Wednesday, January 27, 2021
Home Reizen 10 van de beste virtuele reiservaringen: tips van lezers

10 van de beste virtuele reiservaringen: tips van lezers


Winnende tip: Noorwegen in vogelvlucht

Een van mijn geneugten van reizen is het luisteren naar muziek in een trein terwijl ik buiten het raam naar een nieuw land kijk. Tijdens lockdown ontdekte ik hoe ik deze ervaring kon nabootsen terwijl ik opgesloten zat in huis: door te kijken naar dronebeelden van verre oorden op YouTube. Mijn favoriet was Vliegen over Noorwegen, een uur durende functie die boven fjorden, baaien en vissersdorpjes vliegt. De beelden bieden een vogelperspectief van diepe valleien in de schaduw, kronkelende wegen en bruggen die rotsachtige eilanden met elkaar verbinden. Ik was dichtbij genoeg om mensen langs het strand te zien lopen, maar kon ook zien hoe de landschappen bij elkaar pasten.
Maria

Virtuele kerst in Brooklyn

Vakantielichten en decoraties in de Dyker Heights-buurt in Brooklyn dit jaar. Foto: Mark Lennihan / AP

Ik ging op tournee door Dyker Heights met virtualtrips.io uit pure verveling. De bestemming is een deel van Brooklyn dat berucht is om zijn absoluut belachelijke kerstverlichting. Ik denk dat Britten er intrinsiek van genieten om tegelijkertijd Amerikaanse extravagantie te bewonderen en af ​​te keuren. Aaron en Patrick, onze gidsen, waren warm en grappig en verrassend genoeg voelde ik eigenlijk een beetje gemeenschapsgevoel toen ik nadacht over mijn virtuele medereizigers: we zaten allemaal in onze eigen bubbels over de hele wereld met een kopje thee of iets sterkers. Het is de enige keer dat ik me tijdens de vakantieperiode verbonden voelde met iemand buiten mijn huishouden.
virtualtrips / io, fooi gidsen aangemoedigd
Caitlin Evans

Oogverblindend naar de koning van de jungle

Een gigantische Afrikaanse leeuw in het Serengeti National Park,
Foto: Douglas Klug / Getty Images

Explore.org had me zo ongeveer verslaafd gemaakt aan zijn Africams sectie gedurende ongeveer vier maanden en ik leerde de verschillende geluiden en de beste tijden om naar te kijken te identificeren. Het hielp dat ik de jackpot won de allereerste keer dat ik klikte: er was in nightvision een majestueuze leeuw met gigantische manen die naar mij staarde (en alleen ik natuurlijk!). Schreeuw het uit om ook op Wildearth.tv te leven. Deze zijn meer gecontroleerd omdat je een gids hebt, maar je krijgt zo’n ongeëvenaarde intimiteit met de dieren. En je kunt een Afrikaanse zonsondergang niet verslaan.
Antony T

Dansmuziek en jazz, livestream

Tia Fuller's Diamond Cut op het Monterey Jazz Festival
Tia Fuller’s Diamond Cut op het Monterey Jazz Festival Foto: Getty Images

Ik kan niet beschrijven hoe enorm dankbaar ik ben voor het maken van livestream. Van werken tijdens het jammen tot het leven in Californië Monterey Jazz Festival op de achtergrond bij het kijken naar nieuwe premières van Boiler Room’s wereldwijde streaming van isolatie serie met vrienden op Zoom (die ons tot aan de dansscènes van Mexico en India voert), het is een bewijs van hoe muziek ons ​​overal ter wereld kan vervoeren, ongeacht hoe ver we van elkaar verwijderd zijn.
Rohan Chakraborty

Profiel

Leestips: stuur een fooi om kans te maken op een tegoedbon van £ 200 voor een Sawdays-verblijf

Tonen

Leestips van Guardian Travel

Elke week vragen we onze lezers om aanbevelingen van hun reizen. Een selectie van tips wordt online weergegeven en kan in gedrukte vorm verschijnen. Bezoek de homepage van de lezers tips om deel te nemen aan de laatste wedstrijd

Vogels en bands via webcam

Northern Cardinal mannetje op een feeder
Foto: Janet Griffin-Scott / Alamy

Ik ben verliefd geworden op webcams! Ik heb geboeid gekeken als bluejays, rode kardinalen (foto), mussen en spreeuwen feesten bij een feeder in Akron, Ohio. Ik hoorde toen ook dat huismussen en Europese spreeuwpopulaties het goed deden in de VS (men denkt dat ze een negatief effect hebben gehad op inheemse vogelsoorten), nadat ze in de 19e eeuw waren vrijgelaten. Ik heb sneeuw zien vallen in obscure Russische steden en bands spelen in bars in Florida. Op oudejaarsavond keek ik naar de vieringen op Times Square … Ik kan nergens heen, maar ik kijk naar de wereld en het is fantastisch!
Tia McGregor

