. Stel dat u online een foto van een mogelijke verdachte ziet en u herkent wie het is. Hoewel je misschien in de verleiding komt om de persoon te taggen, of een screenshot van de afbeelding te maken en wat commentaar op je Instagram te plaatsen om die verslavende stroom likes te krijgen, doe dat dan niet. Dit werk moet weloverwogen en langzaam gebeuren, zegt Fiorella: “Er bestaat een risico dat iemand verkeerd wordt geïdentificeerd en schade veroorzaakt.” Zelfs als er geen twijfel over bestaat dat u erachter bent gekomen wie een persoon is, wacht dan niet en geef uw informatie hooguit door aan een organisatie als Bellingcat of de FBI om uw werk te controleren en te controleren of het correct is.

Je komt situaties tegen waarin dingen niet duidelijk zijn. Theo deelde het verhaal van de virale video waarin een zwarte vrouw uit Los Angeles fysiek wordt aangevallen door Trump-supporters die haar het n-woord noemen. In de video is een man te zien met zijn armen om de vrouw te midden van de gewelddadige, jubelende menigte. In de eerste rapporten werd de man beschreven als onderdeel van de menigte en de vrouw schade berokkend. Videobeelden leken te laten zien dat hij haar bijvoorbeeld in de weg zette van pepperspray. Toen zei de politie dat de man de vrouw eigenlijk probeerde te beschermen en dat ze deze versie van de gebeurtenissen had bevestigd, hoewel ze dat later voorstelde BuzzFeed dat hij misschien uiteindelijk evenveel kwaad als goed deed. Theo deelde het beeld van de man in de onmiddellijke nasleep van het incident, en toen zag hij het verhaal dat suggereerde dat hij een barmhartige Samaritaan was. “Ik voelde me vreselijk”, zegt hij. Theo wijst erop dat de man ook is opgenomen in xenofobe en racistische taal, maar “dat heeft me ertoe aangezet een beetje te pauzeren en na te denken over wat ik doe dat gevolgen kan hebben voor mensen”, zegt hij. “Het is een vage lijn.” Het kan geen kwaad om het nog een keer te herhalen: deel geen namen online.

Uw veiligheid kan in gevaar komen. Theo zegt dat hij met de dood is bedreigd en dat hij zich de afgelopen week niet veilig heeft gevoeld. Hij kijkt consequent over zijn schouder als hij uitstapt. Bevensee is meerdere malen met de dood bedreigd. Veel digitale activisten hebben brandertelefoons en back-upcomputers en werken weg van hun familie om hen te beschermen.

Houd rekening met uw geestelijke gezondheid. Dit werk kan gepaard gaan met het bekijken van gewelddadige afbeeldingen. Theo zegt dat hij te maken heeft gehad met migraine, slaapproblemen, paranoia en het leed dat gepaard gaat met zijn dagelijkse werk terwijl hij zijn Instagram-accounts en zijn zus Twitter-account beheert, @OutTerrorists. “Ik ben maar één persoon, en ik moet DM’s afhandelen en alles up-to-date houden”, zegt hij, erop wijzend dat hij ook berichten bijwerkt met geverifieerde identificaties van de FBI, opmerkingen doorneemt en informatie naar de FBI zelf doorstuurt. Neem de tijd om te verwerken en besef dat het oké is om boos te zijn. Het is één ding om dit te gebruiken als motivatie om het onrecht van de wereld recht te zetten, maar bijna elke expert en activist vertelde me dat het belangrijk is om met verontrustende beelden om te gaan.

Deel uw informatie met wetshandhavingsinstanties, indien nodig. Bevensee en Aliapoulios zeiden dat de digitale activismebeweging een directe reactie was op het vermeende gebrek aan officiële actie. Veel activisten hebben een sterk wantrouwen jegens de Amerikaanse wetshandhaving en wijzen op het verschil tussen de manier waarop de relschoppers van het Capitool en de demonstranten van Black Lives Matter werden behandeld. Maar in het geval van de opstand, die federale aanklachten met zich meebrengt, zijn experts en activisten het erover eens dat het juist is om informatie naar de autoriteiten te brengen.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Tyler Perry: De Amerikaanse mogol die Meghan en Harry een thuis gaf

Tyler Perry voorzag het paar van een herenhuis en veiligheid toen ze in 2020 uit Canada verhuisden. Source link

Recent Comments