Monday, March 1, 2021
Home Technologie Een argument tegen cloudgebaseerde applicaties - TechCrunch

Een argument tegen cloudgebaseerde applicaties – TechCrunch


Als laatste decennium hebben we enorme veranderingen gezien in de manier waarop we consumeren en omgaan met onze wereld. De Gouden Gids is een concept dat op onze eigen leeftijd minutieus moet worden uitgelegd met een brutale spot. We leven binnen onze smartphones, binnen onze apps.

Terwijl we gedijen met de informatie van de wereld binnen handbereik, gooien we terloops elke schijn van privacy weg in ruil voor het gemak van deze wereld.

Deze lijn waar we het over hebben, is door de jaren heen met roekeloosheid en berekening getrokken door grote technologiebedrijven, omdat we het eens zijn geworden met wat app-fabrikanten, grote technologiebedrijven en app-winkels van ons eisen.

Onze privégegevens in de cloud

Volgens Symantec, 89% van onze Android-apps en 39% van onze iOS-apps hebben toegang tot privégegevens nodig. Dit risicovolle gebruik stuurt onze gegevens naar cloudservers, zowel om de prestaties van de applicatie te versterken (denk aan de gegevens die nodig zijn voor fitness-apps) als om gegevens op te slaan voor het adverteren van demografische gegevens.

Hoewel grote databedrijven zouden beweren dat gegevens niet lang worden bewaard of niet op een snode manier worden gebruikt, creëren we een onmiskenbaar datatraject wanneer we de apps op onze telefoons gebruiken. Bedrijven houden gegevens over het algemeen onderweg, en servers over de hele wereld zorgen ervoor dat gegevens voortdurend blijven stromen, verder weg van de bron.

Zodra we de algemene voorwaarden accepteren die we zelden lezen, zijn onze privégegevens dat niet meer. Het is in de cloud, een term die door de jaren heen aan concreet begrip is ontgaan.

Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen cloudgebaseerde apps en cloud computing. Cloud computing op ondernemingsniveau wordt door de jaren heen weliswaar tot vervelens toe bestreden, maar wordt voor veel bedrijven over het algemeen als een veilige en kosteneffectieve optie beschouwd.

Zelfs in 2010, Zei Microsoft dat 70% van zijn team werkte aan dingen die cloudgebaseerd of cloud-geïnspireerd waren, en het bedrijf voorspelde dat dat aantal binnen een jaar zou stijgen tot 90%. Dat was voordat we begonnen te vertrouwen op de cloud om onze meest persoonlijke, privégegevens op te slaan.

Bewolkt met kans op verwarring

Om dit probleem nog ingewikkelder te maken, zijn er letterlijk apps om uw privacy te beschermen tegen andere apps op uw smartphone. Om meer vlees van het privacybot te scheuren, hebben deze apps zelf een toegangsniveau nodig dat over het algemeen wenkbrauwen zou doen fronsen als het een andere appcategorie was.

Overweeg het scenario waarin u een sleutel gebruikt om gegevens te versleutelen, maar dan moet u die sleutel versleutelen om deze veilig te maken. Uiteindelijk eindig je met de belangrijkste sleutels die niet worden versleuteld. Er is hier geen win-win. Er is alleen een middenweg van tevredenheid te vinden waarin uw apps net zoveel aankopen in uw privégegevens vinden als uw arts in uw medische geschiedenis.

De cloud is niet tastbaar, en het is ook niet iets waar wij als gegevensverstrekkers toegang toe hebben. Elk bedrijf heeft zijn eigen cloudservers, die allemaal vergelijkbare gegevens verzamelen. Maar we moeten bedenken waarom we deze gegevens opgeven. Wat krijgen we ervoor terug? We krijgen toegang tot applicaties die ons leven misschien gemakkelijker of beter maken, maar in wezen een dienst zijn. Het is dit service-einde van de transactie dat moet worden gewijzigd.

App-ontwikkelaars moeten een methode van dienstverlening vinden die geen opslag van persoonlijke gegevens vereist. Dit heeft twee kanten. De eerste is het creëren van algoritmen die op lokale basis kunnen functioneren, in plaats van gecentraliseerd en gemengd met andere datasets. De tweede is een verschuiving in de algemene houding van de branche, waarin gratis diensten worden verleend voor de kosten van uw persoonlijke gegevens (die uiteindelijk worden gebruikt om marketingkansen te bevorderen).

Het is natuurlijk onhoudbaar om dit te vragen aan een big data-bedrijf dat gedijt op zijn gegevensverzameling en marketingproces. De verandering moet dus komen van nieuwe bedrijven die bereid zijn het risico te nemen om cloudprivacy aan te bieden en toch een service te bieden die de moeite waard is om voor te betalen. Omdat het niet gratis zou zijn. Het kan niet gratis zijn, want gratis is wat ons in de eerste plaats in deze situatie heeft gebracht.

De wolken van toekomstige privacy opruimen

Wat we nu kunnen doen, is in ieder geval een standpunt van persoonlijke waakzaamheid innemen. Hoewel er enkele persoonlijke gegevens zijn die we de stroom naar cloudservers over de hele wereld niet kunnen stoppen, kunnen we op zijn minst het gebruik van frivole apps die te veel gegevens verzamelen, beperken. Games zouden bijvoorbeeld nooit toegang moeten hebben tot onze contacten, onze camera enzovoort. Alles in onze telefoon is verbonden, daarom lijkt Facebook alles over ons te weten, tot aan wat er op onze bankrekening staat.

Dit delen vindt plaats op onze telefoon en op cloudniveau, en is iets waar we rekening mee moeten houden bij het accepteren van de voorwaarden voor een nieuwe app. Wanneer we ons aanmelden bij apps met onze sociale accounts, helpen we alleen bij het verder verzamelen van onze gegevens.

De cloud is hier niet een of andere almachtige vijand, maar het is het excuus en de tool waarmee we onze persoonlijke gegevens massaal kunnen verzamelen.

De toekomst is er waarschijnlijk een waarin apparaten en apps eindelijk zelfvoorzienend en gelokaliseerd worden, waardoor gebruikers de controle over hun gegevens kunnen behouden. De manier waarop we toegang krijgen tot apps en gegevens in de cloud zal ook veranderen, omdat we een functioneel proces zullen eisen dat een methodologische verandering in de dienstverlening afdwingt. De cloud wordt gedegradeerd naar openbare gegevensopslag, waardoor onze privégegevens op onze apparaten blijven staan ​​waar ze thuishoren. We moeten collectief aandringen op deze verandering, anders verliezen we de schijn van privacy in onze gegevens die we nog hebben.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Tomahawk Steakhouse-personeel vertelde ‘leningfirma 10% of gezichtssack’

De GMB-vakbond zegt dat werknemers is verteld een leningsovereenkomst te ondertekenen, anders dreigt ontslag. Source link

Nederland zou 11,3 miljoen doses Janssen-vaccin krijgen, slechts één dosis vereist – DutchReview

Eindelijk wordt het beter met de Nederlandse vaccinatiestrategie. Dit komt onder meer doordat Nederland...

Nederland versnelt het tempo, vierde plaats in de EU voor vaccinatiestrategie – DutchReview

Na een langzame en gestage start zet Nederland het vaccinatieprogramma op. Gisteren heeft het...

Op foto’s: Golden Globes-sterren schitteren zonder rode loper

Beelden van de 78e jaarlijkse uitreiking van de Golden Globe Awards, verdeeld over Los Angeles en New York. Source link

Recent Comments