Wednesday, January 27, 2021
Home Technologie Britse on-demand supermarkt Weezy haalt $ 20M Series A op onder leiding...

Britse on-demand supermarkt Weezy haalt $ 20M Series A op onder leiding van NYC’s Left Lane Capital – TechCrunch


Weezy – een on-demand supermarkt die boodschappen bezorgt in snelle tijden zoals 15 minuten – heeft $ 20 miljoen opgehaald in een serie A-financiering onder leiding van het in New York gevestigde risicokapitaalfonds Left Lane Capital. Ook deelnamen waren het Britse fonds DN Capital, eerdere investeerders Heartcore Capital en angel-investeerders, met name Chris Muhr, de oprichter van Groupon.

Hoewel het bedrijf geen melding heeft gemaakt van een latere lancering in de VS, lijkt de aanwezigheid van Amerikaanse investeerders dat te suggereren. Weezy doet denken aan Kozmo, de on-demand kruidenierszaak van de dotcom-boom van de late jaren 90. Het verschilt echter van Postmates doordat het niet ophaalt.

De geldinjectie zal worden gebruikt om de bezorgservice voor boodschappen in Londen en het bredere VK uit te breiden en twee afhandelingscentra in Londen te openen. Tegen eind 2021 zijn nog ongeveer 40 vestigingen in het VK gepland en het is van plan om in de komende 4 maanden 50 nieuwe werknemers toe te voegen.

Weezy werd gelanceerd in juli 2020 en gebruikt zijn eigen bezorgers op pedaalfietsen of elektrische bromfietsen om goederen gemiddeld in minder dan 15 minuten te bezorgen. Naast het werken met groothandels, koopt het ook boodschappen in bij onafhankelijke bakkers, slagers en markten.

Het heeft tijdens de pandemie tegen een open deur geduwd. In het tweede kwartaal van 2020 voegden zich een half miljoen nieuwe klanten toe aan de bezorgsector voor boodschappen, die volgens onderzoek nu £ 14,3 miljard waard is in het VK.

Kristof Van Beveren, medeoprichter en CEO van Weezy, zei in een verklaring: “Mensen wachten niet langer graag op leveringen en er is een grote vraag naar een efficiëntere service.”

De medeoprichters van Weezy zijn Kristof Van Beveren en Alec Dent. Van Beveren komt voorheen uit de wereld van consumptiegoederen bij Procter & Gamble en McKinsey & Company, terwijl Dent de leiding had over de Britse startup Drover en business development bij BlaBlaCar.

Harley Miller, managing partner, Left Lane Capital, zei: “Het oprichtende team van Weezy heeft de juiste balans tussen drive, ervaring en temperament om toonaangevend te zijn in e-commerce-innovatie.
en gemak binnen de Britse kruideniersmarkt en daarbuiten. “

Nenad Marovac, oprichter en managing partner, DN Capital, zei: “Zelfs vóór de pandemie nam de interesse in online boodschappen doen toe. De eerste keer dat ik bij Weezy bestelde, kwam mijn bestelling binnen zeven minuten aan en was ik verkocht. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Goldman Sachs verlaagt het salaris van CEO David Solomon met $ 10 miljoen

Goldman Sachs heeft het salaris van zijn CEO, David Solomon, met $ 10 miljoen (£ 7,3 miljoen) verlaagd nadat de bank werd gedwongen...

Het Reddit-leger neemt het op tegen de oude garde van Wall Street

De aandelen van een gamesbedrijf zijn met 276% gestegen - het resultaat van een gevecht tussen particuliere en professionele investeerders. Source link

Boeing 737 Max mag na crashes in Europa vliegen

Regelgevers zeggen dat het vliegtuig veilig is om weer te vliegen nadat twee dodelijke crashes hebben geleid tot het aan de grond lopen. Source...

Dutchies halen meer dan € 100.000 op voor winkeleigenaar wiens winkel werd overvallen tijdens rellen – DutchReview

De afgelopen dagen zijn er in meerdere Nederlandse steden rellen uitgebroken uit protest tegen de...

Recent Comments