Sunday, March 7, 2021
Home Technologie Google, Alphabet-medewerkers proberen een vakbond te vormen - TechCrunch

Google, Alphabet-medewerkers proberen een vakbond te vormen – TechCrunch


Een groep van meer dan 200 Google en Alphabet-medewerkers hebben hun inspanningen aangekondigd om een ​​vakbond te vormen. Met de hulp van Communication Workers of America Union’s Campaign to Organize Digital Employees (CODE-CWA), heeft de Alfabet Workers Union streeft ernaar open te staan ​​voor zowel werknemers als aannemers.

Van de ongeveer 227 arbeiders die zich tot dusver hebben aangemeld om de vakbond te steunen, hebben ze allemaal toegezegd 1% van de jaarlijkse compensatie opzij te zetten om de vakbondsrechten te betalen. Het merendeel van de werknemers die zich hebben aangemeld, zijn meestal gevestigd in kantoren in de San Francisco Bay Area en een in Cambridge.

“Dit is historisch – de eerste vakbond bij een groot technologiebedrijf door en voor alle techwerkers”, zei Dylan Baker, een software-engineer bij Google, in een verklaring. “We zullen vertegenwoordigers kiezen, we zullen democratisch besluiten nemen, we zullen contributie betalen en we zullen bekwame organisatoren inhuren om ervoor te zorgen dat alle werknemers bij Google weten dat ze met ons kunnen werken als ze echt willen dat hun bedrijf hun waarden weerspiegelt.”

Inspanningen om zich bij Google en Alphabet te verenigen komen na de oprichting van vakbonden bij technologiebedrijven Kickstarter en Glitch begin vorig jaar. Bovendien werken werknemers bij Werknemers van HCL Technologies die een contract hebben voor Google in Pittsburgh en werknemers in de cafetaria van techbedrijven in de Bay Area hebben vorig jaar vakbonden gevormd.

“Je hebt een industrie van arbeiders – de nieuwe generatie arbeiders en de industrie, vooral technologie en games, is exponentieel gegroeid met jonge mensen”, vertelde CODE-CWA vakbondsorganisator Wes McEnany eerder aan TechCrunch waarom we meer technologiebedrijven zien. organiseren. “Sommigen van hen verdienen veel geld en werken bij bedrijven die echt slechte dingen doen. Ik denk dat ze sociaal op een positie zijn waar ze genoeg zijn. “

Google heeft de afgelopen jaren centraal gestaan ​​in een overvloed aan arbeidskwesties. Tussen de de staking van Google, de gerapporteerde vergelding tegen de organisatoren van de staking en de recent vertrek van Dr. Timnit Gebru, zou het geen verrassing moeten zijn dat mensen bij het bedrijf besloten om hun organisatie-inspanningen meer officieel te maken.

In een persbericht wezen arbeiders er ook op dat meer dan de helft van de mensen die bij Alphabet-bedrijven werken, contractarbeiders zijn en daarom veel voordelen missen. Bovendien hebben werknemers er bezwaar tegen forse uitbetalingspakketten aan leidinggevenden die worden beschuldigd van intimidatie, evenals met enkele overheidscontracten van het bedrijf, zoals die rond militaire drone-targeting.

Ondertussen, vorige maand, diende de National Labour Relations Board een klacht in tegen Google omdat het bedrijf delen van de National Labour Relations Act had geschonden door toezicht te houden op werknemers en zich in het algemeen had bemoeid met, terughoudende en gedwongen werknemers bij de uitoefening van hun rechten gegarandeerd door Sectie 7 van de National Labour Relations Act.

De NLRB beweert ook dat Google “zijn werknemers heeft ontmoedigd om een ​​vakbond op te richten, er lid van te worden, een vakbond bij te staan ​​of deel te nemen aan andere beschermde, gecoördineerde activiteiten”, aldus de klacht.

Dat zijn slechts enkele van de redenen waarom werknemers zich willen verenigen in een vakbond en het wettelijke recht willen krijgen om collectief te onderhandelen over arbeidsomstandigheden. Toch moet er nog veel gebeuren voordat Alphabet Workers Union volledig tot bloei komt. Vanaf nu moeten de ongeveer 227 werknemers nog andere Google- en Alphabet-werknemers aan boord krijgen om een ​​sterke meerderheid van de mensen voor de vakbond te bereiken. Op 30 september 2020 had Alphabet 132.121 mensen in dienst. De volgende stap is dan erkenning zoeken bij Alphabet.

Dat laatste deel kan moeilijk zijn. Voorbeeld: Kickstarter. Toen werknemers in 2019 om vrijwillige erkenning van Kickstarter vroegen, weigerde de leiding van het bedrijf dit te doen, ondanks de steun van de meerderheid. In plaats daarvan, Kickstarter-leiderschap dwangarbeiders om een ​​formele verkiezing te houden bij de National Labour Relations Board. Het is uiteindelijk allemaal gelukt voor Kickstarter-medewerkers, maar het duurde ongeveer tien maanden voordat ze met hun inspanningen openbaar werden gemaakt en erkend werden als de Kickstarter Union. Eenmaal officieel zal Alphabet Workers Union deel uitmaken van CWA Local 1400.

“Deze vakbond bouwt voort op jaren van moedige organisatie door Google-medewerkers”, zei Nicki Anselmo, een programmamanager bij Google, in een verklaring. “Van het bestrijden van het ‘echte namen’-beleid, tot het tegenwerken van Project Maven, tot het protesteren tegen de flagrante uitbetalingen van meerdere miljoenen dollars die zijn gedaan aan leidinggevenden die seksuele intimidatie hebben gepleegd, we hebben uit eerste hand gezien dat Alphabet reageert wanneer we gezamenlijk handelen. Onze nieuwe vakbond biedt een duurzame structuur om ervoor te zorgen dat onze gedeelde waarden als medewerkers van Alphabet worden gerespecteerd, zelfs nadat de krantenkoppen vervagen. “Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De elektrische sportmodellen van Aston Martin worden gemaakt in de fabriek van Gaydon

De fabrikant van luxe auto's zegt dat zijn sportwagens op batterijen in Warwickshire zullen worden gemaakt. Source link

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Recent Comments