Wednesday, March 3, 2021
Home Bedrijf Roept op tot een schuldverlichtingspakket van Covid nu de arresten van de...

Roept op tot een schuldverlichtingspakket van Covid nu de arresten van de districtsrechtbanken de pan uit rijzen


De arresten van de districtsrechtbanken (CCJ’s) tegen kredietnemers in moeilijkheden zijn sterk gestegen, waardoor meer kwetsbare consumenten het risico lopen te worden opgejaagd voor schulden nu het VK voorbereidingen treft om zijn verbod op terugneming op te heffen.

Volgens de Registry Trust, die een non-profitregister van uitspraken beheert, heeft de afbouw van een deel van de Covid-steun, waaronder betalingsvakanties die aan het begin van de pandemie zijn ingevoerd, bijgedragen aan een recordgroei van CCJ’s in de laatste maanden van 2020. Die waren bij het uitbreken van de pandemie sterk gedaald dankzij gerichte overheidssteun.

Er werden 194.203 nieuwe CCJ’s afgesloten tegen personen in Engeland en Wales die in het vierde kwartaal een achterstand hadden op schulden, vergeleken met 112.261 in de voorgaande drie maanden.

Het nieuws riep op tot een uitgebreid pakket maatregelen om gezinnen in moeilijkheden te helpen, waarbij een deskundige zei dat er geen ruimte was voor zelfgenoegzaamheid.

De recordtoename van bijna 82.000 uitspraken per kwartaal suggereert dat schuldeisers niet langer dezelfde terughoudendheid aan de dag leggen als aan het begin van de crisis, toen toezichthouders tussenbeide kwamen om kwetsbare leners te beschermen.

Een CCJ is een soort gerechtelijk bevel in Engeland, Wales en Noord-Ierland dat wordt uitgevaardigd tegen individuen die het verschuldigde geld niet terugbetalen, vaak omdat ze achterop zijn geraakt met rekeningen voor nutsvoorzieningen en mobiele telefoons, gas of auto-betalingen.

Als een persoon eenmaal een CCJ op zijn kredietrecord heeft staan, kan dit in de toekomst tot problemen leiden bij het verkrijgen van een hypotheek, creditcard of andere persoonlijke leningen. Een vonnis wordt meestal uit het register gehaald als de schuld binnen een kalendermaand na de datum van het vonnis volledig is betaald, anders blijft het zes jaar staan.

Mick McAteer, de voorzitter van de Registry Trust, zei dat de overheidsinterventies duidelijk effectief waren geweest bij het beschermen van kwetsbare huishoudens die getroffen waren door de “economische schokgolf” van de Covid-crisis. Hij zei echter dat hij niet verwachtte dat oordelen zo snel en zo snel zouden stijgen.

“Ik hoop dat dit geen voorbode is van veel erger voor kwetsbare consumenten,” zei McAteer.

Vorig jaar waarschuwde StepChange, liefdadigheidsinstelling voor schuldadvies, dat bijna 3 miljoen mensen het risico liepen op langdurige schuldenproblemen na een inkomensdaling tijdens de pandemie. Zijn manager openbaar beleid, Adam Butler, zei: “De nieuwe CCJ-gegevens suggereren dat er geen reden is voor zelfgenoegzaamheid, en dat het altijd een beperking zal zijn om alleen op bedrijven te vertrouwen om terughoudendheid te betrachten om degenen die het moeilijk hebben te ondersteunen.

“Daarom is het zo belangrijk dat we een uitgebreid pakket maatregelen krijgen dat door de overheid is overeengekomen om degenen die in financiële moeilijkheden verkeren te beschermen tegen ongepaste handhavingsactiviteiten en om veilige manieren te bieden om achterstallige betalingen en schulden te verhelpen.”

De stijging van het aantal CCJ’s komt doordat de Financial Conduct Authority (FCA) van plan is het verbod op het in bezit nemen van goederen en voertuigen vanaf 31 januari op te heffen, ondanks het feit dat een soortgelijk verbod op het in bezit nemen van huizen is verlengd tot 1 april.

De FCA lanceerde een korte raadpleging over de voorgestelde opheffing van de verboden, zei dat reposessies “alleen als laatste redmiddel mogen worden gebruikt” en drong er bij bedrijven op aan om na te denken over de gevolgen voor kwetsbare consumenten die mogelijk kampen met de pandemie.

Niet alle CCJ’s leiden automatisch tot inbeslagname, aangezien sommige te klein zijn voor bedrijven om de kosten van het sturen van deurwaarders naar de huizen van de lener te rechtvaardigen. Het zou echter nog steeds een stempel drukken op de kredietgeschiedenis van kredietnemers.

De aankondiging van de FCA betekent dat huishoudens worden ontdaan van een extra niveau van bescherming tegen schuldeisers en bedrijven die ook onder financiële druk komen te staan ​​als gevolg van de Covid-crisis.

De regering is van plan om de criteria om in aanmerking te komen voor schuldenverlichting, die een goedkoop alternatief vormen voor faillissementen voor mensen die met schulden kampen, uit te breiden. Het zou kunnen betekenen dat DRO’s kunnen worden gebruikt door mensen met tot £ 30.000 aan schulden en tot £ 2.000 aan activa – een verhoging van de huidige limieten van respectievelijk £ 20.000 en £ 1.000.

The Money Advice Trust, die het Nationale schuldenlast, is ingenomen met de veranderingen, die volgens hem meer mensen met een probleemschuld toegang tot deze oplossing zullen geven.

Aanmelden voor zakelijke e-mail van Guardian

Het geeft echter verder aan dat het aantal mensen dat worstelt om hun schulden af ​​te lossen tijdens de economische neergang toeneemt.

McAteer zei: “De economie en de financiën van huishoudens zijn nog steeds erg kwetsbaar voor Covid-effecten. Bovendien, zelfs als de economie herstelt, zullen huishoudens niet uit het bos komen.

“Overheid, toezichthouders, financiële dienstverleners, schuldeisers en maatschappelijke organisaties zullen hun best doen om kwetsbare huishoudens te ondersteunen en hen te helpen hun financiën weer op te bouwen. Er is geen tijd te verliezen. ”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Begroting 2021: Wat is aan het nivelleren en hoe gaat het?

Nivellering was een van de thema's van het budget van de bondskanselier. Source link

Begroting 2021: Miljoenen anderen betalen tegen 2026 inkomstenbelasting

Mensen die tussen april en 2026 een loonsverhoging krijgen, moeten mogelijk een hoger belastingtarief betalen. Source link

Begroting 2021: belasting op bedrijfswinsten stijgt tot 25%

De vennootschapsbelasting stijgt vanaf 2023, maar er is verlichting voor kleine bedrijven en pauzes voor bedrijven die investeren. Source link

Begroting 2021: Rishi Sunak belooft ‘banen en bestaansmiddelen te beschermen’

De bondskanselier levert zijn eerste budget af sinds de coronaviruspandemie werd uitgeroepen, in het Lagerhuis. Source link

Recent Comments