Tuesday, March 9, 2021
Home Technologie Amazon Web Services laat Parler 24 uur per dag weten dat het...

Amazon Web Services laat Parler 24 uur per dag weten dat het de diensten aan het bedrijf – TechCrunch – zal opschorten


Parler dreigt te verdwijnen, net zoals het onder conservatieven populaire sociale medianetwerk nieuwe hoogten van populariteit bereikte in de nasleep van de verbod van alle grote technische sociale platforms.

Parler, wiens fortuin enorm is gestegen toen gebruikers overstuur waren door het zwijgen van de president op reguliere sociale media die massaal naar de dienst stroomden, is nu een andere plaats van twist in de strijd over de grenzen van vrije meningsuiting en verantwoording online.

In de nasleep van de rellen in het Capitool op woensdag en een zuivering van accounts die werden beschuldigd van het aanzetten tot geweld op Twitter en Facebook, was Parler het huis geworden van een hele reeks radicale stemmen die oproepen tot gewapende ‘patriotten’ om geweld te plegen in de hoofdstad en staatshuizen in het hele land.

Onlangs riepen conservatieve militanten op de site op tot “patriotten” om de gebeurtenissen van 6 januari te versterken met een mars naar Washington DC met wapens op 19 januari.

Zelfs toen er druk werd uitgeoefend door Apple en Amazon, wiens werknemers hadden verzocht om opschorting van de diensten bij het bedrijf, Parler ondernam stappen om berichten op zijn platform te modereren.

Het bedrijf erkende van wel heeft enkele berichten verwijderd van Trump-supporter Lin Wood, die had opgeroepen tot de executie van vice-president Mike Pence in een reeks proclamaties op de site van het bedrijf.

In de afgelopen maanden hebben Republikeinse wetgevers waaronder Senator Ted Cruz en Congreslid Devin Nunes – samen met conservatieve firebrands zoals Wood hebben een huis op het platform gevonden, waar ze samenzweringstheorieën met overgave kunnen delen.

In een e-mail geciteerd door BuzzFeed News, vertelde het Trust and Safety Team van Amazon Web Services aan Amy Peikoff, de chief policy officer van Parler, dat oproepen tot geweld dat zich verspreidde over het platform van Parler in strijd waren met de servicevoorwaarden. Het team van het bedrijf zei ook dat het plan van Parler om vrijwilligers in te zetten om inhoud op het platform te modereren, volgens BuzzFeed effectief zou zijn.

“Onlangs hebben we een gestage toename gezien van deze gewelddadige inhoud op uw website, die allemaal in strijd is met onze voorwaarden. Het is duidelijk dat Parler geen effectief proces heeft om te voldoen aan de servicevoorwaarden van AWS, ”meldde BuzzFeed in de e-mail.

Hier is de volledige brief van Amazon aan Parler.

Lieve Amy,

Bedankt dat je eerder vandaag met ons hebt gesproken.

Zoals we gisteren en vanmorgen telefonisch hebben besproken, blijven we verontrust door de herhaalde schendingen van onze servicevoorwaarden. In de afgelopen weken hebben we aan Parler 98 voorbeelden gerapporteerd van berichten die duidelijk aanmoedigen en aanzetten tot geweld. Hier zijn een paar voorbeelden van degene die we eerder hebben verzonden: [See images above.]

Onlangs hebben we een gestage toename gezien van deze gewelddadige inhoud op uw website, die allemaal in strijd is met onze voorwaarden. Het is duidelijk dat Parler geen effectief proces heeft om te voldoen aan de servicevoorwaarden van AWS. Het lijkt er ook op dat Parler nog steeds probeert zijn standpunt over inhoudsmoderatie te bepalen. U verwijdert gewelddadige inhoud wanneer u door ons of anderen wordt benaderd, maar niet altijd met spoed. Uw CEO heeft onlangs publiekelijk verklaard dat hij zich hier niet verantwoordelijk voor voelt, en dat zou het platform ook niet moeten doen. Vanmorgen deelde u dat u een plan heeft om gewelddadige inhoud proactiever te modereren, maar u bent van plan dit handmatig te doen met vrijwilligers. Wij zijn van mening dat dit opkomende plan om vrijwilligers in te zetten om gevaarlijke inhoud onmiddellijk te identificeren en te verwijderen, niet zal werken in het licht van het snel groeiende aantal gewelddadige berichten. Dit wordt verder aangetoond door het feit dat u nog steeds niet veel van de inhoud die we u hebben gestuurd, heeft verwijderd. Gezien de ongelukkige gebeurtenissen die de afgelopen week in Washington, DC hebben plaatsgevonden, is er een ernstig risico dat dit soort inhoud verder aanzet tot geweld.

AWS levert technologie en diensten aan klanten in het hele politieke spectrum, en we blijven het recht van Parler respecteren om zelf te bepalen welke inhoud het op haar site toestaat. We kunnen echter geen diensten verlenen aan een klant die niet in staat is om effectief inhoud te identificeren en te verwijderen die geweld tegen anderen aanmoedigt of aanzet. Omdat Parler niet kan voldoen aan onze servicevoorwaarden en een zeer reëel risico vormt voor de openbare veiligheid, zijn we van plan om Parler’s account op te schorten met ingang van zondag 10 januari om 23:59 uur PST. We zullen ervoor zorgen dat al uw gegevens bewaard blijven zodat u naar uw eigen servers kunt migreren, en zullen zo goed mogelijk met u samenwerken om uw migratie te helpen.

– AWS Trust & Safety Team

Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Tyler Perry: De Amerikaanse mogol die Meghan en Harry een thuis gaf

Tyler Perry voorzag het paar van een herenhuis en veiligheid toen ze in 2020 uit Canada verhuisden. Source link

Recent Comments