Friday, March 5, 2021
Home Bedrijf Hut Group verhoogt winstprognose na sterke verkopen in Covid-crisis

Hut Group verhoogt winstprognose na sterke verkopen in Covid-crisis


The Hut Group, het onlangs op de markt gebrachte online retailbedrijf geleid door miljardair Matthew Molding, heeft zijn winstverwachtingen bijgesteld na sterke verkopen van zijn beauty- en sportvoedingsmerken tijdens de coronavirus-pandemie.

Het in Manchester gevestigde bedrijf dat in september naar de London Stock Exchange dreef, zei dat de omzet met 51% steeg tot £ 558,7 miljoen tijdens het vierde kwartaal, waarbij het eerdere verwachtingen van een stijging van tussen de 40% en 45% overtrof.

The Hut Group (THG), die de websites Lookfantastic, Glossybox en Zavvi beheert, evenals beautymerken zoals Espa en Illamasqua en het sportvoedingsbedrijf Myprotein, zei dat de verkoop had geprofiteerd van een sterke vraag naar schoonheidsproducten, waaronder zelfbruiningskits, vitamine tabletten, Myvegan-supplementen en handdesinfectiemiddel tijdens de Covid-19-pandemie.

Als gevolg hiervan zei THG dat het verwachtte dat de inkomsten in 2021 30% tot 35% hoger zouden zijn dan die van vorig jaar, een stijging ten opzichte van de eerdere schatting van 20% tot 25%.

Matthew Molding, de mede-oprichter die fungeert als uitvoerend voorzitter en chief executive, vertelde analisten en investeerders dat het “belangrijkste hoogtepunt de schoonheidsdivisie was”. Hij zei dat het bedrijf 3.000 mensen had aangenomen, grotendeels in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het wereldwijde personeelsbestand op 10.000 kwam te staan, en vijf nieuwe magazijnen over de hele wereld had geopend. Black Friday was sterk geweest, zei hij, en de websites van het bedrijf kregen doorgaans 20 keer hun normale bestellingen per dag.

De Hut Group maakte medio september een sterk beursdebuut, toen zijn aandelen met een kwart stegen tot 625p. Na het succes van het beursdebuut kreeg Molding een van de grootste uitbetalingen in de geschiedenis van het Britse bedrijf: een aandelenprijs van £ 830 miljoen.

De aandelen stegen dinsdag 2,3% naar 808p, wat het bedrijf een marktwaarde opleverde van £ 7,8 miljard – een stijging van £ 5,6 miljard op de eerste handelsdag – en Moulding’s belang van 25% waardeerde op bijna £ 2 miljard.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail

Vorige maand kocht THG de Amerikaanse schoonheidswebsite Dermstore en is het partnerschappen aangegaan met het geurmerk Creed en GlaxoSmithKline voor zijn vitamineportfolio in het VK.

The Hut Group werd in 2004 opgericht door voormalige Phones4u-managers Molding en John Gallemore om cd’s online te verkopen, en breidde snel uit door gebruik te maken van een nu gesloten maas in de belastingwetgeving waardoor bedrijven btw op kleine goederen, waaronder cd’s en dvd’s, konden ontwijken door ze op de VK van de Kanaaleilanden.

Het bedrijf probeerde de corporate governance te verbeteren door een andere onafhankelijke bestuurder te benoemen, waardoor het aantal onafhankelijken in de achtkoppige raad op vier komt. Het bedrijf is bekritiseerd omdat het Molding zowel de uitvoerende voorzitter als de CEO heeft gegeven, samen met een ‘gouden aandeel’ waarmee hij vijandige overnamepogingen gedurende drie jaar kan blokkeren.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Beneden sterft actrice Nicola Pagett op 75-jarige leeftijd

De toneel- en filmactrice was vooral bekend door het spelen van Elizabeth Bellamy in de tv-serie uit de jaren 70. Source link

Het heropenen van Amerikaanse scholen is ingewikkeld.

In het hele land worstelen scholen met de moeilijke keuze om al dan niet te heropenen, en hoe dit te doen met...

URBAN SUN: licht terugbrengen in de openbare ruimte – DutchReview

Studio Roosegaarde breidt haar portfolio uit met een nieuw designstuk dat openbare ruimtes reinigt van...

De zon keert terug naar Nederland – maar slechts voor één dag – DutchReview

Heb je gerouwd om de zonnige dagen die we aan het begin van de week...

Recent Comments