Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Boohoo heeft een veranderingsagent nodig om te helpen met zijn make-over |...

Boohoo heeft een veranderingsagent nodig om te helpen met zijn make-over | Nils Pratley


ikIs alles nu tickety-boo bij Boohoo? Er was zeker geen teken van een consumentenboycot na de onthullingen van vorig jaar over slordige praktijken in kledingfabrieken in Leicester. De verkoop in het VK steeg met 40% in de laatste vier maanden van 2020. De tienerklanten kwamen niet in opstand. Misschien waren ze te veel afgeleid door TikTok om de kranten te lezen.

Boohoo kan ook bogen op het boeken van “aanzienlijke vooruitgang” met zijn “agenda voor verandering” -programma, zijn poging om slechte praktijken op het gebied van lonen en arbeidsomstandigheden in zijn toeleveringsketen te verbeteren. De heilige Sir Brian Leveson houdt toezicht op de operatie; een nieuwe niet-uitvoerend bestuurder zit het auditcomité voor; en er is een risicocommissie ingesteld. En 64 leveranciers in het VK zijn gedumpt, een aantal dat de diepte illustreert van de problemen die zich in de loop der jaren hebben opgebouwd.

Maar er was een intrigerende zin in het eerste rapport van Leveson, dat naast de handelsupdate werd gepubliceerd: “Met negen verschillende merken, aangemoedigd om zich te onderscheiden, is het misschien onvermijdelijk dat er verschillende opvattingen zijn onder leiders van bedrijven en afdelingen in de groep over de betekenis aan hen van de agenda voor verandering ”.

Verschillende opvattingen? Betekent dit dat een deel van het management van Boohoo denkt dat het opruimen van de toeleveringsketen de verkoop van goedkope kleding in de weg staat? Dat zou een natuurlijke lezing zijn.

Levesons aanbeveling was vriendelijk: “Een duidelijke uitleg van wat het programma inhoudt en hoe het het hele bedrijf beïnvloedt, is daarom essentieel.” OK, de grotere vraag is zeker wie bij Boohoo de hervormingsinspanning zou moeten leiden.

Mahmud Kamani, medeoprichter en voorzitter van Boohoo, mag dan wel 100% ingeschreven zijn voor het programma, maar aangezien het bedrijf onder zijn leiding in deze puinhoop terecht is gekomen, is zijn geloofwaardigheid als aanjager van verandering niet sterk.

Kamani bezit slechts 12,5% van de aandelen van Boohoo, dus zijn positie is niet zo indrukwekkend als die van sommige oprichters. Externe aandeelhouders zouden in staat moeten zijn om aan te dringen op het hebben van een onafhankelijke voorzitter, zoals het bedrijf ooit had, waardoor Kamani zich kon concentreren op zijn dagelijkse taken in de detailhandel, en dat is waar zijn sterke punten liggen.

Waarom staan ​​ze er niet op? Men vermoedt dat het antwoord hun eigen afleiding is – een aandelenkoers van Boohoo die volledig is hersteld. Maar kom op, dat is geen excuus. Een onafhankelijke voorzitter moet nog steeds een minimumvereiste zijn.

Budget lange afstand een vlucht te ver voor Norwegian

Norwegian Air Shuttle was niet de pionier op het gebied van goedkope transatlantische vliegreizen, maar het duurde langer dan de meeste voorgangers in de risicovolle sector van de verkoop van tickets naar New York voor slechts £ 150.

In die zin is het besluit van Norwegian om langeafstandsvluchten stop te zetten niet alleen een klap voor het personeel, waaronder 1100 bemanningsleden en cabinepersoneel op Gatwick, waar de luchtvaartmaatschappij ooit de op twee na grootste exploitant was. Het is ook een tegenslag voor de concurrentie als de pandemie voorbij is. IAG, de eigenaar van British Airways, vond Norwegian zo irritant dat het aanbood om het in 2018 te kopen.

Men kan Covid echter niet echt de schuld geven van de problemen van Norwegian. Zelfs vóór de pandemie had het bedrijf te veel schulden, te veel leaseverplichtingen en te veel onrendabele routes. De terughoudendheid van de regering van Oslo om betrokken te raken bij een reddingsoperatie was begrijpelijk.

In afgeslankte Europese vorm heeft Norwegian meer hoop op het vinden van financiering voor zijn laatste herfinancieringsvoorstel. Maar het aanbod van budgetvluchten naar de VS, vermoedt men, zal misschien nooit op dezelfde manier terugkomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail of volg Guardian Business op Twitter op @BusinessDesk

We zullen overwinnen, zegt Tesco over de bureaucratie van de Brexit

Sommige klachten over bureaucratie bij de Brexit zijn ernstiger dan andere. De uitdagingen waarmee enkele kleine Schotse visserijbedrijven worden geconfronteerd, die nu met meer vertragingen worden geconfronteerd totdat de uitvoer naar de EU kan worden hervat, zijn beslist ernstig. Het bestand is aan bederf onderhevig en de woede die op de regering wordt gericht, ook van conservatieve parlementsleden die visserijgebieden vertegenwoordigen, is gerechtvaardigd.

Marks & Spencer’s lange verhaal van wee vorige week over een tekort aan Percy Pigs-snoepjes in zijn Ierse winkels wekte niet dezelfde emoties op. Het papierwerk dat nodig is om door de regels van de oorsprongsregels te navigeren, is ongetwijfeld complex, zoals Steve Rowe, de CEO van M&S, gromde.

Maar vergelijk M & S’s toon met Tesco’s ‘can-do’-houding ten opzichte van dergelijke kwesties op donderdag. “We zien dit als een uitdaging die moet worden overwonnen en opgelost … maar we zien het niet als een crisis”, zei de CEO, Ken Murphy. Beide retailers behoorden tot de firma’s die vorige week naar de regering schreven om problemen aan het licht te brengen, maar je moet je ook afvragen of sommige grote firma’s beter voorbereid waren op bureaucratie.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments