Sunday, January 17, 2021
Home Politiek Britse 'verontwaardiging' als Nederlandse ambtenaren broodjes vlees van chauffeurs in beslag nemen...

Britse ‘verontwaardiging’ als Nederlandse ambtenaren broodjes vlees van chauffeurs in beslag nemen – DutchNews.nl


‘Zit er vlees op al het brood?’ vraagt ​​de ambtenaar

Britse kranten zijn in rep en roer over de manier waarop Nederlandse douanebeambten voedsel in beslag nemen van vrachtwagenchauffeurs die in Hoek van Holland aankomen, en omschrijven ze als ‘lol over het in beslag nemen van een broodje ham’.

EU-regels verbieden de invoer van vlees en zuivelproducten in Europese landen vanuit het buitenland, en die maatregelen gelden nu voor vrachtwagenchauffeurs uit Groot-Brittannië. Zowel de Nederlandse als de Britse regering hebben reizigers gewaarschuwd dat ze illegale voorwerpen ‘moeten gebruiken, consumeren of weggooien’ voordat ze de grens oversteken.

De tv-beelden van de in beslag genomen sandwich zijn afkomstig van een actualiteitenprogramma EenVandaag. ‘Welkom bij Brexit meneer, het spijt me’, zegt een glimlachende douanebeambte tegen de verbijsterde vrachtwagenchauffeur, die ook lacht, terwijl hij zijn lunch neemt, gewikkeld in zilverfolie.

De pro-Brexit Daily Mail zegt dat ambtenaren ‘een voorraad voedsel hebben geparadeerd, waaronder muesli die in beslag is genomen van Britten die de EU-grens overstaken nadat ze een’ kleine berg ‘met items in beslag hadden genomen sinds de nieuwe Brexit-regels op 1 januari van kracht werden.’

De krant verwijst verder naar Nederland als een ‘paradijs voor drugssmokkelaars’, terwijl commentatoren de Nederlanders eraan herinneren hoe de Britten voedsel uit de lucht dronken terwijl ze aan het einde van de Tweede Wereldoorlog honger leden.

De Spiegel, zon en zelfs de Guardian verslagen hebben over de in beslag genomen broodjes ham.

De broodjesrij is niet de eerste impact van de veranderende relatie tussen Nederland en Groot-Brittannië op de man in de straat.

Eerder Nederlandse winkelier Dutch Bike Bits zei dat het niet langer naar het VK zal worden verzonden omdat Groot-Brittannië buitenlandse bedrijven vraagt ​​namens de Britse regering Britse belastingen te heffen en te innen bij verkoop aan Britse klanten.

Post- en verzendbedrijven zoals TNT en UPS hebben ook extra kosten in rekening gebracht voor het verzenden van pakketten van en naar Groot-Brittannië.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Bobby Kennedy had gelijk: het bbp is een slechte maatstaf voor de gezondheid van een land

Next maand zal het officieel zijn. De cijfers zullen een eerste schatting geven van hoeveel de Britse economie in 2020 kromp. Afhankelijk...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Recent Comments