Friday, January 22, 2021
Home Bedrijf Unilever-werknemers zullen nooit fulltime op de werkplek terugkeren, zegt baas

Unilever-werknemers zullen nooit fulltime op de werkplek terugkeren, zegt baas


De baas van Unilever, een van de grootste bedrijven in het VK, heeft gezegd dat zijn kantoormedewerkers nooit vijf dagen per week naar hun bureau zullen terugkeren, in de laatste indicatie dat het coronavirus het moderne beroepsleven zal veranderen.

Alan Jope, de CEO van de consumptiegoederengroep, zei dat het bedrijf ook al zijn werknemers zou aanmoedigen om vaccinaties tegen Covid-19 te krijgen, maar zou stoppen met het verplicht stellen van prikken. Werknemers die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren, worden echter verplicht getest.

Jope zei dat het bedrijf naar verschillende werkpatronen zou kijken nadat het tijdens de pandemie had gezien dat het zich veel sneller kon aanpassen en grote veranderingen kon aanbrengen dan eerder werd gedacht.

Alan Jope tijdens een evenement in New York in 2015.

Unilever, het derde meest waardevolle bedrijf op de London Stock Exchange, is de maker van merken als Dove-zeep, Ben & Jerry’s-ijs en Marmite. Het is ook eigenaar van Hellman’s, Knorr, Lipton en Persil.

De pandemie heeft het kantoorpersoneel gedwongen om vanuit huis te werken in de meeste van Unilevers belangrijkste markten, waaronder de VS en het VK. Fabrieksarbeiders in de meeste economieën zijn vrijgesteld van thuisblijvende bestellingen.

Jope zei woensdag op een conferentie van Reuters dat hij niet verwachtte dat kantoorpersoneel in West-Europa en Noord-Amerika pas in april weer aan het werk zou gaan, en voegde eraan toe dat Unilever daarna een ‘hybride modus’ zou gebruiken om tussen woningen en kantoren te werken. . Er worden permanente veranderingen verwacht voor veel van de 150.000 werknemers wereldwijd, van wie 7.000 in het VK.

“We verwachten nooit meer terug te gaan naar vijf dagen per week op kantoor,” zei Jope. “Dat lijkt nu erg ouderwets.” Hij zei ook dat de pandemie duidelijk had gemaakt dat het bedrijf niet zo hiërarchisch hoefde te zijn.

Hij voegde er echter aan toe dat Unilever nog steeds graag naar kantoor wilde terugkeren nadat hij een “langzame erosie van sociaal kapitaal” had gezien, aangezien thuiswerken collega’s belet elkaar persoonlijk te ontmoeten. Veel bedrijfsleiders hebben hun bezorgdheid geuit over het gebrek aan innovatie en de impact op de opleiding van jonger personeel wanneer werknemers niet samenkomen.

Verschillende grote bedrijven hebben gezegd dat ze van plan zijn enkele van de nieuwe manieren van werken die hen door de pandemie zijn opgedrongen, te behouden.

Twitter zei vorig jaar dat het werknemers in staat zou stellen “voor altijd” thuis te werken, terwijl de eigenaren van leegstaande kantoren in het stadscentrum nerveus hopen dat economen een aanhoudende toename van thuiswerk niet kunnen voorspellen.

Morgan Stanley voorspelde afgelopen zomer dat 30% van de Amerikaanse werknemers vanuit huis zou werken na de pandemie, dubbele schattingen van vóór Covid.

Unilever experimenteert al met werkwijzen. In Nieuw-Zeeland probeert het personeel een vierdaagse week uit, waardoor het een van de grootste bedrijven is die overweegt het aantal uren dat zijn werknemers werken te verminderen, nadat een aantal kleinere bedrijven ontdekten dat het de productiviteit en het welzijn van de werknemers ten goede kwam.

De 81 Nieuw-Zeelandse medewerkers gaan door met de vierdaagse werkweek tot december, wanneer Unilever de prestaties zal beoordelen en zal overwegen om deze over de hele wereld uit te breiden.

De pandemie heeft niet alleen veranderingen gebracht in het beroepsleven, maar ook de bestedingspatronen veranderd, waardoor de verkoop van producten zoals ijsjes is gestegen, maar ook de verkoop van schoonmaakproducten en voedsel om thuis te koken.

Jope benadrukte de “opkomst van e-alles” tijdens de pandemie, verwijzend naar de toegenomen online aankopen van consumenten die thuis vastzaten, evenals de toegenomen bezorgdheid van consumenten over ecologische en sociale duurzaamheid.

“Mensen zijn aan het e-browsen, e-kopen, e-betalen, e-media consumeren en we verwachten dat dit zal doorgaan”, zei hij. “We kunnen erop vertrouwen dat mensen technologie gebruiken om te blijven.”

De pandemie zal de Europese en Amerikaanse economieën in de eerste helft van 2021 blijven ontwrichten en de uitgaven drukken, zei Jope. Hij zei echter dat Oost-Aziatische economieën zoals Singapore en China – die virale uitbraken effectief hebben onderdrukt – bijna weer normaal zijn.

Wat vaccinaties betreft, bekritiseerde Jope de “aarzeling om te vaccineren” en zei dat Unilever zou proberen om toegang tot vaccins voor al zijn werknemers te verzekeren.

Maar, voegde hij eraan toe: “Ik wil niet dat een van mijn werknemers in de rij staat voor medische eerstelijnswerkers of kwetsbare mensen.”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Chris Packham vecht mee om een ​​einde te maken aan de ‘beschamende’ export van plastic afval in het VK

Chris Packham, de natuuronderzoeker en tv-presentator, heeft de regering ervan beschuldigd de Britse milieuactivisten "rillingen van angst" te bezorgen door sinds de Brexit...

Mijn reis door een wereld van taal in één woord: sneeuw

EEN een paar jaar geleden bracht ik een winter door op Upernavik, een rotsachtig eiland met 1.000 inwoners voor de noordwestkust van...

Laagbetaalde werknemers in het VK hebben meer dan twee keer zoveel kans om baan te verliezen bij een pandemie

De laagstbetaalde werknemers in het VK hebben meer dan twee keer zoveel kans om hun baan te hebben verloren tijdens de coronaviruspandemie dan...

China voldoet niet aan de doelstellingen van de Amerikaanse handelsovereenkomst

VS en China ondertekenen overeenkomst om handelsoorlog te vergemakkelijken Source link

Recent Comments