Noord-Atlantische Oceaan in mijn woonkamer

Noorderlicht in Lofoten, Noorwegen
Noorderlicht in Lofoten, Noorwegen
Foto: Yigit Yuksel / Alamy

Ik was uitgeput na Covid en kon me niet genoeg concentreren om te lezen skyline webcams – live webcams van over de hele wereld. Ik vestigde me op de Lofoten-eilanden, Noorwegen, en in het bijzonder het vissersdorp Henningsvær, waar ik me verwonderde over de veranderingen in het weer, het licht, de korte dagen, de vissersboten, de reddingsboot, de aankomende veerboot en het in- en uitstappen van mensen. gaande door hun dagen, de gloeiende winterlichten in de huizen op de steiger. Ik hoop vanaf hier de aurora borealis te zien. Ik ben nu grotendeels hersteld en werk vanuit huis, maar heb dit op de achtergrond aan en check de hele dag in.
Darlaine

Zoomen rond Hong Kong

Een vrouw brandt wierook terwijl ze bidt in de Man Mo-tempel in Hong Kong
Foto: Ümit Bektaş / Reuters

Live Zoom-tour door Hong Kong Greeters ($ 88) behandelde HK’s verleden en heden, onze gids leidde ons door de traditionele straten met gedroogde zeevruchten van Sheung Wan naar de wierookzware Man Mo-tempel (foto), waar aanbidders een snel gebed voor fortuin opsturen op weg naar het kantoor. We beleefden ons vroegere woon-werkverkeer op de ‘s werelds langste roltrap buiten voordat je naar Tai Kwun, een politiebureau uit het koloniale tijdperk dat nu een kunstcentrum is geworden, waar we fascinerende verhalen hoorden over zijn vroegere leven als gevangenis. Na mid-pandemie te zijn verhuisd van Hong Kong naar Manchester, heb ik mijn huis van 12 jaar wanhopig gemist. Deze virtuele tour was perfect om mijn heimwee te verzachten.
Kate Farr

Vogelen in Colombia zonder de muggen

Met meer soorten dan andere landen en muziek gebaseerd op vogelgezang, was Colombia een goede bestemming voor virtueel vogels kijken. De melodieuze reis van The Birders door het noorden van Colombia (op YouTube) is een meeslepende tour onder leiding van bioloog Diego Calderón-Franco en gefilmd door Keith Ladzinski van National Geographic. Ik ervoer de woestijnhitte, de kilte in het nevelwoud en de vochtigheid van de jungle. Gelukkig voelde ik de muggenbeten niet en raakte ik niet onder de apenpoep. De Colombiaanse cultuur en muziek versterkten mijn waardering voor prachtige landschappen en fascinerende vogels. Sommige vogels werden geïdentificeerd; er verschijnen er nog veel meer in beeld. Download de meegeleverde soortenlijst en kijk hoeveel je er kunt spotten. Debbie Rolls

Virtuele Vincent, Amsterdam

Zelfportret van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Zelfportret van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Foto: Sara Magniette / Getty Images

Mijn virtueel bezoek aan het Vincent van Gogh museum in Amsterdam was briljant: het stelde me in staat veel dichterbij te komen en langer bij de schilderijen van de maestro te blijven hangen dan welke echte tour dan ook zou hebben gedaan, wat een echte opsteker was voor mijn uni-opleiding in de kunst, gezien alle beperkingen. De details zijn verbluffend en met de zoom-in-knop kun je van heel dichtbij meer dan 200 tekeningen krijgen, waaronder enkele beroemde. De eerste zelfportretten trekken je echt naar binnen en de kleuren en lijnen van landschappen, natuur en bloemen zijn verbluffend in de virtuele tour. Je kunt ook handgeschreven brieven zien die je vertellen over zijn leven, liefde, kwelling en inspiratie.
Peter Riley

De Camino op YouTube

De Lindsey Hikes & Travels-vlog over de Franse Camino de Santiago is een marathon van 52 video’s vol natuurlijke en architectonische hoogtepunten langs de camino, door een egovrije Amerikaanse solo-vrouw die haar eigen kijk geeft op deze enorme onderneming. Het is een plaatsvervangende traktatie die je niet alleen de beste bezienswaardigheden laat zien, maar je ook tot tranen zal brengen als je betrokken raakt bij Lindsey’s spirituele en emotionele reis. Het is geweldig om iemands levensveranderende ervaring met hen te delen.
James FairhamSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

In de 30 meter hoge tunnel gegraven door HS2-demonstranten onder een park in Londen – video

De HS2-opstand zegt dat het heeft gegraven en klaar is om een ​​30 meter lang tunnelnetwerk onder Euston Square Gardens in Londen te...

Recent Comments