Tuesday, March 9, 2021
Home Bedrijf Dow bereikt recordhoogte nadat Trump te laat de Covid-ontheffingswet ondertekent

Dow bereikt recordhoogte nadat Trump te laat de Covid-ontheffingswet ondertekent


Aandelenmarkten over de hele wereld boekten sterke winsten nadat president Donald Trump zich terugtrok van zijn dreigement om een ​​overheidsuitgaven van $ 2,3 biljoen (£ 1,7 miljard) en een coronavirus-hulppakket te blokkeren.

Op de eerste handelsdag sinds Kerstmis – en de Britse Brexit-deal 24 uur eerder – hielpen opgeluchte investeerders Amerikaanse aandelenindices naar intra-day pieken te drijven, terwijl de Duitse Dax naar het hoogste niveau ooit klom.

De winst kwam nadat de vertrekkende president van de VS laattijdig had ingestemd met de ondertekening van een wetsvoorstel voor $ 900 miljard (£ 670 miljard) aan Covid-hulp, gekoppeld aan nog eens $ 1,4 miljard aan overheidsuitgaven die de VS tot eind september volgend jaar brengt.

Trump had maanden van onderhandelen op zijn kop gezet toen hij vorige week eiste dat het pakket zou worden herzien met terugschroeven van de uitgaven en een verhoging van de verlichting voor door Covid getroffen huishoudens van $ 600 per persoon tot $ 2.000. Zijn verandering van hart, die zondag laat kwam, verhinderde een sluiting van delen van de staatsinfrastructuur en herstelde de werkloosheidsuitkering voor miljoenen mensen die vanwege de impasse een week zonder hadden gezeten.

De Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq handelden allemaal op recordhoogtes tijdens de handelssessie van maandag, de eerste in een week die korter was dan normaal, omdat Wall Street niet handelt op nieuwjaarsdag. Aan het begin van de middag in New York was de Dow 0,6% gestegen en de Nasdaq en S&P beide 0,9%.

Naast Trumps volte-face was maandag ook de eerste volledige handelsdag sinds het VK en de EU een Brexit-deal ondertekenden die de wederzijdse nultarieftoegang handhaafde. Britse parlementsleden stemmen woensdag over de deal.

De Duitse Dax-index klom maandag met 1,5% naar een recordhoogte van 13.790 punten, nadat hij zijn pandemische verliezen van 40% had hersteld tijdens de eerste handelssessie na de 11-uurs deal.

In Parijs won de Franse CAC 40 1,2%, terwijl de Europese Stoxx 600 0,7% steeg.

De FTSE 100 en markten in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland waren gesloten voor tweede kerstdag.

Aziatische markten boekten al van de ene op de andere dag winst, aangezien zij de eerste grote aandelenindices waren die reageerden op de verandering van hart van Trump, die zondagavond in de VS plaatsvond.

Eerder stegen de Japanse Nikkei met 0,7% en stegen ook de Chinese aandelen, mede dankzij sterke industriële winstcijfers.

Edward Moya, een senior marktanalist bij Oanda, een valutahandelplatform, zei: “Trump is misschien begonnen met het voelen van de publieke druk om de werkloosheidssteun van Amerikanen te voorkomen en om de overheid te sluiten.

“Het onnodige drama heeft misschien miljoenen Amerikanen een week werkloosheidssteun gekost en de reden is mogelijk dat de president kon zeggen dat hij aandrong op grotere stimuleringscontroles. De Republikeinse partij moet nu reageren op het verzoek van president Trump, dat wordt gesteund door de democraten, om Amerikanen te voorzien van $ 2.000 stimuleringscheques.

“Het lijkt onwaarschijnlijk dat het Congres de eis van Trump voor grotere controles en bezuinigingen op buitenlandse hulp zal goedkeuren.”

De ondertekening door Trump van het wetsvoorstel leidde aanvankelijk tot een zwakte van de dollar, die doorgaans goed presteert in tijden van mogelijke crisis.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail of volg Guardian Business op Twitter op @BusinessDesk

Het pond wordt verhandeld tegen $ 1,35, na in september onder $ 1,30 gedaald te zijn, omdat ruzies tussen Londen en Brussel tijdens de Brexit-onderhandelingen de bezorgdheid deden toenemen over het dreigende vooruitzicht van een no-deal-scenario.

Brad Bechtel, het hoofd van deviezen bij de Amerikaanse bank Jefferies, zei: “Velen denken dat we nu waarschijnlijk zullen blijven stijgen vanwege de zwakte van de USD en het herstel van het VK met waarschijnlijk een stijging van 1,4000.

“Ik zit niet in dat kamp, ​​omdat ik denk dat het herstel in de VS ook sterk zal zijn en de problemen in het VK in bijna alle opzichten vergelijkbaar zijn met die van de VS.”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Thailand lanceert jachtquarantaine voor toeristen

Het stelt bezoekers al in staat om hun quarantaine op een golfbaan door te brengen om het toerisme te stimuleren. Source link

De verkoop van schooluniformen stijgt voordat de heropening plaatsvindt

De vraag naar uniformen, computers en huishoudelijke accessoires nam toe nadat plannen werden gepubliceerd om de lockdown te vergemakkelijken. Source link

In de VS kunnen gevaccineerde mensen zich binnenshuis verzamelen, zegt de CDC.

Volledig gevaccineerde Amerikanen kunnen zich nu binnen verzamelen, zonder masker en zonder afstand te nemen - zolang het maar is met anderen die...

Sainsbury’s waarschuwt voor een nationaal tekort aan voedselzakken voor huisdieren

De winkelier heeft bijna geen voerzakjes voor honden en katten meer en waarschuwt dat het probleem in 2021 "aan de gang" zal zijn. Source...

Recent Comments