Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Booming housebuilders zouden als laatste in de wachtrij moeten staan ​​voor Treasury-handouts...

Booming housebuilders zouden als laatste in de wachtrij moeten staan ​​voor Treasury-handouts | Nils Pratley


Grote huizenbouwers waren het afgelopen najaar grotendeels overeengekomen: hun sector was hersteld van de eerste nationale lockdown, maar er waren meer subsidies nodig om een ​​krakende vertraging dit voorjaar te voorkomen.

Zou de bondskanselier zijn vakantie van een jaar wegens zegelrecht op huisaankopen ter waarde van minder dan £ 500.000 in Engeland en Noord-Ierland willen verlengen? Of de afslanking van de Help-to-Buy-regeling na maart uitstellen? Zo niet, zo werd gesuggereerd, wachtte een rand van een klif.

Het klonk destijds niet overtuigend, omdat grote huizenbouwers, zelfs in goede tijden, kanselier graag afschrikken tot publiekslievige maatregelen die uiteindelijk hun eigen winstmarges dik maken. Maar met het verstrijken van een paar maanden klinken de smeekbeden nog slapper.

Kijk naar de update van dinsdag van Vistry Group, de voormalige Bovis Homes. De verkoop in de laatste zes weken van 2020 was 20% hoger dan het voorgaande jaar en er is geen teken van dreigende vertraging nadat de zegelrechtvakantie eind maart afloopt. Termijnreserveringen voor 2021 staan ​​op een gezond niveau en de prijzen zijn sterk.

Wat de winst betreft, Vistry komt uit op £ 140 miljoen voor 2020, een daling ten opzichte van 2019 maar aan de bovenkant van de verwachtingen. En aangezien er tot nu toe “geen impact” is geweest vanaf de derde lockdown, verwacht het bedrijf een winststijging tot £ 310 miljoen in 2021. De dividenden komen ook terug. Chief executive Greg Fitzgerald zegt nu dat hij “minder bezorgd” is over het einde van de zegelvakantie.

Laten we hopen dat Rishi Sunak de voor de hand liggende conclusie trekt: de financiële steun is het best gericht op die sectoren die echt te lijden hebben onder lockdown – denk aan gastvrijheid en evenementen. We houden onze adem niet in, maar het zou mooi zijn als de lobbyisten van de woningbouw toegeven dat het tijd is om van de subsidie-loopband af te stappen.

Moonpig float waarschijnlijk niet vliegen tegen £ 1 miljard waardering

Moonpig is blijkbaar op reis “om over te gaan naar een holistische online geschenkpartner”. Laten we hopen dat de tekst in de wenskaarten minder onhandig is. Er is echter een idee hoe deze beursgang op de markt zal worden gebracht. Bereid je voor om te horen dat Moonpig niet alleen kaarten en bloemen online geselt, maar in feite een razend technologiebedrijf is.

Op die basis, zo veronderstelt men, hoopt Exponent, eigenaar van private equity, dat Moonpig £ 1 miljard plus waard zal zijn. Je kunt niet zeggen dat varkens kunnen vliegen, omdat de meeste online retailers vaak hoge waarderingen eisen. Maar kom op, dit is zeker niet The Hut, een bedrijf wiens cosmetica en voedingsproducten bestellingen genereren van iets meer dan Moonpig’s bescheiden gemiddelde van £ 7,10.

Moonpig is nog steeds een nette onderneming – de bedrijfswinst in het jaar tot april vorig jaar bedroeg £ 33 miljoen op een omzet van £ 173 miljoen. Maar hoe komt dat neer op een waardering van £ 1 miljard? Ja, lockdown heeft de handel sindsdien een boost gegeven, maar het is moeilijk te weten hoeveel nieuwe gokkers er zullen blijven hangen als winkels weer opengaan.

Zelfs als men uitgaat van een omzet van £ 300 miljoen in het huidige boekjaar, lijkt het een rek om Moonpig op meer dan drie keer zoveel te waarderen. Kate Swann, voormalig wonderdoener voor aandeelhouders bij WH Smith, is een welkome aanwezigheid in de stoel, maar haar oude winkel runt een directe concurrent genaamd Funky Pigeon, dus dit is niet een van die online winnaarsverhalen. Leuke zaak, verkeerde prijs.

Bedrijven moeten opkomen voor Autonomy-oprichter Mike Lynch

Het uitleveringsverdrag van het VK met de VS is schrikbarend onevenwichtig, bijna iedereen aan deze kant van de Atlantische Oceaan is het daarmee eens. Het is alleen iets minder schokkend dat het Britse bedrijf zo traag is geweest om ondersteuning te bieden aan Mike Lynch, de voormalige oprichter van Autonomy-software die daarheen zou kunnen worden gesleept om te worden geconfronteerd met aanklachten die voortvloeien uit een geschil met het Amerikaanse bedrijf Hewlett-Packard.

Bedenk dat beschuldigingen van onjuiste boekhouding bij Autonomy werden onderzocht door het Britse Serious Fraud Office, dat besloot dat er onvoldoende bewijs was om aanklachten in te dienen. Toch zet het Amerikaanse ministerie van Justitie de achtervolging van Lynch voort, ook al was Autonomy een Brits bedrijf en werd het in 2011 onder de Britse overnamevoorschriften gekocht. Volgende maand is er een hoorzitting over uitlevering.

Zo goed gedaan Marcus Agius, Sir John Rose, Brent Hoberman en Davie Robbie – vier vooraanstaande Britse figuren die samen met vijf voormalige ministers van het kabinet en andere parlementsleden en collega’s een brief aan de Times ondertekenden, waarin ze wezen op wat er op het spel staat. Kortom: “Elke Britse zakenman of vrouw die in conflict komt met een machtig Amerikaans bedrijf, zou hetzelfde lot kunnen ondergaan.”

Lynch, een stekelig persoon, was nooit een populaire figuur in het Britse bedrijfsleven. Maar dat zou niet relevant moeten zijn. Het Britse bedrijfsleven moet erkennen dat zijn zaak belangrijk is – en dat ook zeggen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments