Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Asos investeert £ 90 miljoen in een nieuw distributiecentrum in Lichfield

Asos investeert £ 90 miljoen in een nieuw distributiecentrum in Lichfield


Asos investeert £ 90 miljoen in een nieuw distributiecentrum in Lichfield, Staffordshire, dat de pakketten voor zijn online kleding- en beautyactiviteiten zal afhandelen en de komende drie jaar 2.000 mensen in dienst zal nemen.

Het magazijn van 437.000 m2 in Fradley Park zal naar verwachting binnen 12 maanden operationeel worden en klanten in zowel het VK als daarbuiten bedienen.

Asos ‘belangrijkste distributiecentrum in de buurt van Barnsley, beheerd door XPO Logistics, biedt werk aan meer dan 4.000 mensen en het bedrijf heeft ook magazijnhubs in Berlijn en Atlanta.

Uitbreiding bij de online modewinkel komt na een sterk jaar voor bedrijven die via internet verkopen, aangezien meerdere high street lockdowns om de verspreiding van het Covid-19-virus te beheersen de verschuiving naar thuiswinkelen hebben versneld.

Het Britse bedrijf verviervoudigde de winst en verhoogde de omzet met 19% tot £ 3,3 miljard in het jaar tot 31 augustus, toen het winkelend publiek comfortabele vrijetijdskleding kocht die geschikt was om thuis te werken en schoonheidsproducten om hun uiterlijk voor videoconferenties te verbeteren.

Sommige Britse retailers hebben moeite om goederen naar Europa te verzenden sinds het einde van de Brexit-overgangsperiode deze maand vanwege tarieven die worden opgelegd aan artikelen die niet in het VK zijn gemaakt. Asos kan goederen blijven verkopen via zijn Europese websites zonder extra invoerrechten, omdat ze worden verzonden vanuit zijn magazijn in Berlijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail of volg Guardian Business op Twitter op @BusinessDesk

Het bedrijf zei dat de leveringen aan Noord-Ierland ook werden voortgezet binnen een uitstelperiode van drie maanden vanwege nieuwe administratieve rompslomp in verband met de Brexit. Sommige Britse bedrijven hebben deze maand moeilijkheden ondervonden bij het exporteren van artikelen naar de regio vanwege nieuwe controles en papierwerk dat vereist is volgens het Noord-Ierse protocol. Vanaf april, wanneer de uitstelperiode afloopt, kan er een verdere verstoring optreden voor bedrijven zoals Asos.

Nick Beighton, CEO van Asos, zei: “We zijn verheugd om de basis te leggen voor onze toekomstige groei in Lichfield. Deze aanzienlijke investering in infrastructuur en het creëren van grootschalige banen is een weerspiegeling van het vertrouwen dat Asos heeft in haar toekomst en de kwaliteit van de vaardigheden en het talent die beschikbaar zijn op deze goed geplaatste locatie. “

Doug Pullen, leider van de districtsraad van Lichfield, zei dat het creëren van nieuwe lokale banen welkom nieuws was.Asos ‘duidelijke ambitie om op een zinvolle manier bij te dragen aan de gemeenschappen waarin het is gevestigd, is ongelooflijk zeker, evenals de staat van dienst van nauwe samenwerking met de communautaire vakbond om ervoor te zorgen dat het personeel goed wordt verzorgd. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments