Sunday, January 17, 2021
Home Politiek Partijen gewaarschuwd om nep-opiniepeilingen die online circuleren niet te delen - DutchNews.nl

Partijen gewaarschuwd om nep-opiniepeilingen die online circuleren niet te delen – DutchNews.nl


Foto: Depositphotos.com

Politieke partijen worden gewaarschuwd om in de aanloop naar de algemene verkiezingen in maart geen nep-opiniepeilingen op sociale media te verspreiden.

Kieskijker, een online waakhond die is opgezet om desinformatie te monitoren tijdens de campagne van 2021 verscheidene kleinere hadden opiniepeilingen gedeeld uitgegeven door A&M Research. Onder hen waren de recent opgerichte Splinter en Code Oranje, evenals de Nederlandse Piratenpartij en de pan-Europese partij Volt.

Kieskijker zei dat A&M eind december voor het eerst verscheen en geen website, zakelijk adres of registratie bij de Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) heeft. Het Twitter-account heeft iets meer dan 100 volgers.

Het claimt bestaande enquêtes te combineren met eigen onderzoek van abonnees, maar tot nu toe hebben de peilingen de steun voor populistische partijen zoals Geert Wilders ‘PVV en JA21, die is ontstaan ​​uit de splitsing binnen Forum voor Democratie vorige maand, overdreven.

‘Het is volstrekt onduidelijk wie of wat er achter het Twitter-account en de zogenaamde’ polls ‘van A&M Research zit’, aldus Kieskijker. ‘Met de methoden die door het account worden beschreven, kunnen geen betrouwbare peilingen worden gemaakt.

‘De kans dat deze gebruikers van social media een goede vertegenwoordiging vormen van het Nederlandse stemgerechtigde publiek is nihil.’

Kieskijker riep kiezers en partijen op om zich te beperken tot betrouwbare peilingen uit officiële bronnen zoals I&O Onderzoek, Kantar, Ipsos / EenVandaag en de Peilingwijzer opiniepeiling samengesteld door de Leidse hoogleraar Tom Louwerse.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden tot ‘s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen kunnen geven over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Dr Dre: Raplegende keert terug naar huis na een hersenaneurysma

TMZ meldde op 5 januari dat Dr. Dre was overgebracht naar het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, Californië. Source link

Recent Comments