Tuesday, March 9, 2021
Home Technologie VC's zien af ​​van politieke aardigheden tijdens Capitoolrellen: "Praat nooit meer met...

VC’s zien af ​​van politieke aardigheden tijdens Capitoolrellen: “Praat nooit meer met me” – TechCrunch


Het was moeilijk om vandaag, net als de wereld, niet emotioneel te zijn meer dan vier uur gekeken toen relschoppers het Capitool in Washington binnenstormden om de certificering van de verkiezingsoverwinning van de aanstaande Amerikaanse president-elect Joe Biden te verstoren. Ze waren eerder die middag aangemoedigd door de vertrekkende president Donald Trump zelf om naar het gebouw te gaan en te protesteren tegen wat hij ten onrechte beweerde dat het wederom een ​​gestolen verkiezing was, een leugen die hij begon zich te verspreiden de avond van de Amerikaanse verkiezingen in november.

Terwijl leden van het Congres hem opriepen een verklaring af te leggen waarin hij de acties van de relschoppers vanuit hun geheime locaties bestrafte, moedigde hij in plaats daarvan zijn aanhangers aan via Twitter en schreef: “Dit zijn de dingen en gebeurtenissen die gebeuren wanneer een heilige aardverschuivende verkiezingsoverwinning zo zonder pardon is & venijnig ontdaan van grote patriotten ‘en later een video plaatsen waarin hij zijn leugens herhaalde over’ een aardverschuivende verkiezing die van ons is gestolen ‘.

Het was de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat aanhangers van de verliezende presidentskandidaat met geweld de officiële telling van verkiezingsstemmen hebben verstoord, zoals eerder op de avond opgemerkt door PBS. En terwijl de tweets van Trump waren later verwijderd door Twitter voor “herhaalde en ernstige schendingen van ons inburgeringsbeleid”, werd de verhuizing door velen gezien als te weinig en te laat, onder meer door investeerders in Silicon Valley. Inderdaad, hoewel velen al open zijn over hun politieke opvattingen, laten velen tegenwoordig hun woede los tegen de vertrekkende regering en degenen die de daarmee gepaard gaande chaos mogelijk hebben gemaakt.

Een slepende vraag is of de schandelijke dag – een waarop een dozijn Senaatsrepublikeinen en tientallen Republikeinse Kamerleden van plan waren bezwaar te maken tegen de certificering van de verkiezingsresultaten – de mensen verder gaat polariseren of dat, na het vertrek van Trump, een deel daarvan woede begint in plaats daarvan af te nemen.

Sommige investeerders zeggen in ieder geval dat hun woede altijd meer te maken heeft gehad met het fundamentele menselijke fatsoen, dat tijdens de regering-Trump vaak op een achterbank leek te staan.

Deena Shakir van Lux Capital werkte vroeger voor de regering-Obama en is transparant over haar politieke perspectief op Twitter. Maar ze zegt van vandaag dat de “evenementen niet over politiek gaan. Wat we hebben meegemaakt is een belediging van de democratie, een aanval op de Amerikaanse geschiedenis en een gruwelijke weerspiegeling van de verdeelde natie waarin we leven.

Hunter Walk – een medeoprichter van de venture firma Homebrew en Twitter funnyman die vandaag tweette: [Trump son-in-law and White House advisor] Jared Kushner op tafels met petjes wanneer dit allemaal gezegd en gedaan is“- weerspiegelt het sentiment en zegt:” Ik ben niet bang om een ​​sterke publieke stem te hebben over kwesties die ik beschouw als urgente en essentiële mensenrechtenkwesties. “

Wat betreft de vraag of de dag het moeilijker zou maken om te financieren of samen te werken met een team dat het overwicht van Trump ondersteunde, zegt Walk: “We financieren geweldige ondernemers en voeren geen zuiverheidstests uit om te bepalen of ze het 100% met ons eens zijn. Ik weet zeker dat we mensen hebben gesteund die aan onze politieke linkerzijde en aan onze politieke rechterzijde zitten – dat is geen probleem voor ons en geen probleem voor hen. “

In de mate dat Walk’s duidelijk democratische publieke standpunt sommige getalenteerde oprichters kan uitschakelen die het niet met hem eens zijn of liever dat hij zijn mond houdt en een cheque uitschrijft, is dat ook oké, zegt Walk. “We geloven niet dat we onze waarden moeten compromitteren om succesvol te zijn.”

Shakir suggereert ondertussen dat ze niet altijd de luxe heeft om de politiek volledig af te stemmen.

Ten eerste beschouwt ze degenen die vandaag de dag de hoofdstad van het land terroriseerden als “boosaardige daders van een jingoïstische, suprematische ideologie die niet alleen genormaliseerd is, maar ook daadwerkelijk aangezet door de hoogste tak van onze regering en versterkt wordt via sociale media.”

Meer, merkt ze op: “Gezien mijn focus op gezondheidszorg, zijn zo veel van mijn eigen proefschriftontwikkeling en zo veel van mijn gesprekken onvermijdelijk geïnformeerd door de pandemie, die – in positieve of negatieve zin – gepolitiseerd is geworden.”

Ze doet haar best om de politiek van het werk te splitsen, het is op dit moment zinloos, zegt ze. “Deze evenementen en beleidslijnen informeren ons heden en onze toekomst, beïnvloeden de markten die onze bedrijven waarderen, en dragen bij aan trends en witte ruimtes. En tegenwoordig weerspiegelen ze onze waarden als natie en als mens. “





Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Tyler Perry: De Amerikaanse mogol die Meghan en Harry een thuis gaf

Tyler Perry voorzag het paar van een herenhuis en veiligheid toen ze in 2020 uit Canada verhuisden. Source link

Recent Comments