Sunday, January 17, 2021
Home Technologie Pat Gelsinger treedt af als CEO van VMware en vervangt Bob Swan...

Pat Gelsinger treedt af als CEO van VMware en vervangt Bob Swan bij Intel – TechCrunch


In een beweging die grote gevolgen zou kunnen hebben in het technische landschap, kondigde Intel dat aan VMware CEO Pat Gelsinger zou interim CEO Bob Swann bij vervangen Intel op 15 februari. De vraag is waarom hij zijn baan zou verlaten om een ​​worstelende chipreus te runnen.

Het komt erop neer dat hij een lange geschiedenis heeft bij Intel en samenwerkte met enkele van de grootste namen in de chipindustrie voordat hij in 2009 bij VMware kwam. Het moet een kick voor hem zijn om terug te gaan naar zijn roots en te proberen de bedrijf.

“Ik was 18 jaar oud toen ik bij Intel kwam, vers van het Lincoln Technical Institute. Gedurende de volgende 30 jaar van mijn aanstelling bij Intel, had ik de eer om begeleid te worden aan de voeten van Grove, Noyce en Moore, ”schreef Gelsinger in een blogpost aankondiging van zijn nieuwe functie.

Intel erkende zeker dat de geschiedenis en dat Gelsinger’s diepe managementervaring zou moeten helpen als het bedrijf probeert te concurreren in een steeds agressiever wordende chipindustrie-landschap. “Pat is een bewezen technologieleider met een uitstekende staat van dienst op het gebied van innovatie, talentontwikkeling en een grondige kennis van Intel. Hij zal een op waarden gebaseerde culturele leiderschapsbenadering voortzetten met een hyperfocus op operationele uitvoering, ”zei Omar Ishrak, onafhankelijk voorzitter van de Intel-raad in een verklaring.

Maar Gelsinger loopt een beetje een puinhoop binnen. Zoals mijn collega Danny Crichton schreef in zijn eindejaarsoverzicht van de chipindustrie vorige maand loopt Intel ver achter op zijn concurrenten, en het zal moeilijk worden om een ​​inhaalslag te maken:

Intel heeft de afgelopen twee decennia talloze strategische blunders gemaakt, met name de smartphonerevolutie en ook de op maat gemaakte siliciummarkt die de afgelopen jaren op de voorgrond is gekomen, volledig misgelopen. Het is ook gewoon over het algemeen achterop geraakt bij de fabricage van chips, een gebied dat het ooit domineerde en nu achter het Taiwanese TSMC ligt, schreef Crichton.

Patrick Moorhead, oprichter en hoofdanalist bij Moor Insights & Strategy, is het eens met deze bewering en zegt dat Swan een slechte hand heeft gekregen, die binnenliep om een ​​puinhoop op te ruimen met jarenlange tijdlijnen. Terwijl Gelsinger met soortgelijke problemen wordt geconfronteerd, denkt Moorhead dat hij het bedrijf kan heroriënteren. “Ik voorzie geen grote strategische veranderingen met Gelsinger, maar ik verwacht wel dat hij zich concentreert op de engineeringcultuur van het bedrijf en het terugbrengt naar een executiecultuur”, vertelde Moorhead me.

De aankondiging komt tegen de achtergrond van een enorme consolidatie van de chipindustrie vorig jaar met meer dan $ 100 miljard wisselende handen in vier deals NVidia pakt ARM voor $ 40 miljard, de $ 35 miljard AMD-Xilink-deal, Analoog vastlopen Maxim voor $ 21 miljard en Marvell grijpt Inphi voor slechts $ 10 miljard, om nog maar te zwijgen Intel dumpt zijn geheugeneenheid voor $ 9 miljard aan SK Hynix.

Wat VMware betreft, het moet nu een nieuwe CEO vinden. Zoals Moorhead zegt, zal de voor de hand liggende keuze de huidige COO Sanjay Poonen zijn. Holger Mueller, een analist bij Constellation Research, zegt dat het aan Michael Dell is om de touwtjes in handen te geven, maar hij gelooft dat Gelsinger vast zat bij Dell en geen bredere rol zou krijgen, dus vertrok hij.

“VMware heeft een diepe bank, maar het is aan Michael Dell om een ​​CEO te vinden die kan innoveren aan de softwarekant en het unieke DNA van VMware in het Dell-portfolio sterk kan houden. Dell heeft de diepere winsten van dit bedrijf nodig voor zijn omkering, ‘zei hij.

De aandelenmarkt lijkt de beweging voor Intel te waarderen, met een bedrijfsvoorraad van 7,26%, maar niet zozeer voor VMware, waarvan de voorraad bijna hetzelfde aantal daalde met 7,72% als bij de publicatie.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Bobby Kennedy had gelijk: het bbp is een slechte maatstaf voor de gezondheid van een land

Next maand zal het officieel zijn. De cijfers zullen een eerste schatting geven van hoeveel de Britse economie in 2020 kromp. Afhankelijk...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Recent Comments