Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Robotachtige exoskeletten beloven meer mobiliteit en hulp bij het werk - TechCrunch

Robotachtige exoskeletten beloven meer mobiliteit en hulp bij het werk – TechCrunch


De laatste jaren is er een aanzienlijke toename van de mogelijkheden voor robotachtige exoskelettechnologie. Helemaal begrijpelijk. Ten eerste is het die zeldzame technologie die je tegenkomt die echt aanvoelt alsof het levens ten goede zal veranderen de eerste keer dat je het ziet. Ik heb een aantal demo’s gehad met bedrijven die eerlijk gezegd adembenemend waren – als ik kijk naar iemand die voor het eerst sinds jaren door de kamer loopt terwijl hun partner je huilend bijstaat, zal dat doen.

Ten tweede zijn er twee verschillende gebruikssituaties voor deze technologie. De eerste is de eerder genoemde mobiliteit – of het nu gaat om volledige verlamming of om mensen met loopproblemen simpelweg te helpen zich wat gemakkelijker te verplaatsen. De tweede is werk. Exoskeletten hebben een groot potentieel om de last te verlichten van het tillen van zware voorwerpen of langdurig staan. Om deze reden hebben veel bedrijven zoals Esko Bionics twee verschillende divisies opgericht om beide partijen te bedienen.

Het is dus een grote, potentiële markt – hoewel het nog een aantal jaren zal duren om volwassen te worden. Om die reden hebben we het hier eigenlijk alleen over ruwe projecties. Ik denk dat er nog steeds ruimte is voor enkele kleinere bedrijven om een ​​zinvol bedrijf uit te bouwen in de categorie.

Het zal me ook niet verbazen als er meer grote bedrijven bij de categorie betrokken raken. Het is een goede manier om uw stempel te drukken op de categorie robotica. Samsung’s GEMS is zeker het product met de grootste naam in de categorie deze week op CES – zelfs als het niet veel podiumtijd rechtvaardigde. Het debuteerde twee jaar geleden op het evenement en we konden het uitproberen. Voorlopig concentreerde het nieuws zich op hardwareverbeteringen zoals de batterij en het begin van klinische onderzoeken – een noodzakelijk onderdeel van het op de markt brengen van dit soort gezondheidszorg of aan gezondheidszorg gerelateerde producten.

Zoals met de meeste robots van Samsung die deze week op de show zijn aangekondigd, is de jury er nog niet helemaal uit hoe serieus het bedrijf het product neemt. Vorig jaar verscheen het kort op CES als onderdeel van een ‘meeslepende trainingservaring’.

Afbeeldingscredits: Archelis

Sommige kleinere bedrijven hebben overtuigende inzendingen laten zien. Het in Japan gevestigde Archelis Inc. is top of mind en presenteert de ArchelisFX, wiens naam is afgeleid van het Japanse woord voor ‘beloopbare stoel’. Het apparaat is ontworpen voor een aantal verschillende scenario’s, waaronder rugpijn en degenen die onlangs een operatie hebben ondergaan. Het bedrijf zegt dat het te huur of te koop zal zijn voor ongeveer $ 5.000.

Over het geheel genomen neigen de exoskeletten die op de virtuele CES van dit jaar te zien zijn, grotendeels naar de mobiliteitskant van de vergelijking. Met name afwezig was Sarcos Robotics, dat vorig jaar een samenwerking met Delta Airlines aankondigde. In september bouwde het bedrijf voort op dat belang om een ​​ronde van $ 40 miljoen op te halen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Dutchies halen meer dan € 100.000 op voor winkeleigenaar wiens winkel werd overvallen tijdens rellen – DutchReview

De afgelopen dagen zijn er in meerdere Nederlandse steden rellen uitgebroken uit protest tegen de...

Verkoopstijging voor bankfirma ScS, omdat lockdowns de focus op huizen leggen

De bankretailer ScS kende de afgelopen zes maanden een stijgende verkoop, doordat vastgelopen consumenten ervoor kozen om geld uit te geven aan nieuw...

Big tech faciliteerde QAnon en de Capitol-aanval. Het is tijd om ze verantwoordelijk te houden

DOnald Trump's verkiezingsleugens en de aanval van 6 januari op het Capitool hebben duidelijk gemaakt hoe grote technologie onze samenleving op een pad...

Recent Comments