Sunday, January 17, 2021
Home Technologie Flo krijgt FTC-klap voor het delen van gebruikersgegevens wanneer het privacy belooft...

Flo krijgt FTC-klap voor het delen van gebruikersgegevens wanneer het privacy belooft – TechCrunch


De FTC heeft een schikking getroffen met Flo, een app voor het bijhouden van menstruatie en vruchtbaarheid met meer dan 100 miljoen gebruikers, over beschuldigingen dat het de gezondheidsgegevens van gebruikers heeft gedeeld met app-analyse van derden en marketingdiensten zoals Facebook, ondanks de belofte om de gevoelige gezondheidsgegevens van gebruikers privé te houden.

Flo moet een onafhankelijke beoordeling van zijn privacypraktijken verkrijgen en toestemming van app-gebruikers verkrijgen voordat ze hun gezondheidsinformatie delen onder de voorwaarden van de voorgestelde schikking.

De actie volgt op een rapport uit 2019 in de Wall Street Journal dat een analyse heeft uitgevoerd van de gegevensuitwisseling van een aantal apps.

Het ontdekte dat de app voor het volgen van vruchtbaarheid Facebook had geïnformeerd over in-app-activiteit, zoals wanneer een gebruiker ongesteld was of hem had geïnformeerd dat hij van plan was zwanger te worden. Het vond geen manier voor Flo-gebruikers om te voorkomen dat hun gezondheidsinformatie naar Facebook werd verzonden.

In de Aankondiging van een voorgestelde schikking vandaag, zei de FTC dat de berichtgeving in de pers over het delen van gebruikersgegevens door Flo met app-analyse- en marketingbedrijven van derden, waaronder Facebook en Google, tot honderden klachten heeft geleid.

De app stopte pas met het lekken van gezondheidsgegevens van gebruikers na de negatieve berichtgeving in de pers, voegde het eraan toe.

Volgens de FTC-schikkingsvoorwaarden is het Flo verboden de doeleinden verkeerd voor te stellen waarvoor zij (of entiteiten aan wie zij gegevens verstrekt) de gegevens verzamelen, onderhouden, gebruiken of openbaar maken; hoeveel consumenten deze gegevensgebruik kunnen controleren; de naleving van een privacy-, beveiligings- of nalevingsprogramma; en hoe het de persoonlijke informatie van gebruikers verzamelt, onderhoudt, gebruikt, openbaar maakt, verwijdert of beschermt.

Flo moet de getroffen gebruikers ook op de hoogte brengen van de openbaarmaking van hun persoonlijke informatie en elke derde partij die de gezondheidsinformatie van gebruikers heeft ontvangen, instrueren om die gegevens te vernietigen.

Er is contact opgenomen met de app-maker voor commentaar.

Er wordt geen financiële boete opgelegd, maar de voorgestelde schikking van de FTC is opmerkelijk, aangezien het de eerste keer is dat de Amerikaanse toezichthouder een kennisgeving van een privacyactie heeft gelast.

“Apps die gevoelige gezondheidsinformatie verzamelen, gebruiken en delen, kunnen waardevolle diensten leveren, maar consumenten moeten deze apps kunnen vertrouwen. We kijken goed of ontwikkelaars van gezondheidsapps hun beloften nakomen en op verantwoorde wijze omgaan met gevoelige gezondheidsinformatie ”, zegt Andrew Smith, directeur van het Bureau of Consumer Protection van de FTC, in een verklaring.

Hoewel de schikking unaniem werd gesteund door vijf commissarissen, hebben twee – Rohit Chopra en Rebecca Kelly Slaughter – een gezamenlijke afwijkende verklaring waarin ze wijzen op het ontbreken van een bevinding van een schending van een meldingsregel voor gezondheidsschendingen die volgens hen in dit geval had moeten worden toegepast.

“Naar onze mening had de FTC Flo moeten beschuldigen van het overtreden van de Health Breach Notification Rule. Volgens de regel was Flo verplicht om zijn gebruikers op de hoogte te stellen nadat het naar verluidt hun gezondheidsinformatie met Facebook, Google en anderen had gedeeld zonder hun toestemming. Flo deed dat niet, waardoor het bedrijf volgens de regel aansprakelijk was ”, schrijven ze.

“De meldingsregel voor gezondheidsinbreuken werd meer dan tien jaar geleden voor het eerst uitgevaardigd, maar de explosie van verbonden gezondheidsapps maakt de vereisten ervan belangrijker dan ooit. Hoewel we liever wezenlijke beperkingen zien aan het vermogen van bedrijven om onze persoonlijke informatie te verzamelen en er geld mee te verdienen, zorgt de regel er in ieder geval voor dat services zoals Flo schoon moeten worden gemaakt wanneer ze privacy- of beveiligingsinbreuken ervaren. Dit kan bedrijven na verloop van tijd ertoe aanzetten om meer zorg te besteden aan het verzamelen en te gelde maken van onze meest gevoelige informatie ”, voegen ze eraan toe.

Flo is zeker niet de enige app voor het bijhouden van perioden die de afgelopen jaren de aandacht heeft getrokken vanwege het lekken van gebruikersgegevens.

Een rapport vorig jaar van de Noorse consumentenraad vond dat vruchtbaarheids- / menstruatie-tracker-apps Clue en MyDays onverwachts gegevens deelden met adtech-giganten Facebook en Google, bijvoorbeeld.

In dat rapport werd ook geconstateerd dat op vergelijkbare wijze niet-transparante gegevens lekken in een reeks apps, waaronder dating-, religieuze, make-up- en kinderapps – wat duidt op wijdverbreide schendingen van regionale gegevensverwerkingswetten, die vereisen dat gebruikers goed geïnformeerd moeten zijn om geldige toestemming te geven. en een echte vrije keuze gegeven. Hoewel app-makers tot nu toe weinig handhaving hebben ondervonden voor het lekken van analyse- / marketinggerelateerde gegevens in de regio.

In de VS hangen regelgevende maatregelen rond apps af van misleidende claims – of het nu gaat om privacy (in het geval van Flo) of met betrekking tot de doeleinden van gegevensverwerking, zoals in een afzonderlijke schikking die de FTC heeft opgesteld eerder deze week gerelateerd aan cloudopslag-app ooit.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Bobby Kennedy had gelijk: het bbp is een slechte maatstaf voor de gezondheid van een land

Next maand zal het officieel zijn. De cijfers zullen een eerste schatting geven van hoeveel de Britse economie in 2020 kromp. Afhankelijk...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Recent Comments