Friday, January 22, 2021
Home Bedrijf Wettelijk bod uitgebracht om ex-Carillion-bestuurders uit de hoogste bestuursfuncties te weren

Wettelijk bod uitgebracht om ex-Carillion-bestuurders uit de hoogste bestuursfuncties te weren


De Britse regering heeft een wettelijk bod gedaan om acht voormalige Carillion-directeuren te verbieden senior bestuursfuncties te bekleden, bijna drie jaar na de ineenstorting van het outsourcingbedrijf.

De Insolvency Service, die instortingen van bedrijven afhandelt, zei dat het de bestuurders wilde diskwalificeren “in het algemeen belang”, in een actie die ertoe zou kunnen leiden dat ze gedurende twee tot vijftien jaar niet meer als Britse bedrijfsdirecteur of senior management kunnen optreden. elk.

De juridische actie, gelanceerd door de nieuwe bedrijfssecretaris, Kwasi Kwarteng, komt binnen enkele dagen na de driejarige verjaardag van de ineenstorting van het bedrijf, toen meer dan 3.000 banen verloren gingen en 450 projecten in de publieke sector, waaronder ziekenhuizen, scholen en gevangenissen, in een crisis terechtkwamen. .

In de gerechtelijke procedure worden acht personen genoemd. De voormalige voorzitter Philip Green – die ooit adviseur was van David Cameron op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen – is een van degenen die als beklaagde worden vermeld, naast de voormalige chief executives Richard Howson – die na zes jaar leiding vertrokken in 2017, maanden voor de ineenstorting van het bedrijf – en Keith Cochrane, een bedrijfsdirecteur sinds 2015 die het roer overnam in de laatste maanden voordat hij in januari 2018 mislukte.

Twee voormalige financieel directeuren en drie niet-uitvoerende bestuurders worden ook genoemd.

De actie volgt op de indiening van een rapport over het gedrag van elke directeur door de officiële curator – het onderdeel van de insolventiedienst dat belast is met de afhandeling van de liquidatie van Carillion.

Kwarteng, die deze week het stokje overnam van Alok Sharma als bedrijfssecretaris, heeft naar verluidt besloten dat het goed was dat de regering actie ondernam tegen de individuen vanwege hun gedrag. Boris Johnson heeft Sharma afgelost als bedrijfssecretaris, zodat hij fulltime kon werken aan de voorbereidingen voor de Cop26-klimaatconferentie in Glasgow in november.

Aanmelden voor zakelijke e-mail van Guardian

Carillion was een van de grootste outsourcing-aannemers in het VK, met zijn werk voor de overheid dat zich uitstrekte over de aanleg van wegen- en spoorinfrastructuur tot het runnen van schoolkantines. De ineenstorting met schulden van £ 7 miljard was de grootste mislukking van het bedrijf in het VK in een decennium, en leidde tot brede kritiek op zijn huidige en voormalige leidinggevenden en auditors, evenals op de manier waarop de overheid overheidsopdrachten met particuliere bedrijven behandelde.

Een woordvoerder van de Insolventiedienst zei: “We kunnen bevestigen dat de staatssecretaris op 12 januari 2020 een diskwalificatieprocedure voor bedrijfsdirecteurs in het algemeen belang heeft ingesteld tegen acht bestuurders en voormalige bestuurders van Carillion.”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De detailhandelsverkopen in 2020 zien de grootste daling sinds het begin van de records

De omzet daalde met 1,9% in 2020, vergeleken met 2019, de grootste daling op jaarbasis sinds het begin van de records in 1997,...

Lenen in het VK bereikt het hoogste niveau in december ooit

De overheidskrediet bedroeg vorige maand £ 34,1 miljard, omdat de kosten van pandemieondersteunende maatregelen op de economie wogen. Source link

Huizen die geschikt zijn voor een gezonde levensstijl – op foto’s

Van een torengebouw in een jungle van glas en staal tot een huisje met rieten dak in een lommerrijk dorp, ze zijn allemaal...

Chris Packham vecht mee om een ​​einde te maken aan de ‘beschamende’ export van plastic afval in het VK

Chris Packham, de natuuronderzoeker en tv-presentator, heeft de regering ervan beschuldigd de Britse milieuactivisten "rillingen van angst" te bezorgen door sinds de Brexit...

Recent Comments