Sunday, January 17, 2021
Home Technologie Digitale expediteur Sennder haalt $ 160 miljoen op, plant Europese uitbreiding -...

Digitale expediteur Sennder haalt $ 160 miljoen op, plant Europese uitbreiding – TechCrunch


Sennder, een grote digitale expediteur over de weg gevestigd in Duitsland, heeft $ 160 miljoen opgehaald in Serie D-financiering. De ronde werd geleid door een naamloze partij, maar de deelnemers waren onder meer Accel, Lakestar, HV Capital, Project A en Scania. Tot op heden heeft Sennder meer dan $ 260 miljoen opgehaald, waardoor het aanspraak kan maken op een potentiële waardering van $ 1 miljard.

Sennder verbindt zakelijke verladers rechtstreeks met transportbedrijven, waardoor het traditionele vrachtmodel wordt gedesintermedieerd. Het zegt dat het dit jaar meer dan 1 miljoen vrachtwagenladingen zal vervoeren. Tot dusver is het geconcentreerd op de lucratieve Europese markt. In juni 2020 fuseerde het met de Franse concurrent Everoad en verwierf het afgelopen september de Europese activiteiten van Uber Freight. De Europese logistieke en vrachtsector heeft een marktomvang van $ 427 miljard.

Sennder concurreert met grote gevestigde exploitanten zoals Wincanton en CH Robinson, evenals met andere startups zoals OnTrac in Spin en Instafreight.

De hele markt voor digitale expeditie is booming. Afgelopen november pas, Forto uit Duitsland, een digitale expediteur verhoogd nog eens $ 50 miljoen aan financiering waardoor het totaal op $ 103 miljoen komt. En in 2018 FreightHub, een andere Europese digitale expediteur, verhoogd $ 30 miljoen aan Serie B-financiering.

De nieuwe investering van Sennder zal betekenen dat het kan uitbreiden op Europese markten. Het werkt al samen met Poste Italiane in Italië, evenals met Scania en Siemens, en levert nu transportdiensten aan meer dan 10 organisaties die zijn vermeld in de Duitse DAX 30 en 11 bedrijven die de Euro Stoxx 50 vormen.

Sinds de oprichting in 2015 door David Nothacker, Julius Köhler en Nicolaus Schefenacker is het bedrijf uitgegroeid tot 800 medewerkers en zeven internationale vestigingen.

David Nothacker, CEO en medeoprichter van Sennder, zei: “We zijn nu een gevestigde industriële speler op gelijke voet met andere meer traditionele sectorpioniers, maar hebben onze geest van oprichting behouden. Als datagedreven bedrijf dragen wij bij aan het fit maken van de logistieke sector voor een duurzame toekomst; zorgen voor transparantie, flexibiliteit en efficiëntie bij de distributie van goederen. De pandemie COVID-19 heeft het belang van een gedigitaliseerde logistieke sector aangetoond.

Sonali De Rycker, Partner bij Accel: “Het is altijd fantastisch om te zien dat een portefeuillebedrijf zo’n belangrijke mijlpaal bereikt. 2020 benadrukte de waarde die het innovatieve digitale aanbod van Sennder voor de vrachtsector biedt. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Bobby Kennedy had gelijk: het bbp is een slechte maatstaf voor de gezondheid van een land

Next maand zal het officieel zijn. De cijfers zullen een eerste schatting geven van hoeveel de Britse economie in 2020 kromp. Afhankelijk...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Recent Comments