Sunday, March 7, 2021
Home Technologie TikTok-update zal de privacy-instellingen en standaardinstellingen wijzigen voor gebruikers onder de 18...

TikTok-update zal de privacy-instellingen en standaardinstellingen wijzigen voor gebruikers onder de 18 jaar – TechCrunch


TikTok heeft vandaag aangekondigd dat het wijzigingen aanbrengt in zijn app om de ervaring veiliger te maken voor jongere gebruikers. Het bedrijf zal nu de accounts voor gebruikers van 13 tot 15 jaar standaard instellen op privé, en andere controles voor alle gebruikers onder de 18 jaar verscherpen in termen van hoe ze kunnen communiceren met andere gebruikers en TikTok-inhoud zelf. TikTok kondigt ook een samenwerking aan met non-profitorganisaties Common Sense Networks, een onderwijs- en belangenbehartigingsgroep die ouders en docenten helpt bij het navigeren door het huidige medialandschap, inclusief het gebruik van technologie door kinderen.

Door het partnerschap zal Common Sense Networks samenwerken met TikTok om aanvullende richtlijnen te geven over de geschiktheid van de inhoud voor gebruikers onder de 13 jaar.

De sociale video-app in 2019 was een boete van $ 5,7 miljoen opgelegd door de Federal Trade Commission (FTC) wegens het overtreden van de privacywetten van Amerikaanse kinderen. De FTC was begonnen met het onderzoeken van de app toen deze bekend stond als Musical.ly. De eerdere versie, voorafgaand aan de overname door ByteDance, had persoonlijke informatie verzameld voor kinderen jonger dan 13 jaar zonder toestemming van de ouders.

Als resultaat van die uitspraak heeft TikTok een nieuwe, wettelijk conforme ervaring gecreëerd voor jongere gebruikers in de VS met aan hun leeftijd aangepaste inhoud en geen mogelijkheid om video’s te publiceren.

Nu zal TikTok de ervaring beperken voor andere minderjarigen die de app gebruiken die ook ouder zijn dan 13.

Voor kinderen van 13 tot 15 jaar worden accounts standaard ingesteld op privé en TikTok zet de instelling “Stel je account voor aan anderen” uit. Hierdoor kunnen de video’s van gebruikers alleen worden gezien door degenen die ze goedkeuren als volger en wordt hun account niet aanbevolen aan anderen elders in de app.

De bedieningselementen voor opmerkingen worden ook vergrendeld voor deze gebruikers.

Ze kunnen nu kiezen tussen “Vrienden” of “Niemand” in termen van wie mag reageren op hun video’s, en de optie “Iedereen” wordt verwijderd. De Dueting- en Stitching-functies worden ook verwijderd, waardoor de manier waarop deze jongere gebruikers kunnen omgaan met andere TikTok-gebruikers en hun inhoud wordt beperkt. Ze kunnen hun video’s ook niet downloadbaar maken.

Voor personen van 16 tot 17 jaar is de standaardinstelling voor Duet en Stitch “Vrienden” en kunnen ze alleen video’s downloaden die zijn gemaakt door gebruikers van 16 jaar en ouder als gevolg van de lockdowns voor jongere gebruikers. Downloads voor hun eigen video’s worden ook standaard uitgeschakeld, maar ze kunnen dit inschakelen als ze dat willen.

TiTok had tot op de dag van vandaag de accounts van jongere gebruikers al op verschillende manieren beperkt, niet alleen door de ervaring onder de 13 jaar, maar ook door het beperken van directe berichten en het hosten van livestreams naar accounts van 16 jaar en ouder, en beperken virtuele geschenken aan gebruikers ouder dan 18 jaar. Ouders hebben bovendien de mogelijkheid gehad om de ervaring van hun kind te regelen via de Familie koppelen functie, die onder andere ouderlijk toezicht en schermtijdlimieten biedt.

Natuurlijk kunnen al deze beperkingen worden omzeild voor degenen die bij aanmelding liegen over hun leeftijd. Maar het is nog steeds vrij ongebruikelijk dat een groot sociaal netwerk meer doet dan de andere kant op kijken als het weet dat er minderjarigen op de app staan.

In het geval van TikTok heeft het echter een groot aantal minderjarige gebruikers – sommige schattingen had gezegd dat 41% van TikTok tussen de 16 en 24 jaar oud is. Maar in de VS heeft TikTok een bijzonder grote groep tieners aangetrokken. Het bedrijf zei in 2020 dat 60% van de 26,5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in de VS waren tussen de 16 en 24. Zelfs enkele van de grootste sterren van TikTok, zoals Charli D’Amelio, zijn nog maar tieners.

De aandacht voor kleine veiligheid en ouderlijk toezicht oogstte TikTok-lof van opmerkelijke jeugdveiligheidsexperts, die het bedrijf ook deelde.

Tegenwoordig is TikTok lof toejuichen het is ontvangen van de National PTA, ConnectSafely, NCMEC, Family Online Safety Institute en WeProtect Global Alliance. De groepen zijn van mening dat de veranderingen tieners zullen helpen om de app veiliger, verantwoordelijker en zonder het verdere risico van uitbuiting te gebruiken.

“We zijn ontzettend blij met de samenwerking met TikTok om betere contentervaringen te ontwikkelen voor gebruikers onder de 13”, voegde Eric Berger, CEO van Common Sense Networks toe, verwijzend naar het partnerschap van zijn organisatie met het sociale videoplatform. “Bij Common Sense Networks zien we deze betrokkenheid als een kans om onze toewijding om de kwaliteit van de digitale media voor kinderen te verbeteren, te verdubbelen, zodat aan de leeftijd aangepaste inhoud de regel is in onze branche en niet de uitzondering”, zei hij.

De wijzigingen worden vanaf vandaag doorgevoerd.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Zoals de elektriciteitscrisis in Texas laat zien, is onze infrastructuur kwetsbaar voor extreem weer

Op Valentijnsdag verspreidde een zeldzame uitbarsting van Arctische lucht zich over de centrale VS en Texas in, waardoor de temperatuur daar daalde...

Recent Comments