Friday, January 22, 2021
Home Technologie Duitse Xentral haalt $ 20 miljoen binnen onder leiding van Sequoia om...

Duitse Xentral haalt $ 20 miljoen binnen onder leiding van Sequoia om online gerichte MKB’s te helpen backoffices beter te runnen – TechCrunch


Kleine ondernemingen blijven een van de meest achtergestelde segmenten van de zakelijke markt, maar de groei van cloudgebaseerde diensten – gemakkelijker te kopen, gemakkelijker te leveren – heeft die verandering de afgelopen jaren geholpen. Vandaag kondigt een van de meer veelbelovende startups uit Europa die software bouwt om kmo’s te helpen bij het runnen van onlinebedrijven, financiering aan om beter gebruik te maken van zowel de mogelijkheid om deze diensten te bouwen als om te voldoen aan een groeiende vraag van het MKB-segment.

Xentral, een Duitse startup die enterprise resource planning-software ontwikkelt die een verscheidenheid aan backofficefuncties voor de gemiddelde kleine online onderneming dekt, heeft een Serie A van $ 20 miljoen opgehaald.

Het platform van het bedrijf omvat tegenwoordig diensten zoals order- en magazijnbeheer, verpakking, uitvoering, boekhouding en verkoopbeheer, en de meerderheid van de 1.000 klanten bevindt zich in Duitsland – waaronder direct-to-consumer-merken zoals YFood, KoRo, de Nu Company en Flyeralarm.

Maar Benedikt Sauter, de mede-oprichter en CEO van Xentral, zei dat het de ambitie is om uit te breiden naar de rest van Europa en uiteindelijk naar andere regio’s, en om meer diensten in te voegen op zijn ERP-platform, zoals een krachtigere API om klanten in staat te stellen om meer diensten te integreren – bijvoorbeeld in gevallen waarin een bedrijf op zijn eigen site verkoopt, maar ook Amazon, eBay, sociale platforms en meer – om hun bedrijf naar een bredere markt te brengen.

Hij zei dat de startup voornamelijk “een beter ecosysteem wil bouwen om onze klanten te helpen hun eigen bedrijf beter te runnen.”

De financiering wordt geleid door Sequoia Capital, met Visionaires Club (a B2B-gerichte VC uit Berlijn) die ook deelnemen.

De deal is opmerkelijk omdat het de productieve, spraakmakende VC’s eerste investering in Europa is sinds de officiële opening voor zaken in de regio. (Sequoia heeft eerder een aantal startups in Europa gesteund, waaronder Graphcore, Klarna, Tessian, Unity, UiPath, n8n en Evervault – maar al die deals werden van veraf gedaan.)

Xentral, gevestigd in Augsburg, bestaat al sinds 2018 als startup, en ‘als startup’ is hier de sleutelzin.

Sauter en zijn mede-oprichter Claudia Sauter (die ook zijn mede-oprichter is in het leven: zij is zijn vrouw) bouwden het vroege prototype voor de service, oorspronkelijk voor zichzelf.

Het paar had een eigen bedrijf – een hardwarebedrijf dat ze in 2008 oprichtten, dat geen spijkers, hamers en hout verkocht, maar printplaten die ze hadden ontworpen, samen met andere hardware om computers en andere verbonden objecten te bouwen. Rond 2013, toen het bedrijf op stoom begon te komen, besloten ze dat ze echt betere tools nodig hadden om alles aan de achterkant te beheren, zodat ze meer tijd zouden hebben om hun eigenlijke producten te bouwen.

Maar Bene Sauter ontdekte al snel een probleem in het proces: kleinere bedrijven hebben misschien Shopify en zijn verschillende concurrenten om e-commerce aan de voorkant te helpen beheren, maar als het ging om de vele delen van het proces aan de achterkant, was dat er echt niet ‘ t een enkele, gemakkelijke oplossing (onthoud dat dit acht jaar geleden was, in een tijd voordat de winkels van de wereld zich nog moesten uitbreiden naar dit soort tools). Omdat hij een doe-het-zelf- en technische overtuiging had – Sauter had hardware-engineering gestudeerd aan de universiteit – besloot hij dat hij zou proberen de tools te bouwen die hij zelf wilde gebruiken.

De Sauters gebruikten die tools jarenlang, totdat ze zonder veel uitgaande inspanningen enige inkomende interesse begonnen te krijgen van andere online bedrijven om de software ook te gebruiken. Dat leidde ertoe dat de Sauters zowel hun eigen hardwarebedrijf in evenwicht brachten als de software ernaast verkochten, tot rond 2017/2018 toen ze besloten om de hardware-operatie af te bouwen en zich fulltime op de software te concentreren. En vanaf dat moment werd Xentral geboren. Inmiddels werken er, naast 1.000 klanten, zo’n 65 medewerkers aan de ontwikkeling van het platform.

De focus bij Xentral is om een ​​platform te hebben dat gemakkelijk te implementeren en te gebruiken is, ongeacht wat voor soort KMO u bent, zolang u online verkoopt. Maar toch wees Sauter erop dat de andere rode draad is dat je in het bedrijf ten minste één persoon nodig hebt die de waarde van ERP voorstaat en begrijpt. “Het is echt een mentaliteit”, zei hij.

De uitdaging bij Xentral in dat opzicht zal zijn om te zien hoe en of ze meer bedrijven aan tafel kunnen krijgen en gebruik kunnen maken van de soorten tools die het biedt, terwijl een aantal andere spelers ook naar dezelfde markt kijken. (Anderen in dezelfde algemene categorie voor het bouwen van ERP voor kleine bedrijven zijn onder meer online betalingsprovider Sage, Netsuite en Acumatica.) ERP in het algemeen is voorspelling om tegen 2025 een markt van $ 49,5 miljard te worden.

Sequoia en haar nieuwe partner in Europa Luciana Lixandru – die samen met Luciana Lixandru en Visionaries ‘Robert Lacher toetreedt tot het bestuur van Xentral – geloven echter dat er een gouden kans blijft om een ​​nieuw soort aanbieder op te bouwen van de grond af en buiten Europa, specifiek om richt je op de kans in die regio.

‘Ik zie dat Xentral de de facto platform voor MKB-bedrijven om hun bedrijf online te runnen, ”zei ze in een interview. “ERP klinkt een beetje eng, vooral omdat het doet denken aan bedrijven als SAP, lange implementatiecycli, enzovoort. Maar hier is het tegenovergestelde. ” Ze omschrijft Xentral als “erg slank en gemakkelijk te gebruiken omdat je begint met één module en dan meer toevoegt. Voor het MKB moet het supereenvoudig zijn. Ik zie dat dit steeds meer gaat lijken op Shopify voor ERP. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Covid: Bond-film No Time To Die voor derde keer uitgesteld

No Time To Die was al twee keer uitgesteld en zal nu wereldwijd debuteren op 8 oktober, een aankondiging op de website van...

Elon Musk biedt een prijs van $ 100 miljoen aan voor het afvangen van koolstof

Tesla CEO Elon Musk, nu 's werelds rijkste persoon met een nettowaarde ten noorden van $ 200 miljard, bekend gemaakt op Twitter dat...

Google dreigt de zoekmachine terug te trekken uit Australië

Australië berispt Google voor het blokkeren van lokale inhoud Source link

Beckhams betaalt zichzelf £ 21 miljoen ondanks zakelijke verliezen

Het echtpaar betaalde zichzelf het bedrag, ondanks zware verliezen bij het modemerk van mevrouw Beckham. Source link

Recent Comments