Sunday, January 17, 2021
Home Technologie Bevestig verdubbelt na het starten van de handel ondanks sterke IPO-prijzen -...

Bevestig verdubbelt na het starten van de handel ondanks sterke IPO-prijzen – TechCrunch


Vandaag aandelen van Affirm, een eenhoorn die je nu betaalt, begon te handelen boven $ 90 per aandeel, ver daarboven de IPO-prijs van $ 49 per aandeel, een cijfer dat al mijlenver boven de vroege verwachtingen van het bedrijf lag.

De pop komt nadat Affirm zijn prijsbereik eerder deze week verhoogde, van $ 33 naar $ 38 per aandeel, van $ 33 naar $ 44 per aandeel, van $ 33 naar $ 38 per aandeel. Om het bedrijf te zien verdubbelen van zijn verhoogde prijs, impliceert een sterke vraag naar zijn aandelen, een dunne vlotter of beide.

Het explosieve debuut van Affirm volgt op vergelijkbare sterke resultaten van DoorDash, C3.ai en Airbnb. De debuten van die bedrijven waren zo sterk dat Roblox zijn IPO uitstelde en later een traditionele IPO verruilde voor een directe notering om het prijsprobleem te omzeilen.

De IPO van vandaag laat zien dat dezelfde dynamiek die in die IPO’s speelde, zich heeft voortgezet in 2021. Er worden meer publieke debuten verwacht in Q1, inclusief Coinbase, een andere bekende eenhoorn. Andere namen zoals Robinhood, Bumble en anderen zijn in de coulissen.

Het optreden van Affirm op de eerste dag zal zeker de wenkbrauwen optrekken van regelmatige critici van het traditionele IPO-proces. Maar het bedrijf heeft meer geld ingezameld dan het misschien had verwacht, en de handel op de eerste dag is ruig, dus het is moeilijk om je teveel zorgen te maken voor het bedrijf. Als zijn aandelenkoers in een maand nog steeds zo hoog is als nu, was hij misschien wel zo ondergeprijsd als sommigen zullen beweren.

Fintech

De prijzen van Affirm zorgen voor een groene plons in een drukke week voor fintech-giganten. Gisteren is Visa’s overname van Plaid voor $ 5,3 miljard mislukt vanwege zorgen over regelgeving. Hoewel de gesloten deal een huiveringwekkend effect zou kunnen hebben op fintech-startups, vertelde Plaid aan TechCrunch dat het in 2020 60% klantgroei zag, waardoor het naar meer dan 4.000 klanten kwam. De volgende stap van Plaid zal volgens velen in de VC- en tech-gemeenschap zelfs groter zijn dan de ooit geplande exit van $ 5,3 miljard dollar.

Enkele tweets hier om u een idee te geven van het momentum rond fintech op dit moment:

Affirm’s pop en de toekomstgerichte houding van Plaid laten zien dat de exitmarkt voor fintech zowel optimistisch als energiek aanvoelt.

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Bobby Kennedy had gelijk: het bbp is een slechte maatstaf voor de gezondheid van een land

Next maand zal het officieel zijn. De cijfers zullen een eerste schatting geven van hoeveel de Britse economie in 2020 kromp. Afhankelijk...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Recent Comments