Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Sainsbury's meldt sterke kerstverkopen doordat essentiële retailers winnen

Sainsbury’s meldt sterke kerstverkopen doordat essentiële retailers winnen


De stijgende verkoop van champagne, steaks en luxevoedsel hielp Sainsbury’s tot een sterke groei tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode, terwijl de discountwinkel B&M ook grote winsten boekte omdat essentiële retailers een hogere verkoop bleven genieten.

Sainsbury’s meldde dat de like-for-like-omzet tijdens de kerstperiode, van 1 november tot en met 2 januari, met 9,3% sterker dan verwacht op jaarbasis steeg. De like-for-like-omzet in de Britse winkels van B & M steeg met 21,1% in de drie maanden tot tweede kerstdag, en de winkelier zei dat het 30.000 werknemers een extra weekloon zou geven.

Supermarkten waren een van de belangrijkste begunstigden van de consumentenuitgaven tijdens de coronaviruspandemie, omdat opgesloten shoppers extra geld uitgeven aan boodschappen die ze normaal gesproken elders zouden hebben uitgegeven. Morrisons rapporteerde dinsdag een grote omzetstijging, terwijl retailanalisten Kantar zeiden dat december een recordmaand was voor Britse supermarkten. Dat heeft geleid tot forse inkomsten, hoewel de winsten werden afgeremd door aanzienlijke extra kosten die gemoeid zijn met het nemen van maatregelen voor sociale afstand.

Tegelijkertijd is de online verkoop enorm toegenomen. Sainsbury’s zei dat de online verkoop van levensmiddelen in de 15 weken tot 2 januari met 128% jaar-op-jaar was gestegen. Sainsbury’s leverde 1,1 miljoen bestellingen af ​​in de 10 dagen voor Kerstmis, het dubbele van vorig jaar.

Sainsbury’s, de op twee na grootste supermarkt van het VK, verhoogde zijn winstverwachting en zei dat het nu verwacht dat het in het boekjaar tot maart 2021 een onderliggende winst vóór belasting van minstens £ 330 miljoen zal maken. Het was donderdag de grootste stijger op de FTSE 100. , met aandelen die in de vroege handel meer dan 5% wonnen.

De winst wordt verwacht, zelfs nadat de supermarkt te laat beloofde £ 410 miljoen aan zakelijke tarieven terug te betalen die door de overheid aan het begin van de pandemie zijn gegeven. De opluchting was gegeven op de verwachting dat supermarkten en andere retailers zouden lijden, maar essentiële winkels die open bleven, meldden een omzetstijging. Sainsbury’s, B&M en een groot aantal andere retailers beloofden pas na een publieke verontwaardiging de opluchting terug te betalen.

Sainsbury’s zei dat de verkoop van premium champagne met 52% is gestegen, terwijl party food onder het premium food-merk ‘Taste the Difference’ met 11% is gestegen. De supermarkt meldde ook een recordaantal steaks dat werd verkocht in de aanloop naar oudejaarsavond, aangezien het winkelend publiek in het VK meestal alleen thuis was.

Simon Roberts, de CEO van Sainsbury, zei dat het bedrijf “opnieuw met veel verandering en onzekerheid te maken had” tijdens de derde nationale lockdown van Engeland, maar voegde eraan toe dat er kansen waren voor 2021.

B&M, dat artikelen verkoopt die variëren van diepvriesproducten tot planten en huishoudelijke artikelen, is een van de meest prominente begunstigden geweest. Hoewel de discountwinkel geen producten online verkoopt, heeft hij ook geprofiteerd van de verschuiving in uitgaven weg van niet-essentiële winkels.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail

De snelgroeiende retailer, met 673 winkels in het VK en 104 in Frankrijk, rapporteerde in het financiële kwartaal een omzet van £ 1,4 miljard, een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar. De inkomsten voor de eerste negen maanden van het boekjaar bedroegen £ 3,6 miljard, bijna een kwart hoger dan een jaar eerder.

B&M zei dat het 30.000 werknemers een extra weekloon als bonus zou toekennen, terwijl aandeelhouders een dividenduitkering van £ 200 miljoen zullen ontvangen.

Simon Arora, de chief executive van B&M, zei dat de laatste lockdown betekende dat er onzekerheden in het verschiet waren, maar voegde eraan toe dat hij vertrouwen had in de goedkope prijzen van de retailer en de focus op locaties buiten de stad die een opleving in populariteit hebben gekend, zoals shoppers proberen te vermijden menigten.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments