Sunday, March 7, 2021
Home Technologie WeRide, een Chinese startup voor autonoom rijden, krijgt $ 200 miljoen aan...

WeRide, een Chinese startup voor autonoom rijden, krijgt $ 200 miljoen aan financiering – TechCrunch


WeRide, een van China’s meest gefinancierde startups die autonoom rijden ontwikkelen, zei woensdag dat het een strategische ronde van $ 200 miljoen heeft opgehaald van Chinese busfabrikant Yutong.

Mega-investeringen zijn niet ongebruikelijk bij bedrijven zoals WeRide die de volgende generatie rijstandaard niveau 4 ontwikkelen, wat aangeeft dat de auto de meeste rijsituaties zelfstandig aankan zonder menselijke tussenkomst.

WeRide heeft zijn waardering voor deze ronde, de eerste tranche van de Serie B-ronde, niet bekendgemaakt, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan TechCrunch.

Met de nieuwe financiering zal WeRide de handen ineen slaan met Yutong, een 57-jarig bedrijf, om autonoom rijdende minibussen en stadsbussen te maken en samen te werken aan R&D, voertuigplatforms en mobiliteitsdiensten. De partners hebben al gezamenlijk een voorin geplaatste, bestuurderloze minibus ontwikkeld voor massaproductie. Het model, dat wordt geleverd zonder stuur, gaspedaal of remmen, is ontworpen voor gebruik op openbare wegen in de stad, zei WeRide

Alliance Ventures, de strategische venture capital-tak van Renault-Nissan-Mitsubishi, werd de strategische investeerder van WeRide in 2018 na de voltooiing van de Series A-ronde van de startup, die gedeeltelijk werd gefinancierd door de Chinese gigant SenseTime op het gebied van gezichtsherkenning.

Autonoom rijdende startups in China racen om hun vooruitgang te laten zien, onder meer om financiering aan te trekken voor hun geldverslindende bedrijven. Door Alibaba ondersteunde AutoX, bijvoorbeeld begon met het inzetten van zelfrijdende auto’s op de wegen in Shenzhen in een gedurfde zet. WeRide en zijn rivalen testen verschillende niveaus van autonoom rijdende voertuigen in zowel de Verenigde Staten als grote Chinese steden, waar lokaal beleid de futuristische transporttechnologie ondersteunt.

“De houding van Capital verandert en wordt steeds optimistischer over autonoom rijden en zijn commerciële toekomst na de COVID-19-pandemie. [in China]. Er wordt veel geïnvesteerd in deze ruimte omdat investeerders geen potentiële leiders in autonoom rijden willen missen ”, aldus de woordvoerder van WeRide. “Onze Series B-ronde heeft veel belangstelling gewekt.”

Tot de concurrenten van WeRide behoren Pony.ai in de achtertuin Guangzhou, AutoX en Deeproute.ai in Shenzhen, Momenta in Suzhou, Baidu in Beijing, om er maar een paar te noemen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments