Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Pace komt uit de privé-bèta met een plan om virtuele groepstherapie op...

Pace komt uit de privé-bèta met een plan om virtuele groepstherapie op te schalen – TechCrunch


Een op de vijf mensen heeft een psychische aandoening. Tempo, een nieuwe startup opgericht door Pinterest en Affirm executives, wil aandacht besteden aan de andere vier in die statistiek.

“Niemand is altijd perfect mentaal gezond”, zei Jack Chou, Medeoprichter van Pace. “Het is een onbestaand idee, iedereen zwemt tussen het zijn klinisch mentaal ongezond en perfect mentaal gelukkig.”

Hoewel diagnosticeerbare psychische aandoeningen een individuele medicatie of therapie kunnen krijgen, hebben degenen die in een grijze ruimte leven mogelijk nog steeds middelen nodig om het hoofd boven water te houden. Nadat Chou het schadelijke effecten van burn-out terwijl ik werkte voor Pinterest en Affirm, en mede-oprichter Cat Lee, voorheen van Pinterest en Maveron, een persoonlijke travestie meemaakten, de voormalige collega’s realiseerden zich dat er een manier moest zijn om mensen te helpen die niet helemaal in één emmer pasten.

Dus Pace, dat vandaag uit de privé-bèta is gelanceerd, wil deze misvatting aanpakken door trainingslessen voor kleine groepen te creëren voor mensen die geïnteresseerd zijn in het zorgen voor hun emotionele en mentale gezondheid. Het wordt gelanceerd met $ 1,9 miljoen aan startkapitaal. Investeerders zijn onder meer Nellie en Max Levchin, Jeff Weiner, Emilie Choi, Ben Silbermann, Box Group en SV Angel.

De kern van het product is een live videogroepsessie van 90 minuten, eenmaal per week, geleverd via het platform van Pace. De videocomponent kan worden geïntegreerd met Twilio en Agora (en interessant genoeg niet met Zoom, omdat de SDK geen personalisatie-opties heeft). Gebruikers kunnen de sessies bijwonen op internet, iOS of Android.

Afbeeldingscredits: Tempo

Pace vormt cohorten van acht tot tien mensen rond gedeelde interesses of identiteiten, zoals een oprichtersgroep of oudergroep. Vervolgens interviewt Pace een nieuwe gebruiker gedurende 15 tot 30 minuten om te leren wat ze uit de ervaring hopen te halen.

Zodra een groep is gevormd, komen ze wekelijks samen met een facilitator aan het roer. Hoewel het geen vervangende therapie probeert te zijn, is de startup op zoek naar facilitators met een vergunning voor de geestelijke gezondheidszorg. Om hen hierbij te helpen, verzekerde Pace twee oprichters die psycholoog zijn: Dr. Kerry Makin-Byrd en Dr. Vivian Oberling.

Wanneer gebruikers zich aanmelden, wordt hen gevraagd drie woorden te kiezen die zichzelf beschrijven uit tientallen opties. Die woorden verschijnen onder hun video terwijl ze praten, en helpen bij het overslaan van een praatje aan het begin van de sessies.

De groep praat over verschillende onderwerpen, van het omgaan met stress tot het aanpassen aan een afgelegen wereld. Er is geen formeel curriculum, maar elke klas heeft een afhaalmaaltijd waarmee de deelnemers kunnen vertrekken.

Pace volgt geen specifiek curriculum tijdens de bijeenkomsten, maar gebruikt in plaats daarvan de tijd voor mensen om over hun gevoelens te praten. Begeleiders zijn erkende clinici in de geestelijke gezondheidszorg, waarbij de meerderheid van de leiders parttime of freelancers is. Het is van plan om asynchrone manieren te introduceren voor groepsleden om te chatten en contact te houden buiten de wekelijkse lessen, en om tijd te besteden aan het ontwikkelen van een product dat verder gaat dan een Zoom-oproep.

Startups voor geestelijke gezondheidssoftware zijn momenteel in een traan. Vorige maand, Lyra Health haalde $ 175 miljoen op tegen een waardering van $ 2,25 miljard om medewerkers in contact te brengen met therapeuten en geestelijke gezondheidsdiensten. Een andere telezorgaanbieder, Talkspace, heeft vandaag aangekondigd dat het zo is openbaar gaan via een SPAC. Er is ook rust, laatst gewaardeerd op $ 2 miljard, en Headspace, zijn grootste concurrent in de mindfulness-app-ruimte.

De focus van Pace lijkt meer op het laatste dan op het eerste: het vermijden van het telegezondheidslabel en positioneren zich meer als een aanvulling op de formele gezondheidsdiensten.

“Onze hoop is dat zo [therapists] individuele patiënten hebben die ze graag wat groepswerk zouden willen laten doen, of iets anders nodig hebben, waarvoor we hier ook zijn, ”zegt Chou.

Een van de naaste concurrenten van Pace is Coa, die in oktober 2020 werd gelanceerd met $ 3 miljoen aan startkapitaal. De startup gebruikt op dezelfde manier fitnesscultuur voor kleine groepen en past deze toe op de geestelijke gezondheid. Het combineert lesgeven in collegestijl met breakout-sessies om een ​​gesprek op gang te brengen.

Pace zou niet uitbreiden over hoe het zich onderscheidt van Coa, behalve dat het verwijst naar aankomende productfuncties en gemeenschapsinvesteringen. Coa rekent $ 25 voor inlooplessen (vasthouden aan dat fitnessles-thema), terwijl Pace $ 45 per week in rekening brengt voor dezelfde groep om maanden achter elkaar te vergaderen. Terwijl Coa erkende therapeuten heeft, heeft Pace erkende artsen in de geestelijke gezondheidszorg.

Coa-medeoprichters Alexa Meyer en Dr. Emily Anhalt zeggen dat hun service uniek is vanuit Pace in een curriculumperspectief.

“Hoewel alle lessen van Coa worden gefaciliteerd door erkende therapeuten, zijn de lessen van Coa anders dan groepstherapie,” zei Meyer. Coa gebruikt Anhalt’s onderzoek naar mentaal geluk om programmeren te creëren. Beide bedrijven zijn nog bezig met pre-launch, maar Coa zegt dat er 6.000 mensen op de wachtlijst staan.

Voor beide startups zijn de hindernissen die voor elke start-up moeten worden geboden: klantenwerving, effectiviteit bij het volgen van resultaten en het schalen van een aangeboren emotionele en persoonlijke ervaring. Zoals Homebrew’s Hunter Walk gewezen in een recente blogpostis kwetsbare bevolkingsgroepen die worden blootgesteld aan risico’s op risiconiveau een moeilijk fenomeen. Startups mislukken vaak, en in dit geval kan dat betekenen dat mensen die afhankelijk zijn van groepstherapie, vertrekken zonder ooit cruciale ondersteuning.

In de toekomst zal de echte winnaar op het gebied van fitness voor geestelijke gezondheid neerkomen op een doordacht curriculum en een gebruikerservaring die kwetsbaarheid bij mensen naar voren brengt, zelfs in een virtuele omgeving. Hoe dan ook, innovatie die de sector binnenstroomt, kan niet op een beter moment komen.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Sir Tom Jones vertelde dat hij ‘niet zou slagen met krullend haar’

De Welshe zanger zei dat hij "altijd teruggeslagen werd" in zijn vroege carrière. Source link

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Recent Comments