Saturday, February 27, 2021
Home Bedrijf Covid: aankomsten in het VK moeten vóór binnenkomst een negatieve test laten...

Covid: aankomsten in het VK moeten vóór binnenkomst een negatieve test laten zien


Internationale reizigers zullen een negatieve Covid-19-test moeten laten zien voordat ze het VK mogen binnenkomen, zo heeft de regering aangekondigd, in een aanzienlijke verscherping van de grenscontroles om de verspreiding van nieuwe coronavirusvarianten te stoppen.

De nieuwe regels worden volgende week van kracht en zijn van toepassing op terugkerende Britse onderdanen en buitenlanders. Passagiers moeten een testresultaat overleggen dat minder dan 72 uur voordat ze aan boord van vliegtuigen, boten of treinen naar het VK gaan, en kunnen een boete krijgen van £ 500 bij grenscontroles zonder een negatief resultaat.

Aankomsten zullen nog steeds 10 dagen in quarantaine moeten, zelfs met een negatieve test, tenzij ze afkomstig zijn uit een van de weinige landen die op de reiscorridorlijst van de overheid als laag risico worden beschouwd.

De stap komt vele maanden nadat grensbeperkingen zijn ingevoerd in andere landen, die erin zijn geslaagd een einde te maken aan lokale transmissie, en onder toenemende druk voor strengere controles met vrees voor de Zuid-Afrikaanse Covid-variant.

De regels zullen officieel alleen van toepassing zijn op Engeland, maar de ministers zouden nauw samenwerken met de gedecentraliseerde administraties aan soortgelijke maatregelen voor Wales en Noord-Ierland. De Schotse regering bevestigde dat het hetzelfde plan zou aannemen, maar voegde eraan toe dat het geen invloed zou hebben op de huidige regels die niet-essentiële reizen van en naar Schotland illegaal maken. De regels zijn niet van toepassing op bezoekers uit Ierland, dat naar verwachting deze week ook een soortgelijk programma zal invoeren.

Het komt als andere landen, waaronder Frankrijk, hun grenzen sluiten voor Britse reizigers vanwege de zeer overdraagbare nieuwe variant van Covid-19 die voor het eerst in het VK werd geïdentificeerd.

Testen vóór vertrek worden als veiliger beschouwd dan testen bij aankomst om de kans op infectie tijdens het reizen te verkleinen – hoewel de luchtvaartindustrie heeft aangevoerd dat het risico van overdracht tijdens de vlucht minimaal is.

Bij de aankondiging van de verhuizing zei de transportsecretaris, Grant Shapps: “We hebben al belangrijke maatregelen genomen om geïmporteerde gevallen van Covid-19 te voorkomen, maar nu nieuwe stammen van het virus zich internationaal ontwikkelen, moeten we verdere voorzorgsmaatregelen nemen.

“Samen met de bestaande verplichte zelfisolatieperiode voor passagiers die terugkeren uit risicolanden, zullen tests vóór vertrek een verdere verdedigingslinie bieden – ons helpen het virus onder controle te houden terwijl we het vaccin de komende weken in een hoog tempo uitrollen. “

De wetgeving zal begin volgende week worden ingevoerd, zei het Ministerie van Transport, waarin de testnormen en het vereiste bewijs van een negatieve test worden uiteengezet. Vervoerders, cockpitpersoneel en kinderen onder de 11 jaar zijn vrijgesteld. Passagiers kunnen hun isolatietijd nog steeds verkorten door vijf dagen na aankomst voor een nieuwe test te betalen volgens het Test to Release-schema.

John Holland-Kaye, algemeen directeur van de luchthaven van Heathrow, zei: “Nadat we sinds april hebben gevraagd om de introductie van tests vóór vertrek, ondersteunen we deze ontwikkeling die ervoor zorgt dat passagiers veilig kunnen blijven reizen. De overheid moet nu prioriteit geven aan het creëren van een gemeenschappelijke internationale teststandaard die een wereldwijd proces zou introduceren om het vertrouwen in toekomstige reizen te beschermen. “

Eerder drong de Londense burgemeester, Sadiq Khan, er bij Shapps op aan om robuustere maatregelen te nemen vanwege de blootstelling van de hoofdstad via internationale luchthavens, Eurostar-treinaankomsten en vrachthavens. In tegenstelling tot het Britse beleid met de beschermende beperkingen van andere landen, zei hij dat testen vóór vertrek moeten worden gecombineerd met een test bij aankomst en strengere, beter afgedwongen quarantainevoorschriften.

De regering heeft ook het algemene verbod op toegang vanuit Zuid-Afrika uitgebreid tot een deel van Zuid-Afrikaanse landen. Vanaf zaterdag 4.00 uur wordt de toegang geweigerd aan de meeste mensen die in de afgelopen 10 dagen vanuit of door een Zuid-Afrikaans land zijn gereisd – inclusief Botswana, Namibië en Zimbabwe, en vakantiebestemmingen op de Seychellen en Mauritius. Britse en Ierse staatsburgers kunnen terugkeren, maar moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren bij hun huishoudens.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments