Thursday, February 25, 2021
Home Bedrijf Britse treindiensten worden teruggebracht tot 72% van het pre-pandemische niveau

Britse treindiensten worden teruggebracht tot 72% van het pre-pandemische niveau


De treindiensten in Groot-Brittannië zullen de komende weken worden teruggebracht tot 72% van het pre-pandemische niveau, en passagiers wordt gevraagd om voordat ze reizen te controleren of hun dienst actief is.

De bezuinigingen, die vanaf donderdag worden aangekondigd, zijn minder dan de verwachte afname van 50% in diensten. Treinexploitanten hebben zich geconcentreerd op het behoud van diensten tijdens de ochtend- en avondspits, zodat sleutelmedewerkers zoals NHS-personeel naar hun werkplek kunnen gaan.

De spoorwegsector stelt dat de verlaging van de dienstregeling een betrouwbaardere service voor reizigers zal betekenen, omdat treinpersoneel het virus kan oplopen zoals andere sleutelmedewerkers en verstoring van uitgebreidere dienstregelingen kan veroorzaken.

Spoorwegmaatschappijen werden afgelopen maart effectief genationaliseerd toen franchises werden opgeschort. De reddingsovereenkomst werd in oktober verlengd, toen er noodherstelcontracten werden gesloten met spoorwegexploitanten, variërend van zes tot 18 maanden, terwijl de industrie overgaat op een langdurige revisie. De ministers zijn bezorgd over het beperken van de kosten die sinds maart al zijn gestegen tot £ 9 miljard aan extra subsidie.

Voordat op 4 januari nieuwe lockdowns werden aangekondigd in Engeland en Schotland, draaiden de treindiensten 87% van het pre-pandemische niveau. Volgens voorlopige cijfers van het Ministerie van Transportwas het passagiersgebruik van de nationale spoorwegen maandag 17% van het normale niveau. De nieuwe Covid-19-regels instrueren mensen om waar mogelijk thuis te werken en hebben alle niet-essentiële reizen verboden.

Tijdens de eerste nationale lockdown afgelopen voorjaar werden de treindiensten teruggebracht tot 55% van het niveau van vóór Covid. Het aantal passagiers daalde echter met maar liefst 96% doordat mensen waar mogelijk thuis bleven. Tussen april en juni daalden de passagiersreizen op de Britse spoorwegen tot het laagste niveau in het midden van de 19e eeuw. Volgens de toezichthouder in de spoorwegsector werden 35 miljoen ritten ondernomen, wat slechts 8% was van het totaal in dezelfde periode in 2019.

Na de eerste landelijke lockdown zijn er een aantal dienstregelingwijzigingen doorgevoerd om het dienstenaanbod het afgelopen jaar gestaag uit te breiden naarmate meer mensen weer konden reizen, en om de ruimte te vergroten om fysieke afstand in de trein mogelijk te maken.

Spoorwegminister Chris Heaton-Harris zei: Het is van cruciaal belang dat onze spoorwegen betrouwbare diensten blijven leveren aan sleutelwerkers en mensen die redelijkerwijs niet thuis kunnen werken, en dat ze snel reageren op veranderingen in de vraag.

Het nieuwe verkorte tijdschema levert dat op, evenals een vermindering van de financiële last voor de belastingbetaler. Het serviceniveau varieert per operator en de wijzigingen zullen de komende weken gestaag van kracht worden. Passagiers die gebruik maken van de spoorwegen, inclusief degenen die naar vaccinatiecentra moeten reizen, moeten hun route controleren voordat ze reizen, en proberen dit waar mogelijk buiten de piekuren te doen. “

Spoorwegmaatschappijen hebben getracht reizen veiliger te maken door de reiniging te verbeteren en moderne airconditioning te installeren op de overgrote meerderheid van de treinen, zodat de lucht in de wagons elke zes minuten wordt vervangen om het risico van Covid-19-transmissie te verkleinen.

Sinds het begin van de pandemie hebben spoorwegmaatschappijen meer dan £ 500 miljoen aan ticketrestituties uitgekeerd aan mensen die vanwege de pandemie niet konden reizen. Mensen van wie de reisplannen zijn beïnvloed door de nieuwe Covid-19-beperkingen in januari, kunnen hun reisdatum wijzigen, een terugbetaling aanvragen of een reischeque aanvragen afhankelijk van het type ticket ze hebben gekocht, zei brancheorganisatie de Rail Delivery Group.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Minari: Oscar-favoriet ziet de Koreaanse familie de American Dream najagen

Chung is 42 en werd geboren in een Koreaans gezin in Denver, Colorado. Terwijl hij zijn film monteerde, zegt hij zich zeer...

Wen aan minder treinen, zegt railbody

Sir Peter zei dat het woon-werkverkeer op de spoorwegen de komende één tot drie jaar rond de 80% zou kunnen blijven, hoewel hij...

Het aantal verlofuren loopt in januari sterk op tot 4,7 miljoen

Het aantal mensen met verlof stijgt met 700.000 tot 4,7 miljoen na opgelegde nieuwe lockdown-maatregelen. Source link

Camp Bestival gaat door zoals gepland, zegt organisator Rob da Bank

Het komt nadat de organisatoren van Reading en Leeds zeiden dat ze "zeer zeker" waren van het houden van hun evenementen. Source link

Recent Comments