Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie De Feds vraagt ​​Tesla 158.000 voertuigen terug te roepen vanwege falende touchscreen-displays...

De Feds vraagt ​​Tesla 158.000 voertuigen terug te roepen vanwege falende touchscreen-displays – TechCrunch


Amerikaanse veiligheidsautoriteiten hebben Tesla gevraagd 158.000 voertuigen terug te roepen vanwege storingen in de mediabesturingseenheid waardoor de touchscreen-displays niet meer werken, na een maandenlang onderzoek door de National Highway Traffic Safety Administration.

De Office of Defects Investigation-eenheid van het bureau heeft vastgesteld dat het falen van de mediabesturingseenheid een veiligheidsprobleem is, aangezien functies zoals de achteruitrijcamera en de instellingen voor ontdooien en ontdooien niet meer werken, evenals hoorbare klokken die worden gebruikt wanneer de richtingaanwijzer is geactiveerd en om bestuurders te waarschuwen terwijl het geavanceerde Autopilot-hulpsysteem van het voertuig is ingeschakeld. Berichten over het plotseling falen van MCU’s zijn al jaren een onderwerp op Tesla-forums.

De storing wordt veroorzaakt wanneer de geheugenopslag in een flashdrive die in deze voertuigen wordt gebruikt, zijn capaciteit bereikt, concludeerden de onderzoekers. De enige oplossing is om het fysieke stuk hardware te vervangen. De betrokken voertuigen zijn onder meer Model S sedans gebouwd tussen 2012 en 2018, evenals Model X SUV’s in 2016 tot en met 2018.

Tesla reageerde niet op een verzoek om commentaar. Het bedrijf heeft de NHTSA wel informatie verstrekt die in het rapport is opgenomen. Tesla bevestigde aan NHTSA dat alle eenheden onvermijdelijk zullen falen, gezien de beperkte opslagcapaciteit van het geheugenapparaat. Tesla leverde zijn eigen statistisch model dat het aantal verwachte wekelijkse MCU-reparaties van 2020 tot 2028 laat zien. De autofabrikant schatte dat de vervangingspercentages voor MCU-storingen begin 2022 een piek zullen bereiken en geleidelijk zullen afnemen totdat (bijna) de volledige omzet van onderdelen is behaald in 2028, volgens naar het rapport.

Deze voertuigen zijn uitgerust met een NVIDIA Tegra 3-processor met een geïntegreerd 8GB eMMC NAND-flashgeheugenapparaat. Een deel van deze opslagcapaciteit van 8 GB wordt elke keer dat het voertuig wordt gestart, gebruikt. De eMMC NAND-celhardware valt uit wanneer de opslagcapaciteit is bereikt, wat resulteert in een storing van de MCU, aldus het bureau.

De levensduur van het eMMC NAND-flashapparaat is gebaseerd op het aantal programma- / wiscycli, waarna de MCU uitvalt als gevolg van geheugenverslijting. Onderzoekers stelden vast dat de verwachte gebruiksduur van het 8GB eMMC NAND-flashgeheugenapparaat ongeveer 3.000 Program-Erase-cycli bedraagt, waarna het eMMC NAND-flashgeheugenapparaat volledig zou worden verbruikt en niet langer operationeel zou zijn. Bij een dagelijks gebruik van 1,4 per blok zou de accumulatie van 3.000 P / E-cycli slechts 5 tot 6 jaar duren, aldus het bureau.

Het bureau heeft Tesla officieel verzocht een terugroepactie te starten om alle eigenaren, kopers en dealers van de betrokken voertuigen op de hoogte te stellen van dit veiligheidsdefect en een oplossing te bieden.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Dutchies halen meer dan € 100.000 op voor winkeleigenaar wiens winkel werd overvallen tijdens rellen – DutchReview

De afgelopen dagen zijn er in meerdere Nederlandse steden rellen uitgebroken uit protest tegen de...

Recent Comments