Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf De vraag naar make-up en joggingbroeken verhoogt de verkoop van Asos

De vraag naar make-up en joggingbroeken verhoogt de verkoop van Asos


Een sterke stijging van de verkoop van make-up en joggingbroeken tijdens de kerstperiode heeft de verkoop gestimuleerd bij de online modewinkel Asos, die naar verwachting hierdoor grotere winst over het hele jaar zal maken.

Omdat kerstfeesten werden geannuleerd vanwege de Covid-19-pandemie en veel kantoormedewerkers nu vanuit huis werken, spetterden klanten op comfortabele vrijetijdskleding, waaronder trainingsbroeken, in plaats van feestjurken.

Gezondheids- en schoonheidsproducten – “make-up, lotions en allerlei soorten drankjes” – waren ook populair, zei Nick Beighton, de CEO van Asos, omdat klanten zich meer richten op hun welzijn en het verbeteren van hun uiterlijk voor videogesprekken. Het aantal vaste klanten bij het online bedrijf steeg met ruim 1 miljoen tot 24,5 miljoen.

De verkoop in het VK is in de laatste vier maanden van 2020 met 36% gestegen, doordat Asos profiteerde van een sterke stijging van het online winkelen sinds de uitbraak van het coronavirus afgelopen maart, terwijl de beperkingen van Covid-19 rivalen dwongen niet-essentiële winkels te sluiten. De totale detailhandelsverkopen wereldwijd stegen met 23%, inclusief 18% groei in de EU en 13% in de VS.

Asos profiteerde ook van het feit dat klanten minder artikelen retourneerden als gevolg van strengere beperkingen in het VK en de blokkering van november in Engeland.

Nu Engeland en Schotland in het nieuwe jaar nieuwe lockdowns ingaan, en de beperkingen waarschijnlijk tot ten minste half februari zullen duren, verwacht Asos een Covid-boost voor de winst vóór belastingen van ten minste £ 40 miljoen in de eerste helft.

Als gevolg hiervan zei het bedrijf dat de winst vóór belastingen de top van de stadsvoorspellingen voor het jaar tot 31 augustus 2021 zou bereiken, die variëren van £ 115 miljoen tot £ 170 miljoen. In het voorgaande jaar is de winst meer dan verviervoudigd tot £ 142,1 miljoen.

Toch wees Beighton op een onzekere vooruitzichten. “Vooruitkijkend, gezien de onzekerheid die met het virus gepaard gaat en de impact op het leven van klanten, blijven onze voorzichtige vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar ongewijzigd.”

Asos zei ook dat de Brexit-regels voor het “land van oorsprong”, die betrekking hebben op de verzending van producten tussen het VK en de EU, zouden resulteren in tariefkosten van £ 15 miljoen.

Het kondigde eerder deze week aan dat het een distributiecentrum van £ 90 miljoen zou bouwen in Lichfield, Staffordshire, dat de pakketten voor zijn online kleding- en schoonheidsbedrijf zal afhandelen en de komende drie jaar 2.000 mensen zal aannemen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments