Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Een vlaag van resultaten staat op het punt te onthullen wat retailers...

Een vlaag van resultaten staat op het punt te onthullen wat retailers echt voor Kerstmis hebben gekregen


Coronavirus was ongetwijfeld de Grinch die Kerstmis stal, en deze week zal een lawine van handelscijfers teweegbrengen die onthullen hoe goed de Britse detailhandelaren navigeren door wat de CEO van Marks & Spencer ‘bijna onmogelijke handelsvoorwaarden’ noemt.

Het toneel werd vorige week bepaald door updates van de supermarkten Morrisons en Sainsbury’s, die, net als andere “essentiële” retailers, floreerden in het gesloten Groot-Brittannië. Voor arme oude niet-essentiële retailers zoals M&S, waar de kledingverkopen met een kwart daalden, toonden de cijfers in de handelsverklaring voor Kerstmis aan dat je zonder je winkels open een verdomd goede website nodig had – zoals die van Next, die het bedrijf hielp bijna zijn 2019 verkoop.

Het eclectische trio Games Workshop, JD Sports en de Hut Group hervatten de trading-update-actie op dinsdag, waarbij alle drie waarschijnlijk een positief verhaal zullen vertellen voor de belangrijke feestelijke periode. Hoewel de verkopen van JD zijn aangetast door winkelsluitingen, handelt het goed online en profiteert het van de op hol geslagen vraag naar vrijetijdskleding en sportschoenen.

Games Workshop en de Hut, achter websites zoals Lookfantastic, hebben geprofiteerd van het feit dat mensen hun hobby’s nastreven terwijl ze thuis vastzaten, of dat nu orcs of vingernagels zijn.

De Hut loopt op rolletjes: zijn aandelen zijn gestegen sinds de beursgang in september. Games Workshop, vooral bekend om zijn tabletop-game franchise Warhammer, bestaat al langer en zal naar verwachting een winst van niet minder dan £ 90 miljoen rapporteren, een stijging ten opzichte van de £ 59 miljoen van vorig jaar, volgens het Share Center.

Tesco, dat een groep van minstens zes retailers leidt, waaronder Primark, meldt donderdag, is een andere waarschijnlijke winnaar. Sainsbury’s – die de City versteld deden staan ​​met een winstboost van £ 60 miljoen – en Morrisons hebben al beter dan verwachte cijfers geleverd.

De uitbreiding van de thuisbezorgservice van Tesco zal zijn prestaties hebben bevorderd. Uit de laatste cijfers van analisten van Kantar blijkt echter dat de grootste retailer van het VK marktaandeel verliest, met de no-nonsense ketens Lidl en IJsland tot de opvallende performers in de jaarlijkse strijd om kalkoenen en spruitjes.

Het nieuws van Primark zal waarschijnlijk minder positief zijn. De eigenaar van de scherp geprijsde modeketen, Associated British Foods, waarschuwde op oudejaarsavond dat Primark een extra omzet van £ 220 miljoen zou mislopen, omdat de winkels gedwongen waren weer te sluiten. Wanneer de winkels van Primark open zijn, hebben ze een fenomenale verkoop gekend, maar zonder een website om mee te verkopen, is het bedrijf lamgelegd zonder zijn winkels.

De fortuinen van Primark zullen waarschijnlijk in contrast staan ​​met die van Asos, de kledingwebsite voor tieners en twintigers, die heeft geprofiteerd van een gelikt bezorgnetwerk dat kan voldoen aan de vraag naar artikelen variërend van elastische leggings tot gezichtscrème. Eerder dit jaar had het bedrijf moeite om voldoende voorraad van sommige artikelen veilig te stellen, zo was de onverwachte vraag: we zullen in december zien of dat van invloed is op de verkoop.

De Shore Capital-analist Clive Black zegt dat 2020 een “vervormde” in plaats van een vrolijk kerstfeest was voor de winkelstraat. Van de winnaars tot nu toe had de stad verwacht dat de kruideniers het goed zouden doen, maar Sainsbury’s had het “konijn uit de hoed” gehaald.

“Online retailers zullen het heel goed hebben gedaan”, zegt Black. “Het zijn de niet-essentiële, winkelgebaseerde retailers die absoluut de benen hebben genomen. Je hebt alle problemen rond Arcadia, Debenhams en Edinburgh Woollen Mill gezien [which have all entered administration]. Voor winkelgebaseerde niet-essentiële retailers was 2020 een ramp van een jaar. ”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